
Arnaldo Caprai Metodo Classico Brut
Tag ikke fejl af prisen… Det her er Arnaldo-Caprais fuldgyldige italienske alternativ til Champagne Blanc de Noirs!
Så er der fremragende italienske bobler på champagnemetoden. Uimodståeligt sprøde og delikat frugtlækre bobler på 100 % Pinot Noir leveret af Umbriens bedste og mest berømte vinhus!
I det relativt højtliggende Umbrien opnår Pinot Noir en forbløffende elegance og finesse, hvorved kvaliteten i dette topkøb nemt tåler sammenligning med nogle af de bedste norditalienske mousserende vine fra eksempelvis Franciacorta.
Vi taler ekstra fine bobler og komplekse brødnoter fra 20 måneders flaskelagring på de fine gærrester, hvilket langt overstiger kravet til champagne!
Perfekt som aperitif og en fornem gastronomisk ledsager til fisk og skaldyr, sushi, lette tapas og antipasti…
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, lette asiatiske retter, fjerkræ, tapas, svampe og cremede oste. Server ved 6-10°C
Hvordan smager Arnaldo Caprai Metodo Classico Brut?
Arnaldo-Caprai Metodo Classico Brut præsenterer sig med fine bobler og elegant strågul farve i glasset… Næsen er frisk og sprød med deliktate aromaer af sarte jordbær, saltet citrus, æbler, våde sten, abrikos og jasmin, der leder elegant videre til dybe Champagne-stejf af ristet brød og nødder… Vinen rammer tungen med en let cremet mousse. Smagen er yderst delikat med Pinot Noirs flot nuancerede bærfrugt, der spiller harmonisk op mod kompleksiteten fra den 20 måneder lange flaskelagring. Sprød, let mineralsk og perfekt mundrensende finish. Drik nu, eller gem 6-8 år.
Smagenoter
Citron
Jordbær
Nødder
Ristet brød
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Arnaldo Caprai Metodo Classico Brut passer godt til...
Om Arnaldo Caprai

I det bakkede landskab omkring byen Montefalco, i hjertet af Umbrien, finder vi den traditionsrige familieproducent, Arnaldo Caprai.
Arnaldo Caprai var en succesfuld tekstilhandler med en stor drøm om at lave sin egen vin. Han realiserede drømmen i 1971, da han købte vingården Val di Maggio. Det startede med blot fem hektar, men med tiden voksede ambitionerne og han opkøbte flere omkringliggende marker.
Lige siden begyndelsen har Arnaldo Caprai haft stor kærlighed til de lokale druesorter og særligt Sagrantino-druen spiller en hovedrolle i mange af husets bedste vine. I dag er Arnaldo Caprai anerkendt som en af de absolut førende producenter af vine på Sagrantino-druen, der har været dyrket i Montefalco i over 400 år.
I 1988 indtog sønnen, Marco Caprai, en ledende rolle på vingården, og han løftede, med sin store passion og viden, vinene op i topklasse. I 1992 var Marco en af hovedpersonerne bag Montefalco Sagrantinos udnævnelse til officiel DOCG-appellation på linje med Barolo, Brunello og Chianti. I forbindelse med vingårdens 25-års jubilæum producerede han topvinen ”25 anni”, der 10 år i træk har fået de magiske 3 røde glas af Gambero Rosso.
Familien investerede senere hen voldsomt i nye vingårde og teknologisk innovation. De startede blandt andet et samarbejde med universitet i Milano, der har hjulpet med at skabe endnu bedre vine.
I mere end 40 år har familiehuset Arnaldo Caprai produceret vine ud fra nøgleordene tradition, innovation og terroir. Deres utrættelige arbejde har været med til at gøre især Sagrentino-vinene verdensberømte. I dag producerer de vine på en række forskellige druesorter i mange prisklasser – lige fra skønne hverdagsvine med stor value for money til verdensklassevine med 97 point fra Robert Parker.
Vindata
Druer
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener