
Animanaturale Etna Rosso 2022 ØKO
Presenting Animanaturale… Den nye hellige gral for fans af Sicilens Pinot Noir!
100-point-stjernen Tenuta Sette Pontis eventyr på vulkanen Etna toppes nu med dette magiske flagskib, der fremtrylles i det lille ”garagevineri” Contrada Santa Spirito.
Superteamet har sat alle sejl til for at give verden en ultimativ hyldest til det vulkanske terroir og den trendy Nerello Mascalese-drue, der næppe er smagt så pure ren og autentisk før…
Vi taler fodtrampede druer fra nordøstvendte buskvine fulgt af spontangæring på amfora med terroirets egen gær. Vi taler forlænget macerationstid, helt frem til februar, for langsom infusion af farve, smag og tanniner fra drueskindet. Og endelig taler vi 9 måneders modning på amforaer samt på 1 år gamle egefade.
Fik vi nævnt, at omstikninger og aftapning, med inspiration fra biodynamikken, sker i henhold til månens faser?
Resultatet er hands down en af Etna-vulkanens og dermed verdens absolut mest delikate og lækre rødvine på Nerello Mascalese… Kun 10 kasser!
Nyd den til saftige steaks, fuglevildt, lyst kød, andebryst, svamperistto, fyldige pastaretter og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Animanaturale Etna Rosso 2022 ØKO?
Animanaturale gløder smuk og transparent bourgonerød fra glasset… I næsen rig, opluent og uendelig flot nuanceret med florale overtoner af roser og viol, der møder vilde røde skovbær, saftige kirsebær og lidt brombær samt dybe nuancer af vulkansk aske, tjære, skovbund og urtekrydderi… Vinen glider blød og silkefin som stor bourgogne over tungen, inden frugten og mineraliteten træder i karakter med et unikt vibrerende og vidunderligt mineralsk smagsudtryk. Eftersmagen brillerer med imponerende længde, behageligt urtekrydderi og perfekt madvenlige tanniner... Vulkansk verdensklasse i yderste potens! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Røde kirsebær
Svampe
Tjære
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Animanaturale Etna Rosso 2022 ØKO passer godt til...
Om Feudo Maccari

Antonio Moretti, som er er ejer af Tenuta Sette Ponti (det toskanske vinhus bag kultvinene Orma, Oreno og Crognolo), var ikke helt tilfredsstillet i Toscana og gik på jagt efter flere spændende vineventyr. Han besøgte Val di Noto på Sicilien i de sene 90’ere og besluttede sig for, at det ville være et perfekt sted at udfordre sig selv til at lave nye vine. I år 2000 begyndte han at opkøbe mark efter mark, og før han havde set sig om, havde han akkumuleret mere end 50 marker. Det var begyndelsen på Feudo Maccari, som i dag fremtryller den ene pragtvin efter den anden.
Feudo Maccari er beliggende på den sicilianske østkyst, og vingården har 50 hektar beplantet med druestokke, hvoraf nogle er over 30 år gamle. Markerne er plantet på forskellige jordarter samt elevationer, og den vulkanske jord er fuld af vitalitet og næringsstoffer til de planter, som er til stede i økosystemet.
Med ønologisk bistand fra ægteparret Giola Cresti og Carlo Ferrini – ”Italiens bedste Winemaker” - fremtryller Feudo Maccari den ene topanmeldte vin efter den anden.
Fra Grillo-hvidvine (”Olli”, ”Family and Friends”) til Siciliens måske bedste Syrah (”Maharis”) samt 2x solmoden Nero d’Avola (”Neré”, ”Saia”). Suveræn kvalitet over hele linjen! Nero d’Avola er hovedruen i regionen. Druen, der på eminent vis formår at udtrykke en vinmarks specifikke terroir, er i dag en af Siciliens mest interessante druer.
Hvis man besøger vingården, findes der både gæstehuse, vinerier, smagelokaler og vinkældre, man kan tilgå som gæst. Vinmarkerne og naturen går nærmest i et med hinanden i den idylliske dal, hvor den frugtbare vulkanske jord også fremavler appelsin, citron, cherrytomater, oliven og andre grøntsager.
En terroir, som virkelig kommer til udtryk i de lækre vine fra Feudo Maccari.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold