Tilbage

Spanien

Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2017

1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
159,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point (2012)

Verema

92 Point (2016)

James Suckling

92 Point (2014)

Guia Peñin

91 Point (2012)

Robert Parker

90 Point (2012)

Jeb Dunnuck

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2017

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“East of Andalucía's traditional sherry vineyards around Jerez is Montilla, where the Finos and Amontillados are possibly better than the better-known cousins”
– The Guardian

Den første vintage-Fino i moderne tid! Og hvilken vidunderlig vin...

I århundreder har Montilla-distriktet levet en skyggetilværelse som Sherry-vinenes “hemmelige fætter”, men nu er det slut. Bodegas Alvears En Rama 2017 har alt, hvad du drømmer om i stor Fino Sherry – og mere til!

En Rama betyder frit oversat ”frisk fra fad”. Denne Fino er kun minimalt filtreret og aftappet uden koldstabilisering, så du på bundlinjen står med klodens mest friske og autentiske Fino-type!  

Da Alvear skabte sin første vintage-Fino i 1998, var man mere en 10 år foran naboerne i Sherry-regionen. 24 år senere fører kvaliteten stadig an...!

Smagenote

I glasset inviterende lys gylden... I næsen imponerende intens og klassisk Fino-pikant med saltet citrus, hø, mandler, grønne æbler, frisk druesaft, gær, friskbagt brød, oliven og havtang… Smooth og knastør på tungen med en herlig vibrerende citrus-mineralitet. Salt, brødagtige gærnoter og pikante urtestrejf løfter den lange og rene eftersmag op i absolut topklasse. Skal simpelthen smages! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Bodegas Alvear Fino En Rama Vintage

95/100 Verema (årg. 2012)

92/100 James Suckling (årg. 2016)
“Lots of flor character here with bread-dough, salt and floral aromas and dried-lemon and apple undertones. It’s medium-bodied with lovely fruit and a dry finish. Very real.”

92/100 Guía Peñin (årg. 2014)
”Guide 2022. Color: yellow, pale. Aroma: flower yeasts, pungent, dried flowers, dried fruit. Mouth: balanced, elegant, fine bitterness.”

91/100 Robert Parker (årg. 2012)
“Over 85% of the 2012 Fino en Rama comes from the 2012 harvest, a warm and low-yielding vintage that delivered healthy grapes. The wine matured under a veil of flor yeasts without being fortified until it was bottled. There are two bottlings of this wine, one in spring and this second one in October 2018, when 10,000 bottles were produced. The wines from Montilla are not usually fortified because Pedro Ximénez, the grape grown there, achieves higher ripeness than Palomino (the grape from Jerez) and the wines achieve 15% natural alcohol. I tasted this powerful and nuanced wine in a Burgundy glass, which I believe does it better than a small wine glass. It was pungent with aromas of wet chalk, esparto grass, hay and straw, and it had a crisp and dry palate. It felt quite young, as the single-harvest biological wines tend to develop at a faster pace.”

90/100 Jeb Dunnuck (årg. 2012)
“The flagship Fino from Alvear is the 2012 Alvear Fino en Rama, which spent 30 months un flor in American oak casks. It’s also the first single vintage Fino made in modern history. Classic Fino notes of cheese rind, salted peanuts and blue cheese all emerge from this fresh, lively, elegant Fino that has plenty of depth and richness, yet stays light and incredibly drinkable, with a saliva-inducing finish that has you looking for a bite to eat.”

Nyd den som en pikant aperitif – eller til tapas, fisk og skaldyr, grønne oliven, mandler, saltede ansjoser, lette asiatiske serveringer, spanske skinker og oste. Servér ved 7-10°C

Vinen er fremstillet på Montilla-Moriles-distriktets grønne signaturdrue, Pedro Ximenez, som Bodegas Alvear høster fra egne kalkholdige Albariza-marker. Ligesom i Jerez laves Fino kun på den mest delikate, fritløbende most. Grundets PX-druens naturligt høje sukkerindhold opnår vinen sine 15% alkohol ved normal gæring, altså helt uden forstærkning med druedestillat.  

Efter endt gæring omstikkes vinen til 512 liters brugte amerikanske egetræsfade, der fyldes med 5/6 vin. Det frie luftlag øverst i fadet tillader, under kontrolleret temperatur og luftfugtighed, dannelsen af ”flor” – et flydende øvre lag af gær som under den 30 mdr. lange modning forhindrer oxidering og giver vinen sin unikke, pikante Fino-karakter.

En Rama betyder frit oversat ”frisk fra fad”. Denne Fino er derfor kun minimalt filtreret og aftappet uden koldstabilisering. Som vintagevin er den – i modsætning til traditionel Solera-modning - skabt helt uden blending med andre årgange.

Om Bodegas Alvear

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Bodegas Alvear er et af de mest prestigefyldte og internationalt anerkendte vinhuse i hele Andalusien. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er Spaniens næstældste og har en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.

En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der er udviklet en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes, der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Floren er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Det bruges i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen, søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1910 og 1927, der høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang. Som de eneste i verden fremstiller Bodegas Alvear Pedro Ximénez-vine på denne måde, der ellers altid fremstilles efter Solera-systemet.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Tapas

Nødder

Sushi

Årgang 2017
Servering 7-10°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
159,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point (2012)

Verema

92 Point (2016)

James Suckling

92 Point (2014)

Guia Peñin

91 Point (2012)

Robert Parker

90 Point (2012)

Jeb Dunnuck

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter