Tilbage

Tyskland

Ziereisen Grauer Burgunder 2020

1 fl. pr. stk.
189,95DKK
6 fl. pr. stk.
149,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Houlberg

Bestil inden

1 timer 47 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Ziereisen Grauer Burgunder 2020

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”93 point. Ziereisen er altid garant... Pinot Gris med karakter." – WineWherever
"92 point. Ziereisen gør det godt, og vinen er til billige penge" - Mad & Monopolet
"92 point. WAUW ... der er sgu både krop, fedme og fad i næsen" - Houlberg

Mineralsk harmoni!  

Sådan opsummerer Hans-Peter Ziereisen selv sin gennemført lækre Grauburgunder, der er det tyske term for Pinot Gris/Grigio.

Den kalkholdige jordbund ved Ziereisens topmarker i Baden tilfører nemlig vinen et sjældent touch af mineralitet, der på perfekt vis omfavner de gule stenfrugter, pærer og citrus i smagen.

Hans-Peter lader drueskallerne afgive farve og struktur til vinen, som også bliver modnet i 12 måneder på gærresterne i brugte egetræsfade. En forrygende vin med masser af frugtcharme, terroirpræg og dybde. En helt perfekt vin til fisk- og skaldyrsretter!

Vi køber ALT, hvad vi kan få fat i fra Ziereisen, der er Badens mest hypede vinproducent. Han blev for nyligt kåret af det amerikanske Wine & Spirits Magazine som en af verdens 100 bedste og det har bestemt ikke gjort efterspørgslen mindre!

Smagenote

Ziereisens Grauburgunder glimter smukt i glasset med en kobbergylden farve. Indbydende næse med kirsebærblomster, pære, grønne æbler, gule stenfrugter og delikate strejf af valnødder og rygende flint. I munden er vinen frisk og balanceret med en skøn cremet frugtfylde. Den lange eftersmag rundes perfekt af med mineralske undertoner fra den kalkstensholdige jordbund i Baden. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.  

Anmeldelser af Ziereisen Grauburgunder 2020

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Det er bestemt ikke alle der formår at få noget positivt ud af Pinot Gris. Men Ziereisen er altid garant. Her med en fuldstændig tør udgave, der til gengæld har masser af frugtsødme, cramet mundfølelse og fine slankte tanniner, som man altid finder i hans hvidvine. Det her er Pinot Gris med karakter."

92/100 Mad & Monopolet
"
Pinot Gris er en lurevorn drue, som ærlig talt kan stikke i alle retninger - nogle vine bliver for søde og ude af balance, men nogle formår at tæmme dem og lave fremragende vin. Ziereisen gør det godt, og vinen er til billige penge. Næsen er fyldt med duft af æbler, solbær, grapefrugt, tangerine og flint. I munden er den frisk, rank og har både fylde og mineralitet. 1 stk 189,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 119,95"

92/100 Houlberg
"WAUW ... der er sgu både krop, fedme og fad i næsen, virkelig en fadpræget aroma, hvor der er brunet smør, lakridskonfekt, vanilje, kaktuspiller og en tropisk frugt med fersken, mango, papaya samt bløde og modne pærer. Der kommer også sammen med det pænt lurpakkede og smørrede noter nogle cashewnødder. I munden er vinen knap så blød, men har en mere maskulin syre, fortsat god krop samt god balance. Der er igen noget tropisk frugt, men det får følgeskab af æbler, lemon og grape, så dermed giver det noget rygrad til vinen. Smagen er måske en anelse mere brovten end duften, men det smager sgu ret godt. 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 189,95 kr., men kan fås til 149,95 kr. ved køb af 6 flasker."

....

Tidligere årgange:

92/100 Robert Parker (årg. 2018)
“Vinified in large oak vats and aged on the full lees for 18 months, the slightly pink-colored 2018 Grauer Burgunder is pure and flinty on the still-reductive and yeast-dominated nose that is terribly fresh and shows lime juice and notes of crushed stones. Fresh and pure on the palate, with subtle intensity and a silky texture, this is an elegant, tightly structured and persistently mineral Pinot Gris in a pretty unique style. It is still terribly young but very promising. Excellent!”

91/100 Falstaff (årg. 2017)
“A balsamic touch in the fragrance, apple, pear, forest blueberry, large wooden barrel, firm and juicy in the mouth, concise acidity, but also good accompanying extract, no softened Pinot Gris, and no heavy boom, but still with varietal motifs of smoothness and aromatic richness.”

Vinen går godt til fisk og skaldyr, fyldige salater, fjerkræ, cremet pasta, røgvarer og cremede oste. Nydes ved 10-12°C.

Vinen er skabt på 100 % Grauburgunder (Pinot Gris/Pinot Grigio) som høstes ved håndkraft fra Ziereisens topmarker i Baden. Jordbunden består hovedsageligt af jurakalk og jern, hvilket giver vinene herfra en skønt mineralsk præg af rygende flint. Efter presning af druerne lader Ziereisen drueskallerne macerere et lille stykke tid, hvilket er med til at give vinen en gylden-orange kulør, da Grauburgunder-druerne har en kobberød farve. Mosten gæres spontant på ståltanke, hvorefter den færdige vin omstikkes til gamle egetræsfade. Her hviler den i kontakt med de fine gærrester i 12 måneder, hvilket giver en dejlig cremet tekstur til vinen.  

Om Weingut Ziereisen

"The man is a superstar, whose Pinots are up there with the very best." - Tim Atkin, Master of Wine

"Ziereisen is a little bit like Bayern Munich. Another dimension of complexity and expression."  | "German Red Wine The Year 2020" – Robert Parker

“German Wine Collection of the Year " | "5 Trauben - Weltklasse” - Gault Millau

”TOP 100 Wineries of the World 2022" - Wine & Spirits Magazine

"Try anything!”  – Anne Krebiehl MW 

Manden er en legende. Hans vine er kult. Presenting sydtyske Hanspeter Ziereisen... verdensmester i Gutedel og Tysklands nok allerbedste producent af Pinot Noir! 100 point-vinmagere fra Tyskland kan tælles på meget få fingre - men hos Weingut Ziereisen i det sydligste Baden leverer samtlige vine velsmag, kompleksitet, personlighed og ratings på et så svimlende højt niveau, at husets samlede kollektion er kåret som Tysklands bedste! Master of Wine Anne Krebiehl anbefaler i sit hovedværk, The Wines of Germany, samtlige vine i sortimentet! Og da en anden Master of Wine, Tim Atkin, organiserede en stort anlagt blindsmagning af 400 tyske Pinot Noir-vine, var Weingut Ziereisen meget sigende den eneste med 3 vine i TOP 20.   

Vi finder kultproducenten i den lille flække Efringen-Kirchen, som ligger i direkte nordlig forlængelse af den schweiziske storby Basel, og som mod vest grænser op til Rhinen og det sydligste Alsace. I dette lille samfund har foretagsomme familien Ziereisen huseret siden 1734, men indtil for 30 år siden med overvejende fokus på kvægdrift og planteavl. Kun 0,5 hektar var indtil da helliget dyrkning af vindruer, der blev solgt fra til det lokale kooperativ.

Familiens bourgognetossede unge søn, den snedkeruddannede Hanspeter Ziereisen som overtog familiegården i 1991, så dog et kæmpe potentiale i det lokale terroir Efringer Oelberg... En stejl og direkte sydvendt skråning med indiskutabel Grosses Gewächs-klasse og høj koncentration af Jura-kalksten i undergrunden. Faktisk så udpræget at marken grænser direkte op til et kalkbrud! Nok så vigtigt for druekvaliteten er terroirets eksponering for den tørre vind fra Middelhavet, der når frem til Efringen-Kirchen via porten til Bourgogne, "The Belfort Gap", mellem Jurabjergene og Vogerserne. Siden overtagelsen har Hanspeter Ziereisen øget familiens beholdning af vinmarker til 20 hektar, hvoraf størstedelen er perfekt beliggende på Efringer Oelberg.

Den 100% selvlærte winemaker gik fra starten eksperimenterende og udogmatisk til værks, hvilket dog med årene bragte ham på kolisionskurs med de tyske vinmydigheder. Konflikten kulminerede i 2004, hvor Ziereisens spontangærede, langsomt modnede og ufiltrerede vine trods tårnhøj kvalitet og anmeldertrække ud over alle grænser blev afvist som Qualitätswein, fordi "statens sheriffer" fandt rebellens vine for afvigende i smagen! Ziereisen blev først såret på stoltheden, men så nye muligheder i at markedsføre sine vine som Landwein, hvilket gav langt større frirum for eksperimenter, kreativitet og nytænkning. Succesen har været så enorm, at Ziereisen i dag er blevet en lederskikkelse for den kvalitetsfanatiske og hastigt voksende Badischer Landwein Bewegung, der er stiftet i 2016 som modbevægelse til de konservative og konformerende tyske vinmydigheder.       

Ziereisen har fundet sin helt egen vej til verdensklassen! Ekstremt tæt beplantning – helt op til 20.000 planter pr. hektar. Kompressorluft blæst ind under blomstringen giver mindre kompakte klaser med færre og sundere druer! Fodtrampning af frugten. Lang macerationstid. Spontangæring med op til 80% hele drueklaser. Aldrig mere chaptalisering - derfor slanke og ranke vine! Hård presning af hvidvinsdruer for ekstra fenolisk udtræk og større smagskompleksitet. Ingen sulfit-tilsætning før aftapningen - som sker uden klaring og i hovedreglen uden filtrering. Disse karakterfulde vine behøver tid og kærlighed i tønde, flaske og glas... Derfor flere års fadlagring i selskab med de fine gærrester – typisk to vintre og to somre på lokale tyske fade fra Andreas Assmann. Dog meget mådeholden brug af ny eg. 

Hovedfokus er på Spätburgunder (Pinot Noir) samt den lokale hvidvinsdrue Gutedel (Chasselas), som Ziereisen har ført til 100 point-stjernestaus i den førende tyske vinguide Gault & Millau. Der suppleres med ca. 30% beplantaninger af fortrinsvis Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay og Syrah, hvis enkeltdruevine alle vælter sig i topratings fra verdens største anmeldere.

Edeltraud og Hanspeter Ziereisen, der i dag har nået starten af halvtredserne, krydser begge fingre for, at næste generations Ida og Johann en skønne dag vil overtage vingården. Alligevel har Hanspeter strengt forbudt sine børn at studere vin ved de højere læreantalter: "Mehr trinken, weniger denken." Familien Ziereisen revolutionerer tysk vin... nedefra

Passer godt til

Salat

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Pasta

Svampe

Sushi

Årgang 2020
Servering 10-12°C.
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret.  
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
189,95DKK
6 fl. pr. stk.
149,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Houlberg

Bestil inden

1 timer 47 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter