Tilbage

Alvear Palacio Quemado La Raya 2018

Spanien

Spanien, Extremadura

14,5% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
279,95 DKK
6 fl. pr. stk.
184,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Vinous
94 Point Sobrelias
94 Point Houlberg
94 Point Guía ABC Gastronomia
93 Point Vivir el Vino
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Guia Peñin
92 Point Mad og Monopolet
91 Point James Suckling
⭐ 4,2 Vivino
93 6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN. Din VinGuide

Bestil inden

1 timer 49 min

og vi sender i dag!

Alvear Palacio Quemado La Raya 2018

Spanien

Spanien, Extremadura

14,5% alk.

75 cl

"94 points. Intesely perfumed, mineral-driven.." - Vinous

"94 points. A unique, exclusive wine" - Sobrelias

"94 point. Det er knusende godt og hvor bliver jeg begejstret..." - Houlberg

"94 point. Very attractive..." - Guía ABC Gastronomia

"93 points. A wine of enormous complexity" - Vivir el Vino

"92 point. Spansk vin på druer fra Portugal - fortsæt med det!" - Mad og Monopolet

"93 point. UGENS BEDSTE VIN...spændende og meget vellavet" - Din VinGuide

Hvilken debutårgang… Spaniens største rødvin på en af Portugals store druer!

Elegant voksforseglede La Raya 2018 er det nye Grand Cru-flagskib fra 100 point-producenten Alvear. En unik enkeltmarksvin fra et nordvendt kalkstens-terroir, som har navn efter sin beliggenhed klos op ad den sydvestspanske grænse mod Portugal – på ”linjen”.

I samme ånd hylder mesterlige La Raya den på én gang powerfulde, elegant florale og pikant urtede portugisiske rødvinsdrue Trincadeira, der oppe i Dourodalen går under synonymet Tinta Amarela.

Rødvinene fra Palacio Quemado er indiskutabelt world class… Ejet af 100 point-producenten Alvear. Drevet af Envinate-grupens 99 point-winemakere. Dertil optaget i celebre Grandes Pagos de España – med kultnavne som Aalto og Bodega Numanthia.

Samlet produktion: 6500 flasker. Stærkt begrænset lager!

Nyd den til saftige steaks, kraftige spanske tapas, lam, vildt, gris, simremad, gourmet-burgere og modne oste. Servér ved 16-18°C

1 fl. pr. stk.
279,95 DKK
6 fl. pr. stk.
184,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Vinous
94 Point Sobrelias
94 Point Houlberg
94 Point Guía ABC Gastronomia
93 Point Vivir el Vino
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Guia Peñin
92 Point Mad og Monopolet
91 Point James Suckling
⭐ 4,2 Vivino
93 6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN. Din VinGuide

Bestil inden

1 timer 49 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Alvear Palacio Quemado La Raya 2018

94 Point

Vinous

Dark garnet. Intesely pefumed, mineral-driven red and blue fruit, potpourri and incense scents show excellent clarity and spicy lift. Palate-staining raspberry, bosenberry, spicecake and floral pastille flavors deepen steadily through the back half. Manages to come off powerful as well as lithe and shows no rough edges. Finishes smooth and extremely long, featuring sneaky tannins and lingering red fruit, mineral and floral notes.

94 Point

Sobrelias

A cherry color of medium intensity can be seen in the glass, very bright, with a movement that leaves a good, fluid tearing, which stains very well, and leaves ruby rims and certain violet touches. Despite its aging, it gives the sensation of a young wine in motion. The nose has a medium to high intensity, with a clear presence of fruit initially and, after aerating the glass, a subtle and complex bouquet begins to emerge. As we approach the glass, aromas of ripe fruit appear, touches of seasoned fruit, even hints of fruit liquor. The contributions of the aging appear with soft toasted, slightly sweet spices, coming from the wood. Complex but at the same time with freshness. The palate presents an incredibly fresh attack, with fruit and acidity hand in hand, tasty, wide, with freshness, a very rich final bitterness. Medium body that allows us to drink glass after glass without any problems. A unique, exclusive wine, with a production of around 6,000 bottles that, after tasting, deserves the rating of Excellent, reaching a score of 94 points.

94 Point

Houlberg

Sikke da en dejlig næse ... ikke en tung spansk sag, men en noget lettere vin, der er ganske parfumeret, har en blomstret næse, roser, violer, garvet læder, rå champignon, ristede noter, muldjord, lakrids, mælkechokolade, lyse kirsebær, jordbær ... men mest af alt duperes du af den fine, lyse og næsten feminine lethed. I munden er vinen også let, men har en krydret side ... eller måske rettere en sødkrydret side, men hvor er det let, saftig og har denne fine, svævende samt meget frugtrige side, hvor der er mirabeller, en smule lyse kirsebær og saftige jordbær. Det er knusende godt og hvor bliver jeg begejstret over denne vin. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 269,95 kr., mens prisen er 179,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vinanmeldelse 5,5/7

94 Point

Guía ABC Gastronomia

A fresh, friendly, balanced and very attractive blend

93 Point

Vivir el Vino

A wine of enormous complexity, without neglecting a pleasant fresh point. From the most herbaceous notes to the most earthy part of land and vineyard, a mixture of sharp and sweet spices and a pleasant floral background. Refreshing palate, where the black fruit takes on more prominence. It is balanced, with persistence and ripe tannins, leaving a long finish with hints of sweet spices and black fruit.

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Guia Peñin

Color: bright cherry, Aroma: mountain herbs, spicy, dried flowers, black fruit, ripe fruit, Mouth: fruity, tasty, persistent, fruity aftertaste, round

92 Point

Mad og Monopolet

Spanien er et alsidigt vinland - de favner utroligt bredt - de har traditioner, men bryder dem gerne. Her laves spansk vin på druer fra nabolandet Portugal, det fungerer - fortsæt med det! Vinen har en krydret og floral næse kombineret med frugtige noter, og det hele fremstår ungdommeligt. I munden er den flot afrundet, let drikkelig og formår at være frisk, syrlig og smooth på samme tid. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

91 Point

James Suckling

A spicy nose of black cherries, grilled herbs, peppercorns and cloves. Full-bodied with fine tannins. Sleek, savory and juicy with a spicy finish.

⭐ 4,2

Vivino

93 6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN.

Din VinGuide

6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN. Fra det vestlige Spanien på primært med trincadeira druen, som man oftest finder i Portugal. Flot indbydende næse domineret af røde bær. Blød og rund i udtrykket med en flot intensitet af sødmefulde bær, varme krydderier og lette flintede noter. En spændende og meget vellavet vin. 93 (Vurderet ved en tilbudspris på kr. 160 kr.)

Hvordan smager Alvear Palacio Quemado La Raya 2018?

I glasset mørk kirsebærrød... Næsen forener power og med mineralsk elegance og vidunderlig kompleksitet! Nyplukkede violer, roser og frisk mynte vælter op fra glasset sammen med saftlækre røde og mørke bær, der nænsomt giver plads til mineralsk skovbund og våd kalk samt lidt bitter kakao og søde krydderier fra fadlagringen... I munden virkelig, virkelig smooth og næsten burgundisk saftig - omend rødvinens friske frugt her fremstår væsentlig mørkere og langt mere powerfuld. Det er komplekst. Det er koncentreret. Og samtidig svævende elegant! Smagsoplevelsen kulminerer i en næsten latterlig lang finale, hvor floralitet, mineralitet, frugt, krydderier og tanniner finder sammen i smukkeste forening. En balletdanser og et muskelbundt samlet i én sydvestspansk verdensklassevin! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Alvear Palacio Quemado La Raya 2018 passer godt til...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Årgang

2018

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

+15 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu