
Xavier Cotes du Rhone 100% 2017
100% fremskridt. Xavier blæser til offensiv med en vanvittig flot luksus-Cotes du Rhône, der i årgang 2017 får Rhône-eksperterne til at diske op med de højeste ratings hidtil.
Den fyldige, peberkrydrede rødvin er ”loaded” med blød og koncentreret Rhône-frugt, så det er uendeligt svært ikke at tænke de 3 magiske ord: Chateauneuf du Pape.
Glæd dig til en ny saftig Rhône-oplevelse i særklasse til prisen!
Nyd den til saftige bøffer, lam, vildtkød, charcuteri og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Xavier Cotes du Rhone 100% 2017?
Mørk kirsebærrød i glasset. Dyb, solmoden næse, der nærmest skriger Chateaneuf… jordbær, fuldmodne brombær, peber, garrigue, skovbund og engelsk lakrids. Smagen er fyldig og flot koncentreret med strejf af solbær, mineralitet, skovbund og tobak. Lang peberkrydret finish. Lækker! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Xavier Cotes du Rhone 100% 2017 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype