
Xavier Premium Smagekasse
Eksklusiv smagekasse med 94 Parker-point fra Rhônedalens nok mest efterspurgte ønolog - Xavier!
Kassen indeholder: 2 x SM, 2 x Le Soleil, 2 x Le Diable
Le Diable 2015, Xavier
94/100 point, Robert Parker!
"Almost 100% Mourvèdre from a parcels close to Vinsobres, the sensational 2015 Vin de France Arcane XV Le Diable... Awesome purity, integrated acidity and plenty of structure. "
Lavet på 100% Mourvédre-stokke, hvoraf flere er mere end 100 år gamle. Druerne er hentet fra 17 historiske parceller nær Vinsobre - i den alarmerende gode årgang 2015. Alk. 15%. Kan gemmes til 2025.
Le Soleil 2015, Xavier
94/100 point, Robert Parker!
"Black cherries define the fruit, joined by hints of dark choco-late and enough garrigue to give it a seriously savory character despite the fruit. ..Maybe the best Côte du Rhône Villages I've ever tasted"
% Grenache fra mere end 100 år gamle vinstokke, 10% Mourvedre fra mere end 80 år gamle stokke og de sidste 10% fra 50 år gamle Syrah "vines". Alk 15,5%. Kan gemmes til 2025.
SM, Xavier
94/100 point, Robert Parker
"..overflowing notes of plum and darker fruits, licorice and violets. Gorgeous on all counts, it’s a shockingly good Côtes du Rhône to drink over the coming 4-6 years, although I wouldn’t be surprised to see it last even longer."
SM handler om kvalitet - 50% Granache fra 80 år gamle vinstokke i Châteauneuf du Pape, kombineret med 50% Syrah fra 60 år gamle vinstokke i Côte Rôtie! Alk. 14%.
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.