



1853 Old Vine Estate Malbec Selected Parcel 2017
En af verdens bedste Malbec-marker blev plantet i 1910 i La Consulta, Uco Valley. Vi taler om et af de få tilbageværende terroirs med DNA fra de oprindelige Malbec-stokke, der blev sejlet fra Frankrig til Argentina tilbage i 1853!
Fra en én bestemt parcel på den 112 år gamle topmark har Marcelo identificeret druer i helt særlig kvalitet. Fra dette lille frimærke skaber han sin populære og stærkt anmelderroste "Selected Parcel" – en Malbec i ren verdensklasse.
Nyd den til saftige steaks, BBQ, gourmetburgere, lam, vildt, simremad og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager 1853 Old Vine Estate Malbec Selected Parcel 2017?
Ved ophældningen dramatisk mørk! Allerede næsen oser af stor Mendoza Malbec… Fra glasset strømmer de lækreste frugtaromaer af friske violer, brombær, solbær og saftige blommer, som smelter smukt sammen med fadkrydrede strejf af cigarkasse, engelsk lakrids, chokolade og ristede kaffebønner... Vinen danser smooth som silke hen over tungen, hvor smagen udfolder sin vilde kombination af power, finesse og krydderi. Oplevelsen kulminerer i en perfekt, monsterlang finish med saftige, kødfulde og bøfvenlige tanniner. Giv 100 point-winemakeren Marcelo Pelleriti et terroir i exceptionel verdensklasse – og resultatet giver sig selv… En kæmpestor argentinsk Malbec! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
1853 Old Vine Estate Malbec Selected Parcel 2017 passer godt til...
Hvordan er 1853 Old Vine Estate Malbec Selected Parcel 2017 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Malbec, som Marcelo Pelleriti håndhøster fra en 112 år gammel enkeltmark, 1050 meter over havet i La Consulta, Mendoza. Druerne til "Selected Parcel" plukkes fra en særligt kvalitetsstærk parcel på topmarken, hvor Malbec-planterne har sjældent DNA fra de oprindelige "moderplanter", som i 1853 blev sejlet fra Frankrig til Argentina. Disse vinstokke avler Malbec i så vild en kvalitet, at markens værdi siges at ligge 5x over normalen for området! I 2012 lykkedes det 100 point-producenten Marcelo Pelleriti at overtage det eftertragede terroir fra en vinfamilie af italienske immigranter.
Markens unikke beliggenhed begunstiger druerne med den dobbelte effekt af højfjeldssol (intens farve, tannin og frugtpower) samt nattekulde (aromatisk finesse og friskhed). I vinieriet dobbeltsorteres druerne omhyggeligt, inden vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank. Under og efter gæringen opnår vinen ekstra farve og kraft ved manuel nedstempling af drueskallerne i mosten (pigéage), inden vinen forkæles med 12 måneders modning på franske barriquefade samt 12 mdrs. flaskemodning før frigivelse til salg.
Druer
MalbecOm Marcelo Pelleriti

Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold













