Alvear Fino C.B. Pedro Ximénez 37,5 cl (halvflaske)
Alvear Fino C.B. Pedro Ximénez 37,5 cl (halvflaske)
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Hooked på sherry?
Bodegas Alvear laver de helt samme typer af vine, men uden for sherry-distriktet… Derfor må de ikke hedde sherry – men kvaliteten er præcis den samme! Da vinene ikke kan markedsføres som sherry, har priserne af samme grund fået et gevaldigt hak nedad.
Denne vin er fino-flagskibet fra en af de bedste vinhuse i verden med Parker-ratings på op til 100 point. Ratings, der må få de fleste ’ægte’ sherry-huse til at blive nervøse for konkurrencen…
Kun de bedste druer er anvendt i vinen – definerende for husets stil.
Eller sagt på en anden måde: En ufattelig lækker vinoplevelse, der rammer hårdt i hjertekulen! Oceaner af kompleksitet og smagsrigdom…
Luk bare øjnene og forestil dig at du sidder på en spansk tapasbar med et glas i hånden…
Smagenote
En flot lys strågul farve i glasset. Næsen er ren og fokuseret. Blomster, karamel, tørret frugt og honningnoter hænger ved i duften. Også med indslag af nødder og orangeskal. En delikat friskhed præger udtrykket sammen med en cremet tekstur og en flot fylde. Med svage salte fornemmelser. Forrygende flot vin, der hurtigt fremkalder længslen efter et glas mere. Blød, letdrikkelig og meget spansk! Drik nu eller gem 5-8 år.
Anmeldelser af Alvear Fino C.B. Pedro Ximénez
94/100 Guía Proensa
92+/100 Sobrelias
"A wine that in its tasting presents a straw yellow color, pale, very bright, with a medium intensity. The nose is of medium-high intensity speaking of a fine, very clean and frank, elegant aromas and with a really suggestive pungent touch. Presence of aromas of pastries, pastries, bread crumbs, contributions that intensify after aerating the glass, entering the aromas from the veil of flower and yeast, with contributions of nuts, smoked,... The mouthfeel presented by this Fino C.B. It has a light attack, with a very tasty, silky mid palate, with good volume. Clear presence of very well perceptible dried fruits. Good acidity that will undoubtedly allow a good aging, as well as leaving an excellent persistence after tasting."
92/100 Verema
91/100 Guía Penin
Perfekt som ledsager til tapas, snacks, skaldyr, stegt fisk og salater. Vinen kan også fint nydes til sushi eller som en kølig aperitif i sig selv. Server ved 7-9 °C.
Vinen er lavet på 100 % Pedro Ximénez-druer, der høstes fra Bodegas Alvears bedste marker i regionen Montilla-Moriles i Córdoba. Fadene med vin fyldes kun omkring 4/5 op, hvorved en vis iltning tillades, som bevirker dannelsen af en særlig skimmelsvamp kaldet ’flor’ under modningen af vinen – en slags ’hinde’ ovenpå. Denne særlige proces gør, at vinen udvikler sine karakteristiske, særprægede noter, der giver en unik smagsoplevelse. Produceret efter solera-metoden med lagring på amerikanske fade i minimum 4 år.
Om Bodegas Alvear
100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker
Bodegas Alvear er et af de mest prestigefyldte og internationalt anerkendte vinhuse i hele Andalusien. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er Spaniens næstældste og har en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729.
Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.
Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der er udviklet en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes, der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Floren er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Det bruges i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.
Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen, søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.
Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1910 og 1927, der høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang. Som de eneste i verden fremstiller Bodegas Alvear Pedro Ximénez-vine på denne måde, der ellers altid fremstilles efter Solera-systemet.
Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.
Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle byde Bodegas Alvear velkommen hos Supervin!