Alvear Palacio Quemado Los Acilates 2019
Alvear Palacio Quemado Los Acilates 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Enkeltmarksvin fra det stejle, kalkholdige terroir Los Acilates! En af de mest ambitiøse og vellykkede rødvine fra Palacio Quemado - Sydvestspaniens førende rødvinsproducent.
Ejet af 100 point-producenten Alvear. Drevet af Envinate-grupens 99 point-winemakere. Dertil optaget i celebre Grandes Pagos de España – med kultnavne som Aalto og Bodega Numanthia. Nej, tag endelig ikke fejl af rødvinene fra Palacio Quemado…
Los Acilates har tidligere været at finde på Falstaffs prestigøse TOP 100 over Spaniens bedste rødvine... og den nye årgang 2019 skuffer bestemt ikke!
Smagenote
Mørk kirsebærfarvet… Allerede i næsen spændende og virkelig kompleks! Florale violer og mineralsk knust kalksten…. Tørrede urter samt frugtlækre kirsebær, peberdryssede brombær og granatæble, inden fadlagringen indfinder sig med elegant krydrede strejf af kakao, engelsk, lakrids, røg og ristede kaffebønner… Wauw! Smooth og saftig i teksturen. Her er rigelig med frugtkoncentration og madvenlig struktur, men først og fremmest er denne rødvin helt utroligt velsmagende – og bare lækker at drikke! Lang og mineralsk finish med et afstemt aftryk fra taninnerne... En ægte spansk terroirvin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Alvear Palacio Quemado Los Acilates
95/100 Verema (årg. 2012)
93/100 Vinous (årg. 2016)
“Deep, shimmering ruby. A pungent, mineral-accented bouquet evokes fresh cherry, boysenberry and exotic spices, along with a suave floral overtone. Sappy and expansive on the palate, offering appealingly sweet red and blue fruit and floral pastille flavors and a suggestion of baking spices. The impressively long, sweet, floral-tinged finish is shaped by fine-grained tannins that fold smoothly into the wine's vibrant fruit.”
92/100 James Suckling (årg. 2016)
“Lovely purity to the overt brambleberry pie and blackberry essence. Lots of violet and elderberry reduction. The palate has soft, fleshy appeal, and the tannins are succulent, paving the way for a fruit-driven finish.”
92/100 Robert Parker (årg. 2016)
”The elegant, floral and perfumed 2016 Los Acilates reflected a cooler year with a longer growing season, which resulted in higher yields that achieved perfect ripeness. The aromas and flavors are precise and pure, and there is a sense of harmony that I like very much. The spectrum of aromas is about red fruit and flowers with just a pinch of spices. The palate is very elegant, with fine-grained tannins and a dry, chalky texture that I often associate with limestone soils. Delicious!”
Top 100 Spain - Falstaff (årg. 2015)
Nyd den til saftige steaks, kraftige spanske tapas, lam, vildt, gris, simremad, gourmet-burgere og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et iberisk blend af Tempranillo, Tourigal Nacional, Trincadeira og Alicante Bouchet, som Palacio Quemados selekterer fra sine egne Single Estate-terroirs med kalk, sand og ler i Sydvestspanien. De hele drueklaser fermenterer med terroirets naturligt forekommende gær i smagsneutrale betontanke. Efter endt gæring omstikkes vinen til 12 måneders lagring på 1 år gamle 500 liters franske egetræsfade fra Allier, Vogeserne og Nevers. Herefter følger minimum 12 måneders yderligere kældermodning på flaske, inden vinen frigives til salg.
Om Palacio Quemado (Bodegas Alvear)
“One to watch!” – Julian Jeffs
“Grandes Pagos de España”
I det sydvestlige Spanien, hvor det varme Middelhavsklima møder Atlanterhavets kølige indflydelse, finder vi en af Spaniens mest spændende nye vinregioner, D.O. Ribera del Guadiana. Palacio Quemado er den førende rødvinsproducent i området – og bestemt ikke uden grund!
Vinhuset blev i 1999 grundlagt af 100 point producenten Bodegas Alvear fra Morilla-Montiles, der var vakse til se potentialet for en kommende sydvestspansk rødvinsrevolution.
I 2010 tog familien Alvear næste skridt mod verdenseliten, da man hyrede terroir-fanatiske Envinate til at forestå vinfremstillingen. Envinate-gruppen, som vader i lovprisninger og topratings helt op til 99 point fra folk som Parker & Suckling, består af 4 unge vinmagere, der med livet som indsats har dedikeret sig til produktion af autentiske enkeltmarksvine, som på respektfuld vis og med minimal intervention reflekterer specifikke lokale terroirs og mikroklimaer.
I januar 2015 blev Palacio Quemados hårde arbejde og imponerende høje vinkvalitet belønnet, da vinhuset blev optaget i den eksklusive sammenslutning Grandes Pagos de España – og dermed kom i selskab med prominente navne som Aalto, Bodega Numanthia, Mustiguillo og Belondrade.
Vineriet råder over 95 hektar, som dyrkes efter økologiske principper - helt uden brug af pesticider. De varierende jordbundsforhold, der spænder fra kalk og sten til sand og ler, passer perfekt til vinhusets filosofi om produktion af terroirprægede enkeltmarksvine.
Mens Tempranillo dækker omtrent halvdelen af arealet, udgøres resten af Garnacha (Grenache) og Syrah samt en bred og spændende vifte af sjældne lokale druesorter.
I vineriet anvendes kun minimal brug af svovldioxid. Fermenteringen sker i stor udtrækning med hele og kernesunde drueklaser, der vinificeres terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gær. Vinene modner i 1 år gamle franske tonneaux-fade, som selekteres fra de bedste producenter og egetræsskove – heriblandt Allier, Nevers og Vogeserne.
Rødvinenes mange +90 point-anmeldelser taler ligesom priserne for sig selv. Palacio Quemado er ikke kun det sydvestspanske referencenavn for terroirdrevne rødvine – det er også Spaniens måske bedste bud på helt vanvittig value-for-money.