
Valsanzo Ribera del Duero 5 Años 2019 i trækasse
Vinen der kun er lavet 5 gange på 20 år... Det ultimative og altid lynudsolgte Ribera del Duero-flagskib fra en af Spaniens bedste vinmagere er retur med ekstra bravur i den store årgang 2019!
Topårgangens sensationelt lækre frugt på 100% Tempranillo er perfekt afstemt med krydderier fra de bedste franske og amerikanske fade.
Navnet 5 Años skyldes, at Javier Rodriguez lancerede vinen 5 år efter sin karrieres måske største beslutning som winemaker. At give afkald på brugen af betegnelsen Reserva for at kunne opgradere sit absolutte Ribera del Duero-flagskib til "next level".
Ved at modne vinen på en kombination af egetræsfade i størrelserne 225, 300 og 500 liter opnår Javier en sjældent smagt kompleksitet samt et endnu tydeligere terroirpræg… Når 5 Años ikke må kalde sig Reserva, skyldes det alene brugen af fade med volumen over de standardiserede 225 liter.
Javier er ligeglad, for vinen er bedre. Man kan ikke smage en regel, men man kan smage, at vinen får mere fad - som han siger.
I realiteten ligger vinen imponerende 26 mdr. på egetræsfade, hvilket faktisk overstiger kravene til Ribera del Duero Gran Reserva!
Ved køb a 6 flasker leveres i originale trækasser.
….
Nyd den til saftige steaks, lammesteg, vildtretter, gris, simremad, kraftige tapas samt modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Valsanzo Ribera del Duero 5 Años 2019 i trækasse?
I glasset imponerende brombærrød med dramatisk blæksort kerne. Næsen er voldsomt koncentreret med et uimodståeligt mylder af superdufte, der bare vælter frem... Parfumeret viol, knust kalk, saftige sorte kirsebær, brombær, mynte, engelsk lakrids, mørk chokolade, sorte oliven og ristede kaffebønner. Hold nu kaje, hvor det dufter godt! 5 Años smyger sig som kølig silke om tungen, imens den luksuriøst fadkrydrede frugt træder i karakter med stor power, udsøgt mineralitet samt de lækreste urter og krydderier, man kan forestille sig. Det hele kulminerer i en 60 sekunder lang finish med de fineste tanniner og perfekt afstemte fadkrydderier... Om muligt endnu større og flottere skåret end sin forgænger. Det her er Ribera del Duero i indiskutabel topklasse og et grundvoldsrystende røverkøb til prisen! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Valsanzo Ribera del Duero 5 Años 2019 i trækasse passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener