Xavier Chateauneuf du Pape 2016
Klik/Tryk for at zoome

Xavier Chateauneuf du Pape 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“2016 was just like a dream” - Xavier Vignon
Chateauneuf-du-Pape er cremen af sydfransk rødvin, og Xavier regnes blandt distriktets allerbedste vinmagere. Som ønologisk konsulent for mere end hver anden producent i Chateauneuf-du-Pape har Xavier adgang til druer i absolut topkvalitet.
I drømmeåret 2016 overgår Xavier sig selv med en “entry-level" Chateauneuf, som ikke bare er flot anmeldt, men hvis kvalitet matcher de fleste producenters topvine!
Smagenote
Mørk rubinrød. Glasset emmer af knuste blomster, hindbær, abrikos, kirsebær og brombær - og derunder ligger delikate hints af ”garrigue”, skovbund, lakrids og peber. Smagen er saftig og viser årgangens fabelagtige dybde. Fyldig, dyb og intens med finisse og friskhed i behold. Fine, pudderagtige tanniner i den lange finish. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Chateauneuf-du-Pape 2016
92/100 Robert Parker
”Ripe stone fruit, raspberries and cherries cascade across the palate, framed by creamy-supple tannins and mouthwatering acids. While approachable now, there's enough structure to warrant cellaring for up to a decade.”
92/100 Jeb Dunnuck
"Its deep ruby color is followed by a complex, elegant red that has medium to full body, good acidity, and classic notes of garrigue, leather, underbrush, and ripe red and black fruits. It's a beautifully textured, elegant, and balanced effort to drink over the coming decade.”
Anbefales til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce, og barbeque. Nydes ved 16-18°C.
2016 Chateauneuf du Pape er et fyldigt blend of 60% Grenache, 30% Mourvèdre and 10% Syrah, som modner på en blanding af cementtanke og egetræsfade.
Den ønologiske konsulent Xavier Vignon er berømt i Chateauneuf du Pape, hvor han hjælper mere end hver anden vinproducent med winemaking, blending og sit gudsbenåede touch af "je ne sais quoi".
Ekspertisen er til at tage at føle på, for Xavier er manden bag flere 98-100 point vine fra højt profilerede producenter som Marcoux, Raymond Usseglio og Grand Veneur.
For sin højt skattede indsats Xavier lader sig gerne aflønne med partier og fade af særlig udsøgt vin. Disse vine modner, blender og aftapper han sidenhen i eget navn – og lancerer dem til priser langt under det normale, når man tager vinkvaliteten og anmeldelserne i betragtning.
Blandt Xaviers unikke kvalitetskriterier kan nævnes selektion af druer og vin efter højst mulig koncentration af mineralske salte.
Passer godt til

Grill

Gris

Okse

Vildt

Lam

Ost