Tilbage

Alvear Pedro Ximénez de Sacristia 2011 37,5 cl (halvflaske)

Spanien

Spanien, Andalusien

16,5% alk.

37.5 cl

1 fl. pr. stk.
1.499,00 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
1.199,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
93 Point Guia Peñin
92 Point Robert Parker
4,4 stjerner Vivino

Bestil inden

3 timer 42 min

og vi sender i dag!

Alvear Pedro Ximénez de Sacristia 2011 37,5 cl (halvflaske)

Spanien

Spanien, Andalusien

16,5% alk.

37.5 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Thor Gottschalk Vinekspert WSET 3

"93 points." - Guia Peñin

"96 points. Shows real harmony and silkiness on the palate." - James Suckling(tidl. årg.)

"92 points. Straightforward flavors of molasses, raisins and figs and a piquant quality" - Robert Parker

"4,4 stjerner" - Vivino

Den nyeste udgave af Bodegas Alvears unikke vintage-PX! Toprated af selveste Robert Parker – det her er topmålet af dessertvin fra en af verdens bedste producenter.

Som den eneste producent i verden har Alvear fremstillet en række af vintage-dessertvine på den berømte Pedro Ximénez-drue, der normalt laves som blends af mange årgange efter Solera-metoden.

Sacristía-vinen er fremstillet på de bedste druer, der tørres under den konstant skinnende sol i Sydspanien, hvorefter den modnes i minimum 10 år på gamle egetræsfade. Det giver en forrygende koncentreret dessertvin med dybde og kompleksitet i verdensklasse.

Det her er ultra-sjælden dessertvin, som kun er produceret i 277 halvflasker! Som officiel importør har vi sikret os en lille håndfuld af de eksklusive flasker. Perfekt til modne, kraftige oste eller som en dessert i sig selv. Sacristía fungerer desuden fremragende som ledsager til chokoladekager og is.

Servér vinen som den perfekte afslutning på måltidet – enten som en dessert for sig selv eller til is, kager, frugttærter eller blåskimmeloste. Nydes afkølet ved 4-6°C.

1 fl. pr. stk.
1.499,00 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
1.199,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
93 Point Guia Peñin
92 Point Robert Parker
4,4 stjerner Vivino

Bestil inden

3 timer 42 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Alvear Pedro Ximénez de Sacristia 2011 37,5 cl (halvflaske)

93 Point

Guia Peñin

92 Point

Robert Parker

The youngest of the single-harvest Pedro Ximénez released from a bottling in 2017 is the 2011 Pedro Ximénez de Sacristía, which is the lightest of all, with higher alcohol (16%) and less acidity and sugar. I'm sure the conditions of the harvest play a role here, but I believe the effects of the sun-drying of the grapes and then the years in oak, with the evaporation and concentration, are so strong that they hide the imprint from the vintage. So, this is the simplest of all the years I tasted, with straightforward flavors of molasses, raisins and figs and a piquant quality, perhaps from the alcohol. The palate is round and dense, with moderate acidity. Only 277 half bottles.

4,4 stjerner

Vivino

(144 bedømmelser på tværs af alle årgange. Set d. 19/7 2024)

96 Point(tidligere årgang)

James Suckling

Arresting cocoa beans, nori, dates, soy sauce and licorice syrup. Loads of concentration and viscosity with dates and melted dark chocolate, but you really don’t quite feel it that sweet. Shows real harmony and silkiness on the palate. Long and bittersweet finish. Drink or hold.

95 Point(tidligere årgang)

Guia Peñin

Hvordan smager Alvear Pedro Ximénez de Sacristia 2011 37,5 cl (halvflaske)?

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Thor Gottschalk Vinekspert WSET 3

Sacristía PX flyder rundt i glasset med en imponerende mørk nøddebrun farve med lette rødlige skær i kanten af glasset. Viskositeten og fedmen er i særklasse, hvilket vidner om en utrolig smagsintensitet. I næsen buldrer det løs med mørke frugter i form af dadler, rosiner, blommer og figner. Slyng den fede vin rundt i glasset og dybe strejf vil titte frem med toast, cedertræ og tobak. I munden lander vinen med en overlegen kraft og opulent smagsfylde. Et væld af søde frugter spiller perfekt sammen med en frisk syre, der sørger for sublim smagsharmoni. Den lange eftersmag giver spændende hints af fadkrydderier, balsamico, chokolade og brændt karamel. Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.

Smagenoter

Tasting Note Icon

Karamel

Tasting Note Icon

Nødder

Tasting Note Icon

Svesker

Tasting Note Icon

Tørret frugt

Tasting Note Icon

Vanilje

Smagsprofil

Meget tør

Sød

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Alvear Pedro Ximénez de Sacristia 2011 37,5 cl (halvflaske) passer godt til...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Årgang

2011

Indhold

37.5 cl

Alkohol-%

16,5 %

Servering

4-6°C

Gemmepotentiale

+25 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

1 stk. trækasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter