Tilbage

Xavier SM

På lager
Xavier SM fra Rhône, Frankrig
Robert Parker

Xavier er Rhonedalens ubestridte Stjerneønolog. Han rådgiver ikke bare en stribe topproducenter, han er også en fantastisk produkt udvikler, der opfinder nye vine i kvalitetens hellige navn. Med med første version af SM kom han dog forfærdeligt galt afsted.

Den første version af SM kaldte Xavier "Sacrilége" hvilket betyder Helligbrøde !!!!  Vinen var et blend af 2 fade Cote Rotie (100 % syrah) fra Nord Rhône og 3 fade Xaviers Chateauneuf du Pape Cuvée anonyme fra Syd Rhône. Robert Parkers Jeb Dunnuck smagte den og sendte anmeldelsen ud. Herfra gik der 5 minuter, inden Xavier blev ringet op af de franske myndigheder, at vinen var ulovlig og ikke måtte sælges. Man må nemlig ikke blande de to områder og fortælle, at det er Cote Rotie og Chateauneuf. Ja, man må godt lave vinen, man må bare ikke skrive, at det er Cote Rotie og Chateauneuf, den må kun hedde Cotes du Rhône.  

SM er altså bare en Cotes du Rhône - forstået ! Det ændrer imidlertid ikke ved det faktum, at den kombinerer det bedste fra Nord Rhône og Syd Rhône. 50% topkvalitet Syrah, lavet på 60 år gamle stokke fra hundedyre Cote Rotie i nord. 50 % Granache på 80 år gamle stokke fra Chateauneuf de Pape i syd kombineret i et aldeles vidunderlig blend. En slagkraftig vinderkombination tra Rhônes 2 hotteste områder.

Yderligere er det et blend af årgangene 2010, 2011 og 2012 fra 13 udvalgte parceller i Syd og 12 udvalgte paraceller i nord. Alle udvalgt af Xavier selv efter "the outstanding concentration they offer". At det er flere årgange, øger ifølge Xavier vinens kompleksitet. Vinen er lavet efter alle kunstens regler - håndhøstet og sorteret. Meget begrænset udbytte pr. hektar og minimal påvirkning af druerne under produktionen. Granache er lagret i cement tank, Syrah er lagret på fade i 14 måneder. Kvaliteten er i top og Xavier har  intet overladt til tilfældighederne.

94 point af Parker´s Jeb Dunnuck, og et kvalitetsniveau der overgår de fleste Chateauneuf de Pape. Til en pris der kan gøre den hårdeste banan blød. 

Kuløren er mørkerød på kanten af sort. Fuldfed bouquet af mørk frugt, blommer og stanglækker lakrids. Smagen er intens og fuld af komplekse lag på lag. Dominerende mørke krisebær og fuldmodne blommer indhyldet i krydderi, lakrids og fad noter. Uhyre velafbalanceret, et kraftværk af en vin der samtidig er så elegant, at englene har fundet trækbasunerne frem.

Du kommer til at lede til dommedag for at finde en Rhône, der kan matche denne vin og det bliver ikke til en pris i nærheden af vores. Vores første vurdering i blindtest var at en udsalgspris under 200 kr. var tyveri ved højlys dag.

 

SUPERVINS UNIKKE GARANTI:
Vi er så sikre på kvaliteten af ovenstående produkt, at vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering).

 


 

 

 

Vores vurdering
1 fl. pr. stk.
329,95 DKK
6 fl. pr. stk. 259,95
Tilbudspris
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Fragt
FRAGT FRA 29,-
Køb for:

mere for
FRI LEVERING

Passer godt til

Servering: 
16-18 Grader
Gemmepotentiale: 
2020-2022
Alkohol: 
14 %
Indhold: 
75 Cl.

Vi tror du vil kunne lide...

Tilmelding til nyhedsbrev

Få gode tilbud og tips om dejlige druer direkte i din indbakke.

Gruppekøb
Indtast den kode du har modtaget fra Supervin