







Xavier Arcane XV Le Diable 2015
Vi får flere og flere vine på lager, men særligt ved en hylde er der (næsten) tomt... Rhône fra årgang 2015.
En af de årgange man bare ikke må gå glip af, og som Wine Searcher klassificerer som "legendarisk". Nu har du chancen for at smage, hvad al hypen handler om. Vi sælger nemlig de sidste rester af den unikke, "Single Release"-vin, Le Diable. Frembragt af 100-point-vinmageren Xavier Vignon.
Efter godt 9 års modning i kælderen får du nu en vin, der har udviklet sig til perfektion. Håndplukkede druer fra 100 år gamle vinstokke, nøje udvalgt fra 17 forskellige parceller nær Vinsobres. Det er altså 17 forskellige udtryk af Mourvèdre, sammenflettet til et unikum af en vinoplevelse, som verdens mest indflydelsesrige vinjournalist giver 94 point.
"Den er sort, lavet af et blend af mouvedredruer fra 17 forskellige terroirs ved Vinsobres. Her er stor dybde, peber, krydderurter, lakrids og elegante tanniner i en fantastisk balance. Hvis Darth Vader drak rødvin, ville han aldrig drikke andet!"
Tæt på sort i glasset med rubinrøde nuancer. Le Diable er den mest komplekse Rhône-vin, vi længe har smagt: Blåbær, solbær, krydret peber og friske krydderurter - flot kombineret i ren symfoni.
Eftersmagen udkonkurrerer længden af en Ironman - med balancerede noter af lakrids og de mest elegante tanniner, du kan forestille dig.
Xavier Arcane XV Le Diable 2015 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener