0Kurv

  Tilbage

Spanien

Alvear Pedro Ximénez 1910 37,5 cl (halvflaske) i trækasse

1 fl. pr. stk.
379,95 DKK
BEDSTE PRIS
1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
98 Point Robert Parker
94-97 Point Houlberg
95 Point Jeb Dunnuck
95 Point Guia Peñin
4,3⭐ Vivino

Bestil inden

1 timer 58 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Alvear Pedro Ximénez 1910 37,5 cl (halvflaske) i trækasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”98 points. It is remarkable stuff. The price is not high for what it represents” - Robert Parker
“94-97 points.
Det er flydende druesirup af bedste skuffe… - Houlberg

“95 points. Has off-the-charts richness and depth…” - Jeb Dunnuck

Vi har set mange anmeldelser igennem tiden fra Robert Parker, men den her et i en kategori for sig selv. Årsagen til ekstasen skal findes i Bodegas Alvears suveræne solera-dessertvin på den kendte drue, Pedro Ximénez, der især kendes fra de søde vine i Sherry-distriktet.

Vinen er skabt på et blend af årgange, der strækker sig helt tilbage til 1910 og som sidenhen blendes med nydere årgange efter det traditionelle solerasytem. Det her er ren drue-eliksir og kan enten nydes som afslutningen på et måltid, som Robert Parker anbefaler, eller serveres til isdesserter, kage eller blåskimmeloste.

Selv med topanmeldelser over hele linjen og 98 point fra Robert Parker er prisen ikke stukket af. Pedro Ximénez bliver ikke meget større end det her. Topkøb!    

Smagenote

I glasset imponerer vinen med en mørk mahogni farve. Næsen stjæler straks opmærksomheden med alverdens tørrede frugter, creme brulee, flydende nødder og ahornsirup. Den enorme PX lander i munden med en sød, fed og koncentreret smag, der balanceres på smukkeste vin af en underliggende friskhed. Dadler og karamel dominerer i den lange eftersmag, der hen mod slutningen suppleres af både nødder og krydderier fra de mange år på fad. Powerfuld PX med både kompleksitet og elegance. Drik nu, eller gem til minimum år 2050.  

Anmeldelser af Alvear Pedro Ximénez Solera 1910

98/100 Robert Parker
“The amazing, pedal to the metal/full throttle/balls to the wall, sweet 1910 Pedro Ximenez Solera is a dark amber-colored, full-bodied, unctuously-textured beauty that should be sipped and savored slowly and carefully at the end of a meal with a plate of cashews. It is remarkable stuff. The price is not high for what it represents.”

94-97/100 Houlberg
"I glasset overraskes du af en fed - oversvulstig, fed, tyk, opulent og brun væske … ligner en brunlig udgave Nordsøolie, den lakridsagtige danske bitter, men så hører enhver sammenligning også op. Næsen emmer af kogte blommer, rosiner, sirup, karamel, ristede kaffebønder, honning, tørrede dadler, nødder, engelsk lakrids, gamle fade, en gammel kælder … men der gemmes sig også en lille friskhed bag alle de sødlige aromaer, som bare vælter op af glasset. I munden er det virkelig tyktflydende … og vinen sætter sig nærmest demonstrativ på indersiden af glasset. Sukkersød, tæt og forførende voksenslik, som nærmest er eksplosiv i munden. Det er flydende druesirup af bedste skuffe, hvis man - som Houlberg - er til søde sager, men hvilken rigtig mand er ikke det? Det er karamel, chokolade, sirup ... måske endda svagt oxideret. Vinen skylder munden på samme vis som en brun, fed olie rammer en strand efter en gigantisk oliekatastrofe. Det er klistret, tykt og efterlader munden smukt, fyldigt forurenet … og forureningen vil nærmest ingen ende tage. Det er lidt af en godbid … fungerede ganske fint med lidt chokolade, men jeg ville nok helst ha' vinen sammen med lidt stærk, gammel ost. Det vil fandeme spille."

95/100 Jeb Dunnuck
"The NV Pedro Ximénez Solera 1910 comes from a separate Solera blend going back to 1910. It's on another level compared to the 1927 and has another level of viscosity and opulence that needs to be tasted to be believed. Massive coffee, toffee, burnt caramel, and spice all emerge from this motor oil-like wine that has off-the-charts richness and depth, while staying reasonably light on the palate. As with the Solera 1927, it’s best enjoyed in small sips at the end of a meal."

95/100 Guia Peñin

6/6 stjerner Smag på vin
”Hvad er det? Som salig Piet van Deurs ville have spurgt i et af sine historiske quiz-shows fra 80’erne. Dømt på udseendet alene kan væsken i glasset lige så vel være en Nordsøbitter eller sveskejuice, der kolorerer glasset røgfarvet, når man slynger det tunge indhold, der uanset kræfterne bag, kun bevæger sig langsomt rundt. 
Men som svar på det retoriske indledningsspørgsmål, er det en PX fra et solera system, der startede i 1910, så der i teorien kunne være mere end 100 år gammel vin i. Dufter helt fantastisk, meget ekspressivt og sødt af koncentrerede svesker, chokolade, kaffebolsjer, muscovadosukker og ristede nødder. I smagen er den sød med sød på, fed og cremet konsistens, der coater mundhulen. Alkoholen er på kun 15 procent, hvilket er i den lave ende for dessertvine, men smagen med noter lig aromaen bliver bare ved og ved. Altså, jeg er begejstret… helt vildt begejstret! Det kan godt være, at jeg skal af med 250 kroner for en halv liter, men det er hver en krone værd. Luscious delicious!”

Drik vinen som en dessert i sig selv eller nyd den til is eller prøv at hælde den ovenpå isen. Derudover går den godt sammen med cheesecake, chokolade, frugttærter og blåskimmeloste. Drik vinen afkølet ved omkring 4-8°C.  Vinen kan holde sig i 3 måneder efter åbning, hvis den anbringes på køl.

Dessertvinen er fremstillet på 100 % Pedro Ximénez, som Bodegas Alvear høster og dernæst lægger ud på måtter til tørring i den bagende sol. De små rosinerede druer opnår i løbet af tørringen et rekordhøjt niveau af smagskoncentration og sukker. Når de tørrede druer presses bliver de efterfølgende placeret på amerikanske egetræsfade, hvor de indgår i et klassisk modniningsystemet kaldet ”Solera”. Dette system består af et antal tønder, der står stablet ovenpå i hinanden med de ældste nederst og yngste øverst. I dette tilfælde er den ældste vin fra 1910, der altså blandes med de øvrige årgange. Denne metode er med til at give den endelige dessertvin både friskhed, dybde og kompleksitet. 

Om Bodegas Alvear

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Bodegas Alvear er et af de mest prestigefyldte og internationalt anerkendte vinhuse i hele Andalusien. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er Spaniens næstældste og har en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.

En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der er udviklet en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes, der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Floren er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Det bruges i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen, søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles. 

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1910 og 1927, der høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang. Som de eneste i verden fremstiller Bodegas Alvear Pedro Ximénez-vine på denne måde, der ellers altid fremstilles efter Solera-systemet.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle byde Bodegas Alvear velkommen hos Supervin!  

Passer godt til

Årgang 1910
Servering 4-8°C
Alkohol 15 %
Indhold 37.5 cl
Lukketype Kork
Emballage 1 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
379,95 DKK
BEDSTE PRIS
1 fl. pr. stk.
299,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
98 Point Robert Parker
94-97 Point Houlberg
95 Point Jeb Dunnuck
95 Point Guia Peñin
4,3⭐ Vivino

Bestil inden

1 timer 58 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter