0Kurv

  Tilbage

Spanien

Alvear Pedro Ximénez de Sacristia 2006 37,5 cl (halvflaske) i trækasse

1 fl. pr. stk.
399,95 DKK
BEDSTE PRIS
1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
92 Point Robert Parker

Bestil inden

9 timer 24 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Alvear Pedro Ximénez de Sacristia 2006 37,5 cl (halvflaske) i trækasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

Robert Parker er helt vild med Bodegas Alvears vidunderlige, søde Pedro Ximénez-dessertvine. Vinene høster topanmeldelser gang på gang, men du skal være hurtigt for der er meget få flasker.  

Sacristía-serien er ”one of a kind”, da den er fremstillet på druer fra én årgang – ligesom man kender det fra Vintage portvin. Alle andre producenter laver deres vine på en blanding af druer fra forskellige årgange efter Solera-systemet. Her får du muligheden for at opleve de spændende forskellene mellem årgangene som også Robert Parker bemærker.

Vinen kan nydes som en dessert for sig selv, men er også fremragende til is (sågar som sauce ovenpå), frugttærter og cheese cake.

Smagenote

I glasset stråler PX-vinen med en mørk farve, der i kanten har let rødlige skær. Næsen er koncentreret og kompleks med tørrede frugter i front med svesker, dadler, ahornsirup og mørke blommer, der indhylles i dybe strejf af kakao, lakrids og fadkrydderier. Vinen lander på tungen med en sublim fylde og smagskoncentration, der forfører hele sanseapparatet med en forrygende sødme fra de tørrede PX-druer. En dejlig frisk syre er med til at holde sødmen på plads og skaber elegance i smagen. Lang eftersmag med perfekt integrerede fadkrydderier, ristede nødder og tørrede frugter.

Anmeldelser af Bodegas Alvear PX de Sacristia 2006

92/100 Robert Parker
“It's interesting to taste the different vintages together, as that's when you see the minute differences difficult to capture in words between the 2006 Pedro Ximénez de Sacristía and the rest, but the wines get more concentrated, complex and intense as they get older. This is still in its middle age, getting savorier and with notes of dark chocolate and carob beans. It's denser than its younger siblings. 582 half bottles.”

Servér vinen som den perfekte afslutning på måltiden – enten som en dessert for sig selv eller til is, kager, frugttærter eller blåskimmeloste. Nydes afkølet ved 4-6°C.

Vinen er fremstillet på 100 % Pedro Ximénez, som Bodegas Alvear høster fra deres topmarker i Montilla-Moriles, der ligger lige udenfor Córdoba. Vinen er lavet på druer fra en særlig årgang og adskiller sig dermed fra andre PX-dessertvine, som typisk fremstilles af et blend af forskellige årgang – også kendt som Solera-systemet. Når druerne høstes, lægges de ud på måtter i solen, hvor de i løbet af indtørringen opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Gæringen standses ved tilsætning af druesprit, der giver en alkoholprocent på 15 ved aftapning. Vinen modner i minimum 10 år på gamle egetræsfade inden frigivelse. Fordi vinen har modnet og langsomt oxideret på egetræsfade har den et nærmest uendeligt lagringspotentiale, ifølge Bodegas Alvear. Vinen indeholder 525 gram restsukker pr. liter ved flaskning.

Om Bodegas Alvear

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Bodegas Alvear er et af de mest prestigefyldte og internationalt anerkendte vinhuse i hele Andalusien. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er Spaniens næstældste og har en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.

En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der er udviklet en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes, der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Floren er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Det bruges i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen, søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles. 

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1910 og 1927, der høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang. Som de eneste i verden fremstiller Bodegas Alvear Pedro Ximénez-vine på denne måde, der ellers altid fremstilles efter Solera-systemet.

Passer godt til

Årgang 2006
Servering 4-6°C.
Alkohol 15 %
Indhold 37.5 cl
Lukketype Kork
Emballage 1 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
399,95 DKK
BEDSTE PRIS
1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
92 Point Robert Parker

Bestil inden

9 timer 24 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter