Xavier Arcane IX L´Hermite Gigondas 2016
Klik/Tryk for at zoome

Xavier Arcane IX L´Hermite Gigondas 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Super-premium Gigondas fra bjergkæden Dentelles de Montmirail. Kvaliteten matcher de store rødvine fra Chateauneuf-du-Pape, mens vinens elegante stil og struktur holdes tro mod de højtliggende terroirs i Gigondas.
En ”single-release” rødvin fra Xaviers Arcane-serie, hvor hver vin har navn efter et specifikt tarotkort. L’Hermite (”eneboeren”) er det niende kort i spillet ”Tarot de Marseille”. Sublim sydrhone - fra en helt exceptionel og allerede legendarisk årgang.
Smagenote
Mørk rubinrød med raffineret duft af viol, sorte kirsebær, brombær, lakrids, tørrede krydderier og cedertræ. I munden fyldig med fornem frugtkoncentration og raffinement. Lang og let krydret eftersmag med fornem, fokuseret tanninstruktur. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Gigondas Arcane IX L'Hermite 2016
95/100 Verema
“Cherry red color with a medium-high layer with garnet reflections. On the nose, the aromas of fruit stand out with hints of cherries and plums, floral aromas of violet, light sweet spices, the aging with sensations of liquorice and light toasts. In the mouth it is expressed even better, it has body and structure. With good acidity, lots of fruit, with marked but very elegant tannins. Sweet, balsamic spices. A touch of liquorice and aromatic woods. Long and persistent finish.”
94/100 Jeb Dunnuck
“It's another beautiful wine from Xavier that has loads of blackberries, spice, dried herbes de Provence, and loamy soil. It's elegant, seamless and silky, with beautiful purity and elegance. It's going to benefit from short-term cellaring and keep for a decade.”
93/100 Robert Parker
“The 2016 Gigondas Arcane VIII L'Hermite likely won't be released for three to four years, said Vignon (it's already bottled). It is linear, tight and crisply focused, so no doubt he's right about when it will be approachable. Cedar frames bright cherry fruit in this medium to full-bodied GSM blend.”
92/100 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
"Round, forward and juicy, with a plushness to the ripe, dark red fruits"
Anbefales til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce, og barbeque. Nyd vinen ved 15-17°C.
Arcane IX L’Hermite 2016 er fremstillet på 80% Grenache, 7% Mourvèdre, 5% Syrah, 4% Muscardin og 4% Picpoul Noir. Druerne kommer fra op til 100 år gamle vinstokke fra 25 højtliggende og stejle parceller, nær toppen af den ikoniske bjergkæde Dentelles de Montmirail.
Mosten gærer på cementtank, og vinen modner i mere end 12 mdr. på små egetræsfade. Den geniale winemaker Xavier nedsænker enkelte fade i store kar og dækker med vand. Vandet modvirker oxidation af den notorisk sarte Grenache-frugt – og fremhæver Gigondas’ens unikke terroirpræg.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.