0Kurv

  Tilbage

Spanien

Alvear Fino Pedro Ximénez

1 fl. pr. stk.
179,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
92 Point Guia Peñin
90 Point James Suckling

Bestil inden

6 timer 29 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Alvear Fino Pedro Ximénez

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“East of Andalucía's traditional sherry vineyards around Jerez is Montilla, where the Finos and Amontillados are possibly better than the better-known cousins”
– The Guardian

Billigere end Jerez-sherry af samme kvalitet… En klassisk fino-frisk og nøddepræget vin. Megalækker Montilla!

Montilla Moriles har været glemt i forbifarten pga. sherry-distriktets Jerez’ overskyggende ry. Men området har på mange måder været foran i lang tid og er nu på vej ud af sin skyggetilværelse!

Vinene fra Montilla må dog ikke hedde eller markedsføres som sherry pga. lovgivningen, der har reserveret betegnelsen til vinene fra Jerez. Det er dog til fordel for forbrugerne, da priserne dermed er på et lavere niveau. Endnu i hvert fald…

Vi er vilde med Alvears fino. Sherry eller ej.

Smagenote
En sart strågul farve i glasset. Moste æbler, abrikos og citrus imponerer næsen, der også fanges af brød- og gærnoter, som vinen stør om sig. I glasset er en vin med fine salte fornemmelser i udtrykket, en fokuseret fino med et lækkert bid og en udtalt saltet mineralitet. Med nøddearomaer i form af mandler og strejf af valnødder. Frugtig, yderst letdrikkelig og forfriskende vin i halvtør stil – en tilsvarende fino-sherry kunne ikke have smagt bedre end Alvears! Punktum. Drik nu eller gem 5-8 år. 

Anmeldelser af Alvear Fino NV

92 point – Guia Penin

90 point – James Suckling
‘’Unique aromas of dried apples, asphalt and steel follow through to a medium to full body with cooked-apple flavor. Fruity, funky and fun. Drink now.’’

Nyd vinen til tapas, sushi, fisk og skaldyr, iberisk skinke, oliven, nødder og andre salte snacks. Server ved 7-9 °C.

Vinen er lavet på 100 % Pedro Ximénez, der høstes fra Alvears egne kalkholdige albariza-marker i Montilla-Moriles i det sydlige Spanien. Alkoholprocenten kommer op på de 15 % ved normal gæring og uden tilsætning af druedestillat, fordi sukkerindholdet i PX-druerne allerede er højt. De karakteristiske sherry-lignende aromaer opnår vinen ved en speciel metode, hvor fadene kun fyldes 4/5 op med vin, hvorved en skimmelsvamp dannes på toppen af vinen - også kendt som ’’flor’’ -  som forhindrer, at vinen oxiderer og skaber en unik smag i vinene. Modnet på amerikansk eg i solera-systemet, hvor de fade, man tapper hvert år, bliver suppleret med vin fra året før. Dermed sikres en ensartet kvalitet.

Om Bodegas Alvear

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Bodegas Alvear er et af de mest prestigefyldte og internationalt anerkendte vinhuse i hele Andalusien. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er Spaniens næstældste og har en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.

En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der er udviklet en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes, der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Floren er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Det bruges i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen, søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1910 og 1927, der høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang. Som de eneste i verden fremstiller Bodegas Alvear Pedro Ximénez-vine på denne måde, der ellers altid fremstilles efter Solera-systemet.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry'', hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle byde Bodegas Alvear velkommen hos Supervin!   

 

Servering 7-9 °C
Gemme potentiale 5-8 år
Alkohol 15 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
179,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
92 Point Guia Peñin
90 Point James Suckling

Bestil inden

6 timer 29 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter