
Villa Poggio Salvi Lavischio 2016
Villa Poggio Salvi fremtryller Brunello i spitzenklasse, men Merlot mestrer de så sandelig også.
Rubinrød i glasset med violette nuancer. Frisk og forførende næse med viol, skovbær, blomme og solbær, samt dybere hints af kakao og tørrede krydderurter. I munden smooth med charmerende, ungdommelig frugt. Madvenlig syre og fløjlsagtig tannin. Fornem Merlot! Drik nu, eller gem 5-7 år fra høståret.
Anbefales til fjerkræ, lyst kød, pasta, pizza lasagne og cremede oste. Nydes ved 15-16°C.
Villa Poggio Salvi er beliggende i den sydvestlige del af ”Brunello-land”, med udsigt over Det Tyrrhenske Hav. Stedet var allerede i 1500-tallet anerkendt for sine vine, men siden overtagelsen i 1979 er det ingeniøren Pierluigi Tagliabue, som for alvor har sat Villa Poggio Salvi i scene. Pierluigis 21 lerholdige hektar er optimalt beliggende i 300-500 meters højde, med maritim indflydelse fra Det Thyrrenske Hav. Winemaker er barnebarnet Luca Belingardi, hvis moderne vinkælder er perfekt integreret i terrænet under Villa Poggio Salvi.
Villa Poggio Salvi Lavischio 2016 passer godt til...
Hvordan er Villa Poggio Salvi Lavischio 2016 fremstillet?
2016 Lavischio Merlot Toscana Rosso IGT er fremstillet på 100% Merlot. Lavischio er opkaldt efter en lille flod, som omkranser dele af Villa Poggio Salvis vinmarker. Druerne håndplukkes fra 10-20 år gamle og tætbeplantede Merlot-stokke, som passer perfekt til det solbeskinnede samt ler- og mergelholdige terræn. Gæring og maceration ved 28-30°C på ståltank, med hydrauliske nedstemplinger af drueskallerne. Vinen afrundes 5 mdr. på flaske før frigivelse. Lille produktion.
Druer
MerlotOm Villa Poggio Salvi

”The Brunello of the Tagliabue family project is an elegant version” – GardiniNotes
”Den friskhed man finder i Villa Poggio Salviś Brunello er simpelthen en kæmpe fornøjelse at opleve” – WineWherever
Villa Poggio Salvi er familiehuset bag vores mest populære Brunello di Montalcino, der triumferer som testvinder i Jyllands-Posten store Brunello-test med perfekte 6 ud af 6 stjerner.
Vi finder vinhuset helt ude i den vestligste del af Montalcino. Så langt mod vest og så højt til vejrs, faktisk, at Villa Poggio Salvi har udsigt over Det Tyrrhenske Hav. Stedet var allerede i 1500-tallet anerkendt for sine vine. Siden 1979 er det dog ingeniøren Pierluigi Tagliabue, som for alvor har sat Villa Poggio Salvi i scene. Ejendommens 20 lerholdige hektar i Montalcino er beliggende i 300-500 meters højde, hvilket resulterer i en gunstig temperaturvariation med maritim indflydelse fra Det Thyrrenske Hav.
Det giver Sangiovese med vidunderlig friskhed, elegance, finesse og parfume. Frugtens autentiske udtryk understøttes ved traditionel modning på store fade. Øverst i Brunello-hierarkiet troner flagskibet Pomona, en forrygende enkeltmarksvin, der har navn efter frugtens gudinde.
Winemaker er Pierluigis barnebarn Luca Belingardi, som er uddannet ønolog fra universitetet i Milano. Lucas arkitekttegnede vinkælder er smukt integreret i terrænet ved Villa Poggio Salvi. I 1998 tilknyttes en separat vingård med 20 hektar vinmarker i Chianti Colli Senesi. Herfra kommer topkøb som Chianti Caspagnolo samt de lækre IGT’ere, Tosco og Lavischio, lavet på hhv. Sangiovese og Merlot.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage










