Tilbage

Tyskland

Weingut Ziereisen Pinot Noir Rhini 2014

1 fl. pr. stk.
499,95DKK
6 fl. pr. stk.
399,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94-97 Point

Houlberg

95 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

95 Point

Mad og Monopolet

93 Point - UGENS VIN

Ekstra Bladet

93 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

92 Point

Falstaff

91 Point

Din VinGuide

TOP 100 Wineries of 2022

Wine & Spirits Magazine

Bestil inden

3 timer 53 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Weingut Ziereisen Pinot Noir Rhini 2014

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

 

"94-97 point. Shit hvor hænger vinen lang tid i munden. Klasse." - Houlberg
"95 point. "Energien og finessen i Ziereisen vine er bare imponerende .... Jeg er kæmpe fan." - WineWherever
“95 point. Verdensklassevin til pengene" - Mad & Monopolet
"93 point. UGENS BEDSTE VIN. Flot..." - Ekstra Bladet

"93 point. Fremtidens store udfordrer til Bourgogne.." - Vinexpressen
"One of the best buys in all Baden” - Robert Parker

De mest hypede Pinot Noirs i sydtyske Baden har for længst krydset 1000 kr-grænsen... men Rhini forbliver et ægte topkøb!

Tysklands måske mest mineralske Pinot Noir har navn efter den bedste og mest jernholdige mikroparcel på stejle ”Grand Cru” Efringer Oelberg. 

I glasset rammer Rhini mange af de samme tangenter, som gør stor bourgogne til en musisk smagsoplevelse! Den berømte amerikansk vinskribent Terry Theise sammenligner ligefrem med Clos de la Roche Grand Cru!

Det her er indiskutabelt toppen af poppen, når vi taler enkeltparcelvine fra Ziereisen. Og efter 7 år i kælderen hos Tysklands Pinot Noir-konge er niveauet svimlende...

Smagenote

I glasset præsenterer den 7 år gamle Pinot Noir med kernesund kirsebærkulør... Allerede i næsen er Rhini henrivende med duft af tørrede roser, grønne urter, knuste sten, peber, rusten jord, svampe, røde og sorte kirsebær, blommer, peber, mokka og lakrids... Kompleks så du snapper efter vejret! I munden silkefin og slank – men med storartet saft, kraft og krydderi i smagen! Frisk mineralitet og fine tanniner holder frugten rank og atletisk, mens søde krydderier fra fadet giver eftersmagen charme - og løfter det samlende indtryk op i indiskutabel verdensklasse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.     

Anmeldelser af Weingut Ziereisen Pinot Noir Rhini 2014

94-97/100 Houlberg
"6 Thumbs Up. Duftmæssigt er der tale om lækkerier ... voksenslik med eksklusive dufte for myndige, vingladiatorer og kendere. Det er klart en mere varm, tæt og moden duft med sådanne rolige, beherskede, dybe og umamiagtige noter, soyasauce, svampe, let mentol, skovbund, lidt harsk baconfedt, erotisk blomsterpollen, mælkechokolade, moden frugt med bløde kirsebær, gamle jordbær, enebær, grøntsagsfond, laurbærblade og alt sammen på en lidt beskeden facon. Hvor er smagen blød, cremet og letflydende ... meget fyldig i hele munden med en frugt, som er en anelse mørkere end normalt for Spätburgunder med kirsebær, blommer og brombær, peber og jern, mens syren også er fuldvoksen og får tingene til at ske med overblik, erfaring og stoisk ro. Der er lidt bitterhed, runde tanniner, men shit hvor hænger vinen lang tid i munden. Klasse." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)

95/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Energien og finessen i Ziereisen vine er bare imponerende .Og sjældent oplever man vine med så meget personlighed og karakter som man gør fra denne vingård. Og 2014 Rhini er bestemt ingen undtagelse. Her ligger den ud med en symfoni af knuste syrlige røde bær i duften. Efterfulgt af en smag af ribs, friske urter, finthakket svampe. Den delikate frugt er modspillet af en intens næsten kantet syre der let får en til at glemme omverden. Jeg er kæmpe fan!"

95/100 Mad & Monopolet
"Den samme dygtige producent Weingut Ziereisen har i sin portefølje denne Weingut Ziereisen Rhini Spätburgunder, som er én af hans topvine. Området den kommer fra et tæt på at være Tysklands svar på Bourgogne, og priserne er desværre presset ret højt op. Denne er dog en undtagelse, lidt endnu. Denne er lavet på 100 % Pinot Noir og har fået tilpas tid til, at den nu fremstår helt perfekt i glasset. Det er helt enkelt Pinot Noir når det er allerbedst! I næsen har den hele, dybe noter af mørke kirsebær, jordbær, skovbund, umami (svampe), jordbund, mørk chokolade, viol og et hind at peber og “flæsk”. I munden er den fyldig, kompleks og helt smooth. Den kendte “Bourgogne” smag fremstår helt klart og vidner om kvaliteten af denne vin - det er helt verdensklassevin til pengene."

93/100 "UGENS BEDSTE VIN" Ekstra Bladet
"Masser af skovbær i næsen. Flot koncentration og på trods af lidt alder masser af bærintensitet. Syrerrig og mineralsk men velbalanceret med frugt og fad. Flot gennemført vin i den lidt kølige stil for en Baden vin. 93"

93/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Weingut Ziereisen viser, hvorfor Baden er fremtidens store udfordrer til Bourgogne. Indtagende og rustik duft af hø, halm, lidt syrlige ribs og en kant af  røde bær kombineres her med et twist af iod, gamle whisy-fade og tobak. Velstruktureret i munden med en vidunderlig lethed. Læg dertil en nærmest puddersukkeragtig frugtsødme, der smyger sig elegant rundt om tungen. Intens og elegant på samme tid. 93" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)

92/100 Falstaff
"With its ethereal nature it comes along impetuously, wildly. Smells of pepper, juniper and laurel. Sour cherries, elderberries, chokeberries. Bitter notes. On the palate with delicate fruit sweetness and focused tannin. Mineral-brisk - very good."

91/100 Din Vinguide
"Fremadrettet mørk frugt med spicy saft og kraft, vellavet og klassisk. Fremragende."

Nyd den til saftige steaks, fuglevildt, andebryst, grillet kylling, svamperetter, lette asiatiske serveringer, tapas samt modne oste. Servér ved 14-17°C

Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, der håndhøstes fra Ziereisens bedste og mest jernholdige parcel på Efringer Oelberg. Inspireret af de store bourgogner fra Domaine de la Romanée-Conti lader Hanspeter Ziereisen hele 80% hele drueklaser indgå i gæringen, hvilket føjer ekstra parfume og struktur til den færdige Pinot Noir. Der skrues yderligere op for kompleksiteten med brug af over 20 forskellige kloner... Efter endt spontangæring på terroirets og kælderens naturligt forekommende gær, trækker vinen farve, saft og kraft fra drueskindet i hele 6 uger. Rhini fuldendes med 24 måneder lang modning i kontakt med de fine gærrester på 225 liter tyske barriquefade fra Andreas Assmann, heraf 10% helt nye. Aftappet uden klaring og filtrering.

Om Weingut Ziereisen

"The man is a superstar, whose Pinots are up there with the very best." - Tim Atkin, Master of Wine

"Ziereisen is a little bit like Bayern Munich. Another dimension of complexity and expression."  | "German Red Wine The Year 2020" – Robert Parker

“German Wine Collection of the Year " | "5 Trauben - Weltklasse” - Gault Millau

”TOP 100 Wineries of the World 2022" - Wine & Spirits Magazine

"Try anything!”  – Anne Krebiehl MW 

Manden er en legende. Hans vine er kult. Presenting sydtyske Hanspeter Ziereisen... verdensmester i Gutedel og Tysklands nok allerbedste producent af Pinot Noir! 100 point-vinmagere fra Tyskland kan tælles på meget få fingre - men hos Weingut Ziereisen i det sydligste Baden leverer samtlige vine velsmag, kompleksitet, personlighed og ratings på et så svimlende højt niveau, at husets samlede kollektion er kåret som Tysklands bedste! Master of Wine Anne Krebiehl anbefaler i sit hovedværk, The Wines of Germany, samtlige vine i sortimentet! Og da en anden Master of Wine, Tim Atkin, organiserede en stort anlagt blindsmagning af 400 tyske Pinot Noir-vine, var Weingut Ziereisen meget sigende den eneste med 3 vine i TOP 20.   

Vi finder kultproducenten i den lille flække Efringen-Kirchen, som ligger i direkte nordlig forlængelse af den schweiziske storby Basel, og som mod vest grænser op til Rhinen og det sydligste Alsace. I dette lille samfund har foretagsomme familien Ziereisen huseret siden 1734, men indtil for 30 år siden med overvejende fokus på kvægdrift og planteavl. Kun 0,5 hektar var indtil da helliget dyrkning af vindruer, der blev solgt fra til det lokale kooperativ.

Familiens bourgognetossede unge søn, den snedkeruddannede Hanspeter Ziereisen som overtog familiegården i 1991, så dog et kæmpe potentiale i det lokale terroir Efringer Oelberg... En stejl og direkte sydvendt skråning med indiskutabel Grosses Gewächs-klasse og høj koncentration af Jura-kalksten i undergrunden. Faktisk så udpræget at marken grænser direkte op til et kalkbrud! Nok så vigtigt for druekvaliteten er terroirets eksponering for den tørre vind fra Middelhavet, der når frem til Efringen-Kirchen via porten til Bourgogne, "The Belfort Gap", mellem Jurabjergene og Vogerserne. Siden overtagelsen har Hanspeter Ziereisen øget familiens beholdning af vinmarker til 20 hektar, hvoraf størstedelen er perfekt beliggende på Efringer Oelberg.

Den 100% selvlærte winemaker gik fra starten eksperimenterende og udogmatisk til værks, hvilket dog med årene bragte ham på kolisionskurs med de tyske vinmydigheder. Konflikten kulminerede i 2004, hvor Ziereisens spontangærede, langsomt modnede og ufiltrerede vine trods tårnhøj kvalitet og anmeldertrække ud over alle grænser blev afvist som Qualitätswein, fordi "statens sheriffer" fandt rebellens vine for afvigende i smagen! Ziereisen blev først såret på stoltheden, men så nye muligheder i at markedsføre sine vine som Landwein, hvilket gav langt større frirum for eksperimenter, kreativitet og nytænkning. Succesen har været så enorm, at Ziereisen i dag er blevet en lederskikkelse for den kvalitetsfanatiske og hastigt voksende Badischer Landwein Bewegung, der er stiftet i 2016 som modbevægelse til de konservative og konformerende tyske vinmydigheder.       

Ziereisen har fundet sin helt egen vej til verdensklassen! Ekstremt tæt beplantning – helt op til 20.000 planter pr. hektar. Kompressorluft blæst ind under blomstringen giver mindre kompakte klaser med færre og sundere druer! Fodtrampning af frugten. Lang macerationstid. Spontangæring med op til 80% hele drueklaser. Aldrig mere chaptalisering - derfor slanke og ranke vine! Hård presning af hvidvinsdruer for ekstra fenolisk udtræk og større smagskompleksitet. Ingen sulfit-tilsætning før aftapningen - som sker uden klaring og i hovedreglen uden filtrering. Disse karakterfulde vine behøver tid og kærlighed i tønde, flaske og glas... Derfor flere års fadlagring i selskab med de fine gærrester – typisk to vintre og to somre på lokale tyske fade fra Andreas Assmann. Dog meget mådeholden brug af ny eg. 

Hovedfokus er på Spätburgunder (Pinot Noir) samt den lokale hvidvinsdrue Gutedel (Chasselas), som Ziereisen har ført til 100 point-stjernestaus i den førende tyske vinguide Gault & Millau. Der suppleres med ca. 30% beplantaninger af fortrinsvis Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay og Syrah, hvis enkeltdruevine alle vælter sig i topratings fra verdens største anmeldere.

Edeltraud og Hanspeter Ziereisen, der i dag har nået starten af halvtredserne, krydser begge fingre for, at næste generations Ida og Johann en skønne dag vil overtage vingården. Alligevel har Hanspeter strengt forbudt sine børn at studere vin ved de højere læreantalter: "Mehr trinken, weniger denken." Familien Ziereisen revolutionerer tysk vin... nedefra!

Passer godt til

Grøntsager

Okse

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Fisk

Ost

Tapas

Svampe

Årgang 2014
Servering 14-17°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 12 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
499,95DKK
6 fl. pr. stk.
399,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94-97 Point

Houlberg

95 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

95 Point

Mad og Monopolet

93 Point - UGENS VIN

Ekstra Bladet

93 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

92 Point

Falstaff

91 Point

Din VinGuide

TOP 100 Wineries of 2022

Wine & Spirits Magazine

Bestil inden

3 timer 53 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter