
Xavier Cotes du Rhone 2018
Rekordlækker ny årgang af markedets flotteste Cotes du Rhône til prisen!
Kvaliteten og de saftige topanmeldelser er alt andet end tilfældige… Xavier Vignon er winemakeren bag 100 point-vinen Grand Veneur Chateauneuf Vieilles Vignes 2010 – og adskillige andre røde verdensklassevine.
For sin tjans som ønologisk rådgiver for mange af Sydrhônes bedste vinhuse lader Xavier sig ofte aflønne med udsøgte vinpartier, som han sælger til minipriser… langt under normalen for tilsvarende kvalitet!
2018 er med sin ekstra intense og velkrydrede bærsmag en klar opgradering af DANMARKS BEDSTE RHÔNEKØB!
Et flot valg til hverdag, hygge og fest: Lammesteg, saftige bøffer, svinekoteletter, flæskesteg, and og chacuteri. Rødvinen matcher det hele! Nydes ved 16-18°C
Den ønologiske konsulent Xavier Vignon er berømt i Chateauneuf du Pape, hvor han hjælper mere end hver anden vinproducent med winemaking, blending og sit gudsbenåede touch af "je ne sais quoi".
Ekspertisen er til at tage at føle på, for Xavier er manden bag flere 98-100 point vine fra højt profilerede producenter som Marcoux, Raymond Usseglio og Grand Veneur.
For sin højt skattede indsats Xavier lader sig gerne aflønne med partier og fade af særlig udsøgt vin. Disse vine modner, blender og aftapper han sidenhen i eget navn – og lancerer dem til priser langt under det normale, når man tager vinkvaliteten og anmeldelserne i betragtning.
Blandt Xaviers unikke kvalitetskriterier kan nævnes selektion af druer og vin efter højst mulig koncentration af mineralske salte.
Hvordan smager Xavier Cotes du Rhone 2018?
Flot dyb kirsebærfarve med frisk og indbydende duft af viol, skovjordbær, sorte kirsebær og brombær, som akkompagneres af middelhavsurter, engelsk lakrids, sort peber og søde krydderier. I munden venligheden selv med stor og ungdommelig frugtcharme, der folder sig nuanceret og overraskende koncentreret ud i munden. Elegante, fløjlsbløde tanniner og delikate krydderier runder en dejlig Rhône-oplevelse af. Topkøb! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Xavier Cotes du Rhone 2018 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage