Tilbage

Alvear Pedro Ximénez 1927

Spanien

Spanien, Andalusien

16% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
229,95 DKK
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
98 Point Robert Parker
95 Point Jeb Dunnuck
95 Point Ekstra Bladet
95 Point Houlberg
95 Point Mad og Monopolet
DELT NR. 3 I TEST AF "24 FREMRAGENDE SØDE VINE Din VinGuide
94 Point James Suckling
94 Point Verema
93 Point Guia Peñin
4,2⭐ Vivino

Alvear Pedro Ximénez 1927

Spanien

Spanien, Andalusien

16% alk.

75 cl

"98 points. Intense, rich and an amazingly, unctuously textured" - Robert Parker

"95 points. Full-bodied, opulent, and sexy…" - Jeb Dunnuck

"95 pont. 6 af 6 stjerner. Virkelig tæt og koncentreret" - Ekstra Bladet

"95 point. Virkelig tyktflydende nektar" - Houlberg

"95 point. Det her er kæmpe value for money!" - Mad og Monopolet

"94 ponts. A pretty mind-blowing sweet wine..." - James Suckling

Klar til en dessertvinsoplevelse i ren verdensklasse?

Få vine i verden når nogensinde i nærheden af 98 point fra verdens mest betydningsfulde vinkritiker, Robert Parker. Og da slet ikke dessertvine!

Det er ikke uden grund, at Bodegas Alvear fremhæves som et af Spaniens bedste vinhuse, når det kommer til de søde specialiteter på den berømte drue, Pedro Ximénez. Rygraden til denne spektakulære vin blev skabt allerede tilbage i 1927 og er sidenhen blendet med nyere årgange efter Solera-systemet.

Til trods for en rating på 98 fra selveste Robert Parker kan vinen fås til en rørende lav pris!

Drik vinen som en dessert i sig selv eller nyd den til is eller prøv at hælde den ovenpå isen. Derudover går den godt sammen med cheesecake, chokolade, frugttærter og blåskimmeloste. Drik vinen afkølet ved omkring 4-8°C. Vinen kan holde sig i 3 måneder efter åbning, hvis den sættes på køl.

1 fl. pr. stk.
229,95 DKK
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
98 Point Robert Parker
95 Point Jeb Dunnuck
95 Point Ekstra Bladet
95 Point Houlberg
95 Point Mad og Monopolet
DELT NR. 3 I TEST AF "24 FREMRAGENDE SØDE VINE Din VinGuide
94 Point James Suckling
94 Point Verema
93 Point Guia Peñin
4,2⭐ Vivino

Anmeldelser af Alvear Pedro Ximénez 1927

98 Point

Robert Parker

The NV Pedro Ximenez Solera 1927 is non-vintage, but does have some 1927 material in it. This is totally dark brown/amber with notes of figs, toffee, caramel syrup, molasses and coffee. It is dense, super sweet, intense, rich and an amazingly, unctuously textured, thick beverage to consume slowly and introspectively after a meal. Drink now through 2050, or even longer.

95 Point

Jeb Dunnuck

The NV Alvear Solera 1927 always seems to deliver, and releases have been incredibly consistent over the past decade or more. As always, the wine was pulled from a very old, fortified Solera blend that includes grapes going back to 1927. Full-bodied, opulent, and sexy, it’s has slightly more acidity than the 2015 release as well as huge notes of figs, plums, coffee, smoked earth, and caramel. It’s a big, rich, powerful wine that needs to be consumed at the end of a meal.

95 Point

Ekstra Bladet

6 stjerner. Alkoholprocent: 16%. Virkelig tæt og koncentreret. Svesker, rosiner, mørke jule krydderier i smagen. Pæn syre som holder den massive frugt oppe. Flot balance og meget lang afslutning. 95

95 Point

Houlberg

Duftmæssigt er det også federe end portvin og de fleste sherryer, hvorved jeg her virkelig får mættet min ellers umættelige, søde tand. Det er nøddehonning, sirup fra de bedste skuffer, flydende karamel, endda nogle chokoladeovertrukne Dumle karameller, tørrede figner, søde dadler, gamle mahognimøbler, kaffelikør samt et lille brandy flamberet element. I munden er det lige så fedt ... og lige så sødt. Jeg har - som nævnt - en sød tand, men dette er også meget, meget sødt. Det er jo sukker smeltet på panden, karamel, flydende nødder, tørrede dadler samt tørrede figner, lidt rosiner, flydende svesker og virkelig tyktflydende nektar, men hold nu op, hvor er der masser af smag. 95 point. Nyd vinen til lidt stærk ost eller en god isdessert. Forhandles af Supervin, hvor prisen for en 37,5 cl. flaske er 209,95 kr., mens du ved køb af 6 flasker kan købe vinen til 169,95 kr. Vinanmeldelse 6/7

95 Point

Mad og Monopolet

Sherry er helt fantastisk, og er du til det sødmefulde, så kan du godt glæde dig. Det her er kæmpe value for money! Pedro Ximénez-druen bliver ofte til de helt sødmefulde og intense sherryer, hvilket denne også er. Det er en god omgang flydende nektar - duft af tørret frugt, mælkechokolade, karamel, grillet ananas og et hint af fad. I munden har den en lækker cremet og fed struktur, masser af sødme, fylde og overvældende meget smag! (vurderet ved en tilbudspris på kr. 169,95)

DELT NR. 3 I TEST AF "24 FREMRAGENDE SØDE VINE

Din VinGuide

94 Point

James Suckling

A pretty mind-blowing sweet wine with so much density and sweetness, offering syrup, toffee, burnt-sugar and chocolate flavors, as well as espresso coffee and toffee pudding. It’s full and very, very sweet. Caramel at the end. From a solera established in 1927.

94 Point

Verema

93 Point

Guia Peñin

4,2⭐

Vivino

Hvordan smager Alvear Pedro Ximénez 1927?

Nyskænket fra flasken sejler vinen fed og mørk rundt i glasset. I næsen powerfuld og kompleks med noter af tørrede frugter, karamel, chokolade og en anelse likør. I munden ruller den sublime PX hen over tungen med en uforlignelig koncentration af sveske, rosiner og tørrede figner. Den syndige sødme opvejes af en dejlig underliggende friskhed, der giver vinen balance. Lang finish med spændende strejf af ristede nødder i karamel. PX i ren verdensklasse!

Alvear Pedro Ximénez 1927 passer godt til...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Årgang

1927

Indhold

75 cl

Alkohol-%

16 %

Servering

4-8°C

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Lignende produkter