Tilbage

Australien

Wirra Wirra Woodhenge Shiraz McLaren Vale 2020

1 fl. pr. stk.
249,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
169,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Melbourne Royal Wine Show

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

James Suckling

92 Point

James Halliday

92 Point

Mad og Monopolet

90-93 Point

Houlberg

⭐ 4,0

Vivino

Bestil inden

3 timer 30 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Australien

Wirra Wirra Woodhenge Shiraz McLaren Vale 2020

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“95 points. Gold Medal Winner" - Melbourne Royal Wine Show 
"93 point. Blodig og voluminøs Shiraz” – WineWherever

"92 points. Full-bodied ... nice length. Spiced finish." - James Suckling
"92 points." - James Halliday, The Wine Companion
"92 point. Perfekt til dig, som godt kan lide sværvægterne" - Mad & Monopolet
”90-93 point. Mægtig eftersmag … lang og med stærk power” – Houlberg

Back off, Barossa! 

Kultvine i 1000-kroner-klassen som Penfolds Grange, Henschke Hill of Grace og Torbreck Runrig har skaffet australsk Shiraz et omdømme, der i oversøisk sammenhæng kun udfordres af Napa Cabernet.

Men når vi taler toppen af australsk rødvin på Shiraz-druen, og samtidig tager prisen med i betragtning, når ingen dog i nærheden af at matche Wirra Wirras Woodhenge fra McLaren Vale.  

Med 95 point er Woodhenge 2020 hyldet som en af årgangens bedste Shiraz-rødvine ved Australiens mest respekterede vinkonkurrence, The Melbourne Royal Wine Awards. Af de 150 konkurrerende Shiraz-vine opnår kun én vin højere pointscore...

Woodhenge er bestemt ikke uvant med internationale toppriser. Vinen har scoret 97 points i Decanter og er for nyligt kåret til årets bedste Shiraz ved USA Wine Ratings. Begge steder ved blindsmagning af professionelle paneler med flere Masters of Wine... 

Er du til SUPER AUSSIE SHIRAZ i brombærfed, ”basket pressed” Barossa-stil med masser af “smoky” fadkrydderi efter 15-18 måneder på 35% helt nye franske og amerikanske egefade? Her smager du fra første lækre slurk, hvorfor Wirra Wirra nyder status som et af Australiens allerbedste vinhuse.

VERDENSKLASSE TIL SPOTPRIS!

Smagenote

Nyskænket sejler Woodhenge Shiraz tæt og mørk rundt i glasset... Allerede næsen skriger kompleks luksusrødvin med en vidunderlige duftparade af vanilje, kokos, lakrids, violer, røget kød, eukalyptus, solmodne brombær, blommer og solbær… wauw! I munden lækker fed og kødfuld med klassisk solmoden og eminent fadkrydret australsk bamsefrugt, der klinger af med bøfvenlige silketanniner. Woodhenge gør det igen… Smagen af Super Premium Barossa Shiraz til en brøkdel af prisen! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Anmeldelser af Wirra Wirra Woodhenge Shiraz McLaren Vale 2020

95/100 "Gold Winner" Melbourne Royal Wine Show 

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
”Blodig og voluminøs Shiraz. Frugten er fuldmoden, med noter af modne brombær, brændenælder, stegt oksekød og friskbrygget filterkaffe. Helt fine tanniner og en kraftfuld syre, der næsten renser munden. Selv med alle disse meget udtryksfulde elementer er det lykkedes at finde en fin balance og den er faktisk forbavsende let at drikke. ”

92/100 James Suckling
"Aromas of plums, black cherries, fresh mint and bark. Full-bodied with fine, chewy tannins. Steady with black fruit on the palate, seamless balance and nice length. Spiced finish."

92/100 James Halliday

92/100 Mad & Monopolet
"Når jeg hører Shiraz og “Down Under”, så bakker jeg altid lidt, tanken om “marmeladevin” som er sødt, varmt og “stort”, er ikke altid tiltrækkende for mig. Heldigvis er Wirra Wirra Woodhenge en anden spiller - den har ganske vist kraft, varme, er tæt mørk og intens, men der er også balance, diskrete tanniner og syre, hvilket er godt for den. I næsen har den vanilje, sødmefulde modne mørke bær, røg, “beef jerky”, espresso og lakrids. Et flot glas, som passer perfekt til dig, som godt kan lide sværvægterne." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)

90-93/100 Houlberg
”5 Thumbs Up… her langt mere balanceret, rund og sammenhængende, selvom det fortsat er rigtig Shiraz med en masse peber, sorte blommer, blåbær, sorte oliven, tørret kød og mørk chokolade, kakao, lidt sødme og den dufter vildt godt. Smagen er også mere rund, cremet, sammenhængende og har mere sødme, poleret frugt med sorte kirsebær, blommer og solbær, intens og dyb frugt, træ, engelsk lakrids samt tørre, markante og ret vilde tanniner, som dog er fornuftigt integreret. Vinen har en mægtig eftersmag … lang og med stærk power.”

Nyd den til staftige steaks fra pande og grill, BBQ, lam, vildt, smiremad, and flæskesteg, hygge og modne oste. Servér ved 16-18°C

Wirra Wirra fremstiller Woodhenge på 100% Shiraz (Syrah) fra topmarker i McLaren Vale, nærmere bestemt fra subzonerne Seaview og McLaren Flat. Kun topmodne druer finder vej til dette powerfulde og klassisk australske Shiraz-flagskib.

Efter afstilkning og skånsom knusning af druerne gærer vinen, parcel for parcel, på åbne gæringskar. For at optimere udtrækket af farve, smag og tannin fra drueskallerne, smager Wirra Wirras winemaker-team rødvinen to gange dagligt. Herefter besluttes antallet af daglige ”pump overs” og ”punch downs”. Efter endt gæring omstikkes vinen til malolaktisk gæring og 18 måneders modning på en kombination af franske barriques og amerikanske hogsheads, heraf 35 % nye fade. Herefter sammenstikkes det endelige blend, som modner ygerligere 2 mdr. på fad før aftapgning på flaske. 

Om Wirra Wirra

5 / 5 STAR WINERY – JAMES HALLIDAY
”Long respected for the consistency of its white wines, Wirra Wirra has now established an equally formidable reputation for its reds.” 

Wirra Wirra er beliggende syd for Adelaide i det berømte McLaren Vale-distrikt, i delstaten i South Australia. Firmaets rødder går tilbage til 1894, hvor en tidligere cricketspiller efter at have skuffet sin familie for mange gange trak sig tilbage til McLaren Vale. Wirra Wirras store internationale gennembrud fulgte dog i kølvandet på den dynamiske Trott-families overtagelse i 1969. En omfattende renovering fulgte og Trott var nu klar med en ny vision.

Gregg Trott’s filosofi, som står skreven på en stor sten udenfor vingården, lyder:

"Never give misery an even break, nor bad wine a second sip. You must be serious about quality, dedicated to your task in life, especially winemaking, but this should all be fun."

Og netop sjov og leg er i sjælen af alt de gør og står for hos Wirra Wirra. Over vingården er en trekvart tons tung støbt smedejerns klokke, som ringer ved specielle lejligheder eller bare for sjovs skyld. På de store græsplæner ved vineriet kan man også finde en middelalderkatapult som de bruger til at slynge vandmeloner. Også bare for sjov.

Nu til dags står seniorvinmager Paul Smith for at videreføre Trotts filosofi og bidrage med sin egen. Paul tror fast og holdent på, at det altid skal være frugten der skinner igennem, og det viser sig i deres vine. Nyklassiske vine som Dead Ringer (The Angelus) Cabernet Sauvignon, RSW Shiraz og 12th Man Chardonnay har vundet utallige trofæer verden over. Under sit motto ”let the fruit shine” fremtryller Wirra Wirra den ene pragtvin efter den anden fra 50 hektar i McLaren Vale og Adelaide Hills. Paul er nærmest besat af at bevare frugten og bibeholde en fornemmelse af oprindelse af vindruerne.

Det udtryk får man ellers ikke når man træder ind i deres ældgamle kældre, men der er intet gammelt ved deres tilgang til vinproduktion. Paul og hans team sørger for at separere alle parceller i hele processen, indtil sammenstikningen finder sted. Det giver Paul og hans team en unik mulighed for at følge parcellerne og deres udvikling fra årgang til årgang.

Størstedelen af deres marker, og de marker, de får leveret druer fra, ligger i McLaren Vale. De har dog også marker i Adelaide Hills, som nogle steder har et køligere klima, som passer de grønne druer bedre. Wirra Wirras egne marker er plantet og dyrket biodynamisk, certificerede økologiske og der tillades ingen former for pesticider. De har i de sidste 15 år konstant forsøgt at forbedre vingården, den omkringliggende natur og dens biodiversitet for at blive så bæredygtige som muligt.

Et vinhus med en klar vision, høj kvalitet, men altid et glimt i øjet.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Hygge

Årgang 2020
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
249,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
169,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Melbourne Royal Wine Show

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

James Suckling

92 Point

James Halliday

92 Point

Mad og Monopolet

90-93 Point

Houlberg

⭐ 4,0

Vivino

Bestil inden

3 timer 30 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu