
Vallsanzo Reserva Ribera del Duero 2016 i trækasse
Javier Rodriguez laver kun sit Reserva-flagskib i unikke årgange som 2009, 2014 og det ekstraordinære kongeår 2016.
Vinen er altid udsolgt. Til gengæld får de få heldige smagere lov at opleve en Ribera del Duero med alle de rigtige ingredienser fra Spaniens bedste vinproducent 2014.
Den luksuriøst fadlagrede Ribera del Duero er skabt på topdruer fra en enkeltmark med mere end 60 år gamle "buskvine". Terroirets autentiske smag fremmes ved spontangæring med markens egne gærstammer.
Der står ikke et kultnavn på flasken, og prisen er næsten for lav til sammenlignen, men hold da op for en Ribera del Duero… Leveres i originale 6 stk trækasser!
En oplagt ledsager til lammesteg og saftige steaks af enhver slags. Prøv den også til kraftige tapas, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Vallsanzo Reserva Ribera del Duero 2016 i trækasse?
Mørk brombærrød i glasset. Næsen drager intenst og Tempranillo-klassisk med viol, skovbund, kirsebær, solbær og lakrids, der går smukt i spænd med mynte og tørret kød samt ristede kaffebønner og røg fra fadlagringen. Smagen er fyldig og vedvarende med flot krydret frugt, bløde tanniner og forrygende nuancer fra lang tids modning på fad og flaske. Si Señor! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Vallsanzo Reserva Ribera del Duero 2016 i trækasse passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage