Tilbage

Alvear Palacio Quemado La Zarcita 2020

Spanien

Spanien, Extremadura

13,5% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
189,95 DKK
6 fl. pr. stk.
159,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
90-93/100 Houlberg
92 Point James Suckling
92 Point Mad og Monopolet
91 Point Winewherever, Rasmus Christensen

Bestil inden

11 timer 42 min

og vi sender i dag!

Alvear Palacio Quemado La Zarcita 2020

Spanien

Spanien, Extremadura

13,5% alk.

75 cl

"90-93 point. Virkelig oppe på tæerne og ret charmerende." - Houlberg

"92 point. Succulent... Fresh and nervy" - James Suckling

"92 point. Spændende take på en rødvin fra Alvear...." - Mad og Monopolet

Sydvestspaniens nye stjerneskud!

Ejet af 100 point-producenten Alvear. Drevet af Envinate-grupens 99 point winemakere. Dertil optaget i celebre Grandes Pagos de España – med kultnavne som Aalto og Bodega Numanthia. Nej, tag endelig ikke fejl af rødvinene fra Palacio Quemado…

La Zarcita 2020 beviser her, at tidligere årganges talrige topanmeldelser var alt andet end tilfældige. Er virkeligt spændende og nytænkede drueblend, der mesterligt forener Portugals Touriga Nacional med spanske Alicante Bouchet og peberkrydrede franske Syrah.

100% Single Estate-frugt... der i kælderen modner på 1 år gamle 500 liters franske tonneaux-fade. Indbegrebet af trendy teroirvin!

Nyd den alsidige sydspanske rødvin til saftige steaks, lam med Provence-krydderier, grillpølser, gourmet burgere, simreretter, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C

1 fl. pr. stk.
189,95 DKK
6 fl. pr. stk.
159,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
90-93/100 Houlberg
92 Point James Suckling
92 Point Mad og Monopolet
91 Point Winewherever, Rasmus Christensen

Bestil inden

11 timer 42 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Alvear Palacio Quemado La Zarcita 2020

90-93/100

Houlberg

5 Thumbs Up. Duftmæssigt er vinen godt landlig, småanimalsk samt en smule flæsket med røget bacon og fersk oksekød, tørrede blomster, lidt lakridsrod, jernbanesveller og læder. Frugten virker en anelse mere kølig end de to foregående ... tranebær, hindbær, ribs, brombær og fadpræget heller ikke så voldsomt, men giver svage ristede, toastede noter, lidt kanel og vanilje ... rigtig fin duft. I munden er det en lettere vin ... meget ren, frisk og direkte frugt, hvor der måske ikke er så vild stor dybde, men i stedet en dansende lethed, en mere mineralsk og tør smag med tranebær, hindbær, ribs samt rabarber ... virkelig oppe på tæerne og ret charmerende. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)

92 Point

James Suckling

Spiced black cherries, minerals and some red plums on the nose, following through to a succulent, medium-bodied palate. Tight and resolved tannins with a medium, elegant finish. Fresh and nervy.

92 Point

Mad og Monopolet

Man skal aldrig sætte en vin i hverken bås eller kasse, det er denne spanske rødvin et glimrende eksempel på. Den er lettere i udtrykket, mere kølig, mineralsk og har langt mere syre og urter i smagen, end den har frugtsødme, hvilket giver en anden type spansk rødvin, end jeg er vant til. Spændende take på en rødvin fra Alvear, som nok skal vinde mere og mere terræn. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)

91 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

"Dette uortodokse drueblend har skabt friske syrlige røde bærnoter over hele paletten. Og friskheden er det altoverskyggende tema her, og det gør vinen meget let, både at drikke og holde af." 

94 Point(tidligere årgang)

Verema

93 Point(tidligere årgang)

James Suckling

A tight, fine-tannined red with blue and black fruit, as well as spices and black walnuts. It’s medium-to full-bodied. Pretty flavors and a savory finish. Decadent at the end with ripe fruit and dried meat.

92 Point(tidligere årgang)

Guia Peñin

Colour: deep cherry, purple rim. Nose: spicy, fruit expression, floral, scrubland, toasty. Palate: full, flavourful, fresh, fruity, long.

92 Point(tidligere årgang)

John Szabo, Master Sommelier

Pretty nose, floral, stony-mineral, concrete, very post-modern in the most positive fashion, lively, juicy, perfectly balanced, with great length. I really appreciate the firmness, freshness and finesse on offer here, sapid and savoury. Made by the Alvear family of Montilla-Moriles and the fashionable, low-intervention Envínate winemaking team.

91 Point(tidligere årgang)

Vinous

91 Point(tidligere årgang)

Guia Repsol

Burgundy red appearance. Clean and bright. Aroma: Ripe forest fruits, roasted, toasted background. Frank. Clean and neat. Mouth: Tasty, pleasant, balanced. Nice aftertaste.

90 Point(tidligere årgang)

Natalie Maclean

The full-bodied 2016 vintage of this enticing La Zarcita is a red wine blend of Trincadeira Preta, Touriga Nacional and Garnacha Tintorera grapes. The vines are planted in limestone, clay and sand soils. Aromas of dark berries and roses. Pair with grilled meats.

90 Point(tidligere årgang)

Michael Godel

A wine that straddles the Mediterranean and the Atlantic, with influence by both. Duelling weather patterns, clay, limestone and rocks all work for tempranillo, garnacha and in this case, touriga nacional, trincadeira, and alicante bouschet. The varietal kaleidoscope is accented by really toasty oak influence as much as terroir and those two salty ocean breezes. That salt mitigates the char and the roasted character of the fruit. So much here for $23 and time will soften the blow.

Hvordan smager Alvear Palacio Quemado La Zarcita 2020?

La Zarcita præsenterer sig mørk kirsebærfarvet i glasset… I næsen spændende mineralsk med røg, tjære og støvet kalksten der finder elegant sammen med roser, skovjordbær, brombær, blåbær, læder og tørret kød samt lidt lakrids og kaffenoter fra fadlagringen… Smooth og elegant på tungen, hvor rødvinen balancerer perfekt mellem mørkfrugtet power, granatæblesaft, pikante urter og en sitrende rank, mineralsk friskhed. Harmonisk finish med perfekt afstemt tanninbid…. Indbegrebet af trendy spansk terroirvin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.

Alvear Palacio Quemado La Zarcita 2020 passer godt til...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Årgang

2020

Indhold

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

+10 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Lignende produkter