Alvear Palacio Quemado La Raya 2018
Alvear Palacio Quemado La Raya 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94 points. Intesely perfumed, mineral-driven..” - Vinous
”94 points. A unique, exclusive wine” - Sobrelias
"94 point. Very attractive..." - Guía ABC Gastronomia
"94 point. Det er knusende godt og hvor bliver jeg begejstret..." - Houlberg
"93 points. A wine of enormous complexity” – Vivir El Vino
”93 point. UGENS BEDSTE VIN...spændende og meget vellavet" - Din VinGuide
"93 point. Super stærk afslutning." - WineWherever
"92 point. Spansk vin på druer fra Portugal - fortsæt med det!" - Mad & Monopolet
Hvilken debutårgang… Spaniens største rødvin på en af Portugals store druer!
Elegant voksforseglede La Raya 2018 er det nye Grand Cru-flagskib fra 100 point-producenten Alvear. En unik enkeltmarksvin fra et nordvendt kalkstens-terroir, som har navn efter sin beliggenhed klos op ad den sydvestspanske grænse mod Portugal – på ”linjen”.
I samme ånd hylder mesterlige La Raya den på én gang powerfulde, elegant florale og pikant urtede portugisiske rødvinsdrue Trincadeira, der oppe i Dourodalen går under synonymet Tinta Amarela.
Rødvinene fra Palacio Quemado er indiskutabelt world class… Ejet af 100 point-producenten Alvear. Drevet af Envinate-grupens 99 point-winemakere. Dertil optaget i celebre Grandes Pagos de España – med kultnavne som Aalto og Bodega Numanthia.
Samlet produktion: 6500 flasker. Stærkt begrænset lager!
Smagenote
I glasset mørk kirsebærrød... Næsen forener power og med mineralsk elegance og vidunderlig kompleksitet! Nyplukkede violer, roser og frisk mynte vælter op fra glasset sammen med saftlækre røde og mørke bær, der nænsomt giver plads til mineralsk skovbund og våd kalk samt lidt bitter kakao og søde krydderier fra fadlagringen... I munden virkelig, virkelig smooth og næsten burgundisk saftig - omend rødvinens friske frugt her fremstår væsentlig mørkere og langt mere powerfuld. Det er komplekst. Det er koncentreret. Og samtidig svævende elegant! Smagsoplevelsen kulminerer i en næsten latterlig lang finale, hvor floralitet, mineralitet, frugt, krydderier og tanniner finder sammen i smukkeste forening. En balletdanser og et muskelbundt samlet i én sydvestspansk verdensklassevin! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Alvear Palacio Quemado La Raya 2018
94/100 Vinous
“Dark garnet. Intesely pefumed, mineral-driven red and blue fruit, potpourri and incense scents show excellent clarity and spicy lift. Palate-staining raspberry, bosenberry, spicecake and floral pastille flavors deepen steadily through the back half. Manages to come off powerful as well as lithe and shows no rough edges. Finishes smooth and extremely long, featuring sneaky tannins and lingering red fruit, mineral and floral notes.”
94/100 Sobrelias
“A cherry color of medium intensity can be seen in the glass, very bright, with a movement that leaves a good, fluid tearing, which stains very well, and leaves ruby rims and certain violet touches. Despite its aging, it gives the sensation of a young wine in motion. The nose has a medium to high intensity, with a clear presence of fruit initially and, after aerating the glass, a subtle and complex bouquet begins to emerge. As we approach the glass, aromas of ripe fruit appear, touches of seasoned fruit, even hints of fruit liquor. The contributions of the aging appear with soft toasted, slightly sweet spices, coming from the wood. Complex but at the same time with freshness. The palate presents an incredibly fresh attack, with fruit and acidity hand in hand, tasty, wide, with freshness, a very rich final bitterness. Medium body that allows us to drink glass after glass without any problems. A unique, exclusive wine, with a production of around 6,000 bottles that, after tasting, deserves the rating of Excellent, reaching a score of 94 points.”
94/100 Guía ABC Gastronomia
"A fresh, friendly, balanced and very attractive blend"
94/100 Houlberg
"Sikke da en dejlig næse ... ikke en tung spansk sag, men en noget lettere vin, der er ganske parfumeret, har en blomstret næse, roser, violer, garvet læder, rå champignon, ristede noter, muldjord, lakrids, mælkechokolade, lyse kirsebær, jordbær ... men mest af alt duperes du af den fine, lyse og næsten feminine lethed. I munden er vinen også let, men har en krydret side ... eller måske rettere en sødkrydret side, men hvor er det let, saftig og har denne fine, svævende samt meget frugtrige side, hvor der er mirabeller, en smule lyse kirsebær og saftige jordbær. Det er knusende godt og hvor bliver jeg begejstret over denne vin. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 269,95 kr., mens prisen er 179,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vinanmeldelse 5,5/7"
93/100 Vivir el Vino
"A wine of enormous complexity, without neglecting a pleasant fresh point. From the most herbaceous notes to the most earthy part of land and vineyard, a mixture of sharp and sweet spices and a pleasant floral background. Refreshing palate, where the black fruit takes on more prominence. It is balanced, with persistence and ripe tannins, leaving a long finish with hints of sweet spices and black fruit."
93/100 Din VinGuide (Spritnyt.com)
"6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN. Fra det vestlige Spanien på primært med trincadeira druen, som man oftest finder i Portugal. Flot indbydende næse domineret af røde bær. Blød og rund i udtrykket med en flot intensitet af sødmefulde bær, varme krydderier og lette flintede noter. En spændende og meget vellavet vin. 93" (Vurderet ved en tilbudspris på kr. 160 kr.)
93/100 WineWherever
"Selvfølgelig laver Alvear også rødvin. Men man fornemmer tydeligt deres tætte relation med Sherry produktionen i denne vin. Masser af tyngde, tæt mørk frugt, fadnoter og en elegant krydret karakter af sort the med mynte. Super stærk afslutning."
92/100 Guía Peñin
”Color: bright cherry, Aroma: mountain herbs, spicy, dried flowers, black fruit, ripe fruit, Mouth: fruity, tasty, persistent, fruity aftertaste, round”
92/100 Mad & Monopolet
"Spanien er et alsidigt vinland - de favner utroligt bredt - de har traditioner, men bryder dem gerne. Her laves spansk vin på druer fra nabolandet Portugal, det fungerer - fortsæt med det! Vinen har en krydret og floral næse kombineret med frugtige noter, og det hele fremstår ungdommeligt. I munden er den flot afrundet, let drikkelig og formår at være frisk, syrlig og smooth på samme tid. " (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)
91/100 James Suckling
“A spicy nose of black cherries, grilled herbs, peppercorns and cloves. Full-bodied with fine tannins. Sleek, savory and juicy with a spicy finish.”
Nyd den til saftige steaks, kraftige spanske tapas, lam, vildt, gris, simremad, gourmet-burgere og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et blend af 90% Trincadeira og 10% Alicante Bouchet, som familien Alvear og det berømte winemaker-team Envinate selekterer fra en nordvendt skråning med kalksten på i det sysdvestspanske grænseland op mod Portugal. Vinen gærer med terroirets egen gær, inden 18 måneder lang lagring på franske fade med en volumen fra 500 til 5000 liter. Aftappet på vokseforseglede flasker uden klaring og filtrering. Frigivet efter yderligere 12 måneders kældermodnng. Resultatet er en ægte terroirvin – Sydvestspaniens måske største nogensinde!
Om Palacio Quemado (Bodegas Alvear)
“One to watch!” – Julian Jeffs
“Grandes Pagos de España”
I det sydvestlige Spanien, hvor det varme Middelhavsklima møder Atlanterhavets kølige indflydelse, finder vi en af Spaniens mest spændende nye vinregioner, D.O. Ribera del Guadiana. Palacio Quemado er den førende rødvinsproducent i området – og bestemt ikke uden grund!
Vinhuset blev i 1999 grundlagt af 100 point producenten Bodegas Alvear fra Morilla-Montiles, der var vakse til se potentialet for en kommende sydvestspansk rødvinsrevolution.
I 2010 tog familien Alvear næste skridt mod verdenseliten, da man hyrede terroir-fanatiske Envinate til at forestå vinfremstillingen. Envinate-gruppen, som vader i lovprisninger og topratings helt op til 99 point fra folk som Parker & Suckling, består af 4 unge vinmagere, der med livet som indsats har dedikeret sig til produktion af autentiske enkeltmarksvine, som på respektfuld vis og med minimal intervention reflekterer specifikke lokale terroirs og mikroklimaer.
I januar 2015 blev Palacio Quemados hårde arbejde og imponerende høje vinkvalitet belønnet, da vinhuset blev optaget i den eksklusive sammenslutning Grandes Pagos de España – og dermed kom i selskab med prominente navne som Aalto, Bodega Numanthia, Mustiguillo og Belondrade.
Vineriet råder over 95 hektar, som dyrkes efter økologiske principper - helt uden brug af pesticider. De varierende jordbundsforhold, der spænder fra kalk og sten til sand og ler, passer perfekt til vinhusets filosofi om produktion af terroirprægede enkeltmarksvine.
Mens Tempranillo dækker omtrent halvdelen af arealet, udgøres resten af Garnacha (Grenache) og Syrah samt en bred og spændende vifte af sjældne lokale druesorter.
I vineriet anvendes kun minimal brug af svovldioxid. Fermenteringen sker i stor udtrækning med hele og kernesunde drueklaser, der vinificeres terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gær. Vinene modner i 1 år gamle franske tonneaux-fade, som selekteres fra de bedste producenter og egetræsskove – heriblandt Allier, Nevers og Vogeserne.
Rødvinenes mange +90 point-anmeldelser taler ligesom priserne for sig selv. Palacio Quemado er ikke kun det sydvestspanske referencenavn for terroirdrevne rødvine – det er også Spaniens måske bedste bud på helt vanvittig value-for-money.