
Viña Sanzo Rueda Sauvignon Blanc 2023
Sancerre møder Marlborough Sauvignon Blanc… Genial nyhed fra det spanske hvidvinsmekka, Rueda!
Vil du opleve det perfekte midtpunkt mellem Frankrigs og New Zealands varianer af Sauvignon Blanc, og tilmed spare penge, så har ”Spaniens bedste winemaker”, Javier Rodriguez, hvidvinen til dig.
Mens Ruedas solrige dagtimer fremelsker aromatisk tropefrugt, som vi elsker den fra New Zealand, så fuldender de højtliggende marker hvidvinen med uimodståelig friskhed og mineralitet à la Sancerre.
Terroieret er præcis som vinmageren ”first rate”… Druerne plukkes fra op mod 40 år gamle vinstokke på kalkstensholdige marker i 600-750 meters højde, hvor temperaturen typisk svinger 25 grader mellem dag og nat. Som skabt til store hvidvine!
Resultatet er byder på frisk lime, grapefrugt, abrikos, hyldeblomst, nyslået græs og mineralitet i metermål… Aromarigdom og sprød struktur i sjældent flot samspil.
Dette spanske kongeglas sætter alle prisklassens konkurrenter på plads - med eller uden tapas!
Nyd den til fisk og skaldyr, sushi, tapas, sprøde salater, friske tomater, asparges og pikante oste. Servér ved 8-10 °C
Hvordan smager Viña Sanzo Rueda Sauvignon Blanc 2023?
Ved ophældningen vibrerende krystalklar med et dugfriskt grønligt skær… I næsen lover Viña Sanzo storartet Sauvignon Blanc med dirrende citrusfrisk mineralitet, sprøde stikkelsbær og aromatisk tropefrugt i skønneste forening! Frisk limesaft, grillet citrusfrugt, grønne æbler, nyslået græs, solbærbusk, hyldeblomst, abrikos og endda lidt mango vælter frem på rad og nærmest tvinger glasset til munden… Hvidvinen lægger sig først let cremet på tungen, indtil den sprøde mineralitet sniger sig elegant frem i smagsbilledet. Tør, clean og rislende frisk med en usædvanlig og helt uimodståelig frugtrigdom i prisklassen. Super spansk Sauvignon Blanc-value! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagenoter
Abrikos
Grønne æbler
Græs
Hyldeblomst
Lime
Viña Sanzo Rueda Sauvignon Blanc 2023 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener