



Xavier Gigondas 2019
Masterblenderen og 100 point-winemakeren Xavier har fremtryllet endnu en anmelderfavorit. Allerede nu en ekstremt lækker og velsmagende Gigondas, som leverer både fylde, krydderier og krop i gavmilde mængder.
Topårgangen 2019 hyldes med svimlende 93-95 point i Robert Parkers Vintage Chart. Et mærkeår i Rhônes moderne vinhistorie!
Gigondas 2019 er lækker til bøffer, grillet rødt kød, lam, vildt og kraftige gryderetter. Server ved 14 - 17 °C.
Hvordan smager Xavier Gigondas 2019?
Dyb mørk kirsebærrød i glasset.... Masser af aromatisk kraft med muskuløs mørk frugt som blommer, kirsebær og blåbær, der spiller sammen med violer, krydderurter, lakrids og peber i den smagsintense oplevelse. De suppleres af en let kant af stenet mineralitet og hints af fadkrydderi som vanilje og tobak. Flot skulptureret vin, som byder på god modenhed og balance. Textbook Gigondas fra en af årtusindets største årgange! Drik nu eller gem 8 – 10 år fra høståret.
Xavier Gigondas 2019 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener