



Xavier Muscat de Beaumes de Venise 2021
En af Rhônedalens største søde vine er tilbage!
Robert Parker og Jeb Dunnuck har før kastet flotte anmeldelser efter denne sjældne og stærkt efterspurgte Muscat de Beaumes de Venise, der stort set altid er udsolgt.
Nu har vi skaffet et parti i den dugfriske årgang 2021, hvor 100-point-stjernen Xavier holder niveauet vanligt højt med denne søde verdensklassevin!
Det vælter simpelthen frem med florale og frugtlækre noter, der viser den populære Muscat-drue fra sin mest uimodståeligt lækre side. Kvaliteten og koncentrationen er ekstraordinær.
Xaviers søde Muscat er ikke kun perfekt til frugtdesserter, meditation og oste, men egner sig også fortræffeligt til krydrede asiatiske retter. Et must!
Nyd den afkølet som en sød aperitif eller til foie gras, blåskimmelost, karakterfulde oste, frugtdesserter og asiatiske retter. Server ved 6-10°C
Hvordan smager Xavier Muscat de Beaumes de Venise 2021?
Nyskænket præsenterer vinen sig elegant i glasset… Allerede i næsen enormt dragende med supereksotisk duft af rosenvand, orangeblomst, ferskenmarmelade, mango, druesaft, mandariner, abrikos og ananas... I munden lækker smooth og cremet med en intens og enormt finesserig frugtsmag, som du aldrig bliver færdig med at gå på opdagelse i… Sødmen strækker til stort set alle desserter, men vinens iboende mineralske friskhed gør den samtidig lækker som aperitif og særdeles spændende i det salte køkken! Fremragende, som altid fra Xavier. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Xavier Muscat de Beaumes de Venise 2021 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener