0Kurv

Tilbage

Alvear Solera Cream Tia Sabina

Spanien

Spanien, Andalusien

18% alk.

37.5 cl

1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
6 fl. pr. stk.
249,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
93 Point Guia Peñin
91 Point Robert Parker

Alvear Solera Cream Tia Sabina

Spanien

Spanien, Andalusien

18% alk.

37.5 cl

"93 points. " - Guia Peñin

"91 points. " - Robert Parker

Robert Parker er stor beundrer af Bodegas Alvears vidunderlige, søde Pedro Ximénez-dessertvine, som igen og igen høster topanmeldelser. Denne gang har han tildelt hele 91 point til denne fremragende Oloroso-sherry.

Alvear holder til i Montilla-Moriles i det sydlige Spanien, lige syd for Córdoba i Andalusien. Områdets varme og tørre klima giver et terroir, der er perfekt til netop denne type vin med stor koncentration og kompleksitet.

Vinen her giver dig den fulde sherryoplevelse – i dette tilfælde i Oloroso-format. Der er tale om en klar ravgylden farve i glasset, understøttet af den kraftige og fyldige karakter fra solera-systemet.

Vinen kan drikkes alene, nydes efter et måltid eller serveres som ledsager til blandt andet blåskimmeloste, lette kager, kaffe eller nødder.

1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
6 fl. pr. stk.
249,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
93 Point Guia Peñin
91 Point Robert Parker

Anmeldelser af Alvear Solera Cream Tia Sabina

93 Point

Guia Peñin

91 Point

Robert Parker

I tasted a new bottling of the NV Solera Cream Tía Sabina from October 2021, an old Oloroso mixed with sweet Pedro Ximénez with 18% alcohol and 121 grams of residual sugar. With an average age of 25 years, it's a mahogany-colored and serious sweet wine with notes of caramelized nuts and nougat. The round palate is notably sweet but balanced. 6,000 half bottles produced. The price is for a half bottle.

Hvordan smager Alvear Solera Cream Tia Sabina?

I glasset fremstår vinen med en klar ravgylden farve. Næsen bliver mødt af en koncentreret, dyb og kompleks aroma, der byder på noter af cedertræ med strejf af tørret frugt, karamel og appelsinskal. Når vinen rammer munden, mødes man af en elegant og silkeblød mundfornemmelse samt en perfekt balance mellem druernes naturlige sødme og de fremtrædende karakterer fra den lange fadlagring og oxidation. Drik nu eller gem +20 år

Smagenoter

Tasting Note Icon

Cedertræ

Tasting Note Icon

Figner

Tasting Note Icon

Karamel

Tasting Note Icon

Tørret frugt

Tasting Note Icon

Vanilje

Smagsprofil

Meget tør

Sød

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Alvear Solera Cream Tia Sabina passer godt til...

Hvordan er Alvear Solera Cream Tia Sabina fremstillet?

Vinen er fremstillet på 100 % Pedro Ximénez-druer fra Bodegas Alvears egne marker i Montilla-Moriles nær Córdoba. Efter presning påbegyndes gæringen, som standses ved tilsætning af druesprit for at bevare druernes naturlige sødme og skabe en fyldig, afrundet stil. Herefter modner vinen i amerikanske egetræsfade gennem solera-systemet, hvor den langsomme oxidation udvikler de karakteristiske noter af karamel, nødder og tørret frugt samt den dybe mahognifarve. Vinen tappes først, når soleraen opnår en gennemsnitlig alder på 20 år, hvilket sikrer den ekstra kompleksitet og dybde. Restsukker: 110 g./L.

Lagringtype

Fad-/egetræslagring

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Indhold

37.5 cl

Alkohol-%

18 %

Servering

13-15°C

Gemmepotentiale

+20 år

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu