Klik/Tryk for at zoome

Xavier SM

På lager

"50% Syrah fra Côtes Rôtie og 50% Grenache fra Châteuneuf du Pape - det svarer lidt til at have Messi og Ronaldo på samme hold".

En ulovlig kombination, men Xavier laver vinen alligevel. Måske er det derfor, Xavier kalder den for "SM"... Det er sådan lidt "tys tys".

94 point, Robert Parker. 94 point, Jeb Dunnuck. Verdens nok mest erfarne Côtes du Rhône-anmeldere. Og alligevel er vinen "forbudt".

Xavier er Rhonedalens ubestridte Stjerneønolog. Han rådgiver ikke bare en stribe topproducenter, han er også en fantastisk produkt udvikler, der opfinder nye vine i kvalitetens hellige navn. Men med første version af SM kom han dog forfærdeligt galt afsted.

Den første version af SM kaldte Xavier "Sacrilége" hvilket betyder Helligbrøde !!!!  Vinen var et blend af 2 fade Cote Rotie (100 % syrah) fra Nord Rhône og 3 fade Xaviers Chateauneuf du Pape Cuvée anonyme fra Syd Rhône. Robert Parkers Jeb Dunnuck smagte den og sendte anmeldelsen ud. Herfra gik der 5 minuter, inden Xavier blev ringet op af de franske myndigheder, at vinen var ulovlig og ikke måtte sælges. Man må nemlig ikke blande de to områder og fortælle, at det er Cote Rotie og Chateauneuf. Ja, man må godt lave vinen, man må bare ikke skrive, at det er Cote Rotie og Chateauneuf, den må kun hedde Cotes du Rhône.  

SM er altså bare en Cotes du Rhône - forstået ! Det ændrer imidlertid ikke ved det faktum, at den kombinerer det bedste fra Nord Rhône og Syd Rhône. 50% topkvalitet Syrah, lavet på 60 år gamle stokke fra hundedyre Cote Rotie i nord. 50 % Granache på 80 år gamle stokke fra Chateauneuf de Pape i syd kombineret i et aldeles vidunderlig blend. En slagkraftig vinderkombination tra Rhônes 2 hotteste områder.

Fra 13 udvalgte parceller i Syd og 12 udvalgte paraceller i nord. Alle udvalgt af Xavier selv efter "the outstanding concentration they offer". At det er flere årgange, øger ifølge Xavier vinens kompleksitet. Vinen er lavet efter alle kunstens regler - håndhøstet og sorteret. Meget begrænset udbytte pr. hektar og minimal påvirkning af druerne under produktionen. Granache er lagret i cement tank, Syrah er lagret på fade i 14 måneder. Kvaliteten er i top og Xavier har  intet overladt til tilfældighederne.

94/100 Robert Parker
"...a full-bodied, voluptuous and decadent style to go with overflowing notes of plum and darker fruits, licorice and violets. Gorgeous on all counts, it’s a shockingly good Côtes du Rhône"

94/100 Jeb Dunnock
"A huge nose of cassis, ground black pepper, garrigue, and olive tapenade gives way to a ripe, rounded, medium to full-bodied effort that has good acidity, building tannin, a seamless, light texture, and a great finish. It's a singular wine that has a big kiss of Northern Rhône Syrah with a touch of the rounded, sexy, opulent style of the south."

93/100 Verema

92/100 Vinhulen.dk
"En virkelig perle og selv om vinen er relativt dyr, så er det "kanonvin til spotpris" - fremragende til prisen." 

Kuløren er mørkerød på kanten af sort. Fuldfed bouquet af mørk frugt, blommer og stanglækker lakrids. Smagen er intens og fuld af komplekse lag på lag. Dominerende mørke krisebær og fuldmodne blommer indhyldet i krydderi, lakrids og fad noter. Uhyre velafbalanceret, et kraftværk af en vin der samtidig er så elegant, at englene har fundet trækbasunerne frem.

Du kommer til at lede til dommedag for at finde en Rhône, der kan matche denne vin og det bliver ikke til en pris i nærheden af vores. Vores første vurdering i blindtest var at en udsalgspris under 200 kr. var tyveri ved højlys dag.

 

SUPERVINS UNIKKE GARANTI:
Vi er så sikre på kvaliteten af ovenstående produkt, at vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering).

 


 

 

 

Læs mere

Passer godt til

Gris

Okse

Vildt

Lam

Ost

1 fl. pr. stk. 329,95 DKK
6 fl. pr. stk. 259,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Robert Parker

94 Point

Jeb Dunnuck

93 Point

Verema

92 Point

Vinhulen.dk

Vores vurdering

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 16-18 Grader
Gemme potentiale 2022-2024
Alkohol 14 %
Indhold 75 Cl.