PRISEN UDLØBER OM: 5 dage 19 timer 8 min 0 sek

Tilbage

Alvear Pedro Ximénez 1910 37,5 cl (halvflaske) i trækasse

Spanien

Spanien, Andalusien

15% alk.

37.5 cl

PRISEN UDLØBER OM: 5 dage 19 timer 8 min 0 sek
Markedspris
379,95 DKK
BEDSTE PRIS
1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
98 Point Robert Parker
94-97/100 Houlberg
95 Point Jeb Dunnuck
95 Point Guia Peñin
4,3⭐ Vivino

Bestil inden

12 timer 38 min

og vi sender i dag!

Alvear Pedro Ximénez 1910 37,5 cl (halvflaske) i trækasse

Spanien

Spanien, Andalusien

15% alk.

37.5 cl

"98 points. It is remarkable stuff. The price is not high for what it represents" - Robert Parker

"94-97 points. Det er flydende druesirup af bedste skuffe…" - Houlberg

"95 points. Has off-the-charts richness and depth…" - Jeb Dunnuck

Vi har set mange anmeldelser igennem tiden fra Robert Parker, men den her et i en kategori for sig selv. Årsagen til ekstasen skal findes i Bodegas Alvears suveræne solera-dessertvin på den kendte drue, Pedro Ximénez, der især kendes fra de søde vine i Sherry-distriktet.

Vinen er skabt på et blend af årgange, der strækker sig helt tilbage til 1910 og som sidenhen blendes med nydere årgange efter det traditionelle solerasytem. Det her er ren drue-eliksir og kan enten nydes som afslutningen på et måltid, som Robert Parker anbefaler, eller serveres til isdesserter, kage eller blåskimmeloste.

Selv med topanmeldelser over hele linjen og 98 point fra Robert Parker er prisen ikke stukket af. Pedro Ximénez bliver ikke meget større end det her. Topkøb!

Drik vinen som en dessert i sig selv eller nyd den til is eller prøv at hælde den ovenpå isen. Derudover går den godt sammen med cheesecake, chokolade, frugttærter og blåskimmeloste. Drik vinen afkølet ved omkring 4-8°C. Vinen kan holde sig i 3 måneder efter åbning, hvis den anbringes på køl.

PRISEN UDLØBER OM: 5 dage 19 timer 8 min 0 sek
Markedspris
379,95 DKK
BEDSTE PRIS
1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
98 Point Robert Parker
94-97/100 Houlberg
95 Point Jeb Dunnuck
95 Point Guia Peñin
4,3⭐ Vivino

Bestil inden

12 timer 38 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Alvear Pedro Ximénez 1910 37,5 cl (halvflaske) i trækasse

98 Point

Robert Parker

The amazing, pedal to the metal/full throttle/balls to the wall, sweet 1910 Pedro Ximenez Solera is a dark amber-colored, full-bodied, unctuously-textured beauty that should be sipped and savored slowly and carefully at the end of a meal with a plate of cashews. It is remarkable stuff. The price is not high for what it represents.

94-97/100

Houlberg

I glasset overraskes du af en fed - oversvulstig, fed, tyk, opulent og brun væske … ligner en brunlig udgave Nordsøolie, den lakridsagtige danske bitter, men så hører enhver sammenligning også op. Næsen emmer af kogte blommer, rosiner, sirup, karamel, ristede kaffebønder, honning, tørrede dadler, nødder, engelsk lakrids, gamle fade, en gammel kælder … men der gemmes sig også en lille friskhed bag alle de sødlige aromaer, som bare vælter op af glasset. I munden er det virkelig tyktflydende … og vinen sætter sig nærmest demonstrativ på indersiden af glasset. Sukkersød, tæt og forførende voksenslik, som nærmest er eksplosiv i munden. Det er flydende druesirup af bedste skuffe, hvis man - som Houlberg - er til søde sager, men hvilken rigtig mand er ikke det? Det er karamel, chokolade, sirup ... måske endda svagt oxideret. Vinen skylder munden på samme vis som en brun, fed olie rammer en strand efter en gigantisk oliekatastrofe. Det er klistret, tykt og efterlader munden smukt, fyldigt forurenet … og forureningen vil nærmest ingen ende tage. Det er lidt af en godbid … fungerede ganske fint med lidt chokolade, men jeg ville nok helst ha' vinen sammen med lidt stærk, gammel ost. Det vil fandeme spille.

95 Point

Jeb Dunnuck

The NV Pedro Ximénez Solera 1910 comes from a separate Solera blend going back to 1910. It's on another level compared to the 1927 and has another level of viscosity and opulence that needs to be tasted to be believed. Massive coffee, toffee, burnt caramel, and spice all emerge from this motor oil-like wine that has off-the-charts richness and depth, while staying reasonably light on the palate. As with the Solera 1927, it’s best enjoyed in small sips at the end of a meal.

95 Point

Guia Peñin

4,3⭐

Vivino

Hvordan smager Alvear Pedro Ximénez 1910 37,5 cl (halvflaske) i trækasse?

I glasset imponerer vinen med en mørk mahogni farve. Næsen stjæler straks opmærksomheden med alverdens tørrede frugter, creme brulee, flydende nødder og ahornsirup. Den enorme PX lander i munden med en sød, fed og koncentreret smag, der balanceres på smukkeste vin af en underliggende friskhed. Dadler og karamel dominerer i den lange eftersmag, der hen mod slutningen suppleres af både nødder og krydderier fra de mange år på fad. Powerfuld PX med både kompleksitet og elegance. Drik nu, eller gem til minimum år 2050.

Alvear Pedro Ximénez 1910 37,5 cl (halvflaske) i trækasse passer godt til...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Årgang

1910

Indhold

37.5 cl

Alkohol-%

15 %

Servering

4-8°C

Proptype

Kork

Emballage

1 stk. trækasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu