Alvear Palacio Quemado La Zarcita 2020
Alvear Palacio Quemado La Zarcita 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"90-93 point. Virkelig oppe på tæerne og ret charmerende." - Houlberg
"92 point. Spændende take på en rødvin fra Alvear...." - Mad & Monopolet
"92 point. Succulent... Fresh and nervy" - James Suckling
Sydvestspaniens nye stjerneskud!
Ejet af 100 point-producenten Alvear. Drevet af Envinate-grupens 99 point winemakere. Dertil optaget i celebre Grandes Pagos de España – med kultnavne som Aalto og Bodega Numanthia. Nej, tag endelig ikke fejl af rødvinene fra Palacio Quemado…
Smagenote
La Zarcita præsenterer sig mørk kirsebærfarvet i glasset… I næsen spændende mineralsk med røg, tjære og støvet kalksten der finder elegant sammen med roser, skovjordbær, brombær, blåbær, læder og tørret kød samt lidt lakrids og kaffenoter fra fadlagringen… Smooth og elegant på tungen, hvor rødvinen balancerer perfekt mellem mørkfrugtet power, granatæblesaft, pikante urter og en sitrende rank, mineralsk friskhed. Harmonisk finish med perfekt afstemt tanninbid…. Indbegrebet af trendy spansk terroirvin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Alvear Palacio Quemado La Zarcita
90-93/100 - Houlberg
"5 Thumbs Up. Duftmæssigt er vinen godt landlig, småanimalsk samt en smule flæsket med røget bacon og fersk oksekød, tørrede blomster, lidt lakridsrod, jernbanesveller og læder. Frugten virker en anelse mere kølig end de to foregående ... tranebær, hindbær, ribs, brombær og fadpræget heller ikke så voldsomt, men giver svage ristede, toastede noter, lidt kanel og vanilje ... rigtig fin duft. I munden er det en lettere vin ... meget ren, frisk og direkte frugt, hvor der måske ikke er så vild stor dybde, men i stedet en dansende lethed, en mere mineralsk og tør smag med tranebær, hindbær, ribs samt rabarber ... virkelig oppe på tæerne og ret charmerende." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)
92/100 James Suckling
"Spiced black cherries, minerals and some red plums on the nose, following through to a succulent, medium-bodied palate. Tight and resolved tannins with a medium, elegant finish. Fresh and nervy."
92/100 Mad & Monopolet
"Man skal aldrig sætte en vin i hverken bås eller kasse, det er denne spanske rødvin et glimrende eksempel på. Den er lettere i udtrykket, mere kølig, mineralsk og har langt mere syre og urter i smagen, end den har frugtsødme, hvilket giver en anden type spansk rødvin, end jeg er vant til. Spændende take på en rødvin fra Alvear, som nok skal vinde mere og mere terræn." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)
91/100 WineWherever
"Dette uortodokse drueblend har skabt friske syrlige røde bærnoter over hele paletten. Og friskheden er det altoverskyggende tema her, og det gør vinen meget let, både at drikke og holde af."
..........
Forrige årgange:
94/100 Verema (årg. 2015)
93/100 James Suckling (årg. 2018)
“A tight, fine-tannined red with blue and black fruit, as well as spices and black walnuts. It’s medium-to full-bodied. Pretty flavors and a savory finish. Decadent at the end with ripe fruit and dried meat.”
92/100 Guía Peñin (årg. 2016)
“Colour: deep cherry, purple rim. Nose: spicy, fruit expression, floral, scrubland, toasty. Palate: full, flavourful, fresh, fruity, long.”
92/100 John Szabo, Master Sommelier (årg.2016)
“Pretty nose, floral, stony-mineral, concrete, very post-modern in the most positive fashion, lively, juicy, perfectly balanced, with great length. I really appreciate the firmness, freshness and finesse on offer here, sapid and savoury. Made by the Alvear family of Montilla-Moriles and the fashionable, low-intervention Envínate winemaking team.”
91/100 Vinous (årg. 2018)
91/100 Guía Repsol (årg. 2015)
“Burgundy red appearance. Clean and bright. Aroma: Ripe forest fruits, roasted, toasted background. Frank. Clean and neat. Mouth: Tasty, pleasant, balanced. Nice aftertaste.”
90/100 Sara d’Amato, Sommelier (årg. 2016)
“Offering a delectable zestiness, purity and real authenticity. Not overly made with a natural feel and a pleasant degree of volatility. Flavours of black currant, beet juice, and mineral with compelling complexity. Excellent depth of flavour and length.”
90/100 Natalie Maclean (årg. 2016)
“The full-bodied 2016 vintage of this enticing La Zarcita is a red wine blend of Trincadeira Preta, Touriga Nacional and Garnacha Tintorera grapes. The vines are planted in limestone, clay and sand soils. Aromas of dark berries and roses. Pair with grilled meats.”
90/100 Michael Godel (årg. 2016)
“A wine that straddles the Mediterranean and the Atlantic, with influence by both. Duelling weather patterns, clay, limestone and rocks all work for tempranillo, garnacha and in this case, touriga nacional, trincadeira, and alicante bouschet. The varietal kaleidoscope is accented by really toasty oak influence as much as terroir and those two salty ocean breezes. That salt mitigates the char and the roasted character of the fruit. So much here for $23 and time will soften the blow.”
Nyd den alsidige sydspanske rødvin til saftige steaks, lam med Provence-krydderier, grillpølser, gourmet burgere, simreretter, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
La Zarcita 2020 er skabt på et mørkfrugtet blend af Tourigal Nacional, Alicante Bouchet og Syrah, som selekteres fra Palacio Quemados egne Single Estate-terroirs med kalk, sand og ler i Sydvestspanien. De hele drueklaser fermenterer med terroirets naturligt forekommende gær i smagsneutrale betontanke. Efter endt gæring omstikkes 75% af vinen til 8 måneders lagring på 1 år gamle 500 liters franske egetræsfade, mens de resterede 25% modner frugtbevarende på ståltank.
Om Palacio Quemado (Bodegas Alvear)
“One to watch!” – Julian Jeffs
“Grandes Pagos de España”
I det sydvestlige Spanien, hvor det varme Middelhavsklima møder Atlanterhavets kølige indflydelse, finder vi en af Spaniens mest spændende nye vinregioner, D.O. Ribera del Guadiana. Palacio Quemado er den førende rødvinsproducent i området – og bestemt ikke uden grund!
Vinhuset blev i 1999 grundlagt af 100 point producenten Bodegas Alvear fra Morilla-Montiles, der var vakse til se potentialet for en kommende sydvestspansk rødvinsrevolution.
I 2010 tog familien Alvear næste skridt mod verdenseliten, da man hyrede terroir-fanatiske Envinate til at forestå vinfremstillingen. Envinate-gruppen, som vader i lovprisninger og topratings helt op til 99 point fra folk som Parker & Suckling, består af 4 unge vinmagere, der med livet som indsats har dedikeret sig til produktion af autentiske enkeltmarksvine, som på respektfuld vis og med minimal intervention reflekterer specifikke lokale terroirs og mikroklimaer.
I januar 2015 blev Palacio Quemados hårde arbejde og imponerende høje vinkvalitet belønnet, da vinhuset blev optaget i den eksklusive sammenslutning Grandes Pagos de España – og dermed kom i selskab med prominente navne som Aalto, Bodega Numanthia, Mustiguillo og Belondrade.
Vineriet råder over 95 hektar, som dyrkes efter økologiske principper - helt uden brug af pesticider. De varierende jordbundsforhold, der spænder fra kalk og sten til sand og ler, passer perfekt til vinhusets filosofi om produktion af terroirprægede enkeltmarksvine.
Mens Tempranillo dækker omtrent halvdelen af arealet, udgøres resten af Garnacha (Grenache) og Syrah samt en bred og spændende vifte af sjældne lokale druesorter.
I vineriet anvendes kun minimal brug af svovldioxid. Fermenteringen sker i stor udtrækning med hele og kernesunde drueklaser, der vinificeres terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gær. Vinene modner i 1 år gamle franske tonneaux-fade, som selekteres fra de bedste producenter og egetræsskove – heriblandt Allier, Nevers og Vogeserne.
Rødvinenes mange +90 point-anmeldelser taler ligesom priserne for sig selv. Palacio Quemado er ikke kun det sydvestspanske referencenavn for terroirdrevne rødvine – det er også Spaniens måske bedste bud på helt vanvittig value-for-money.