Tilbage

Italien

Tenuta Sette Ponti Crognolo Limited Edition 20th Anniversary MAGNUM

1 fl. pr. stk.
599,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Tenuta Sette Ponti Crognolo Limited Edition 20th Anniversary MAGNUM

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

MAGNUM MAGNUM MAGNUM! Crognolo Limited Edition i en fantastisk 1,5 liter magnum flaske!

"97 points. En tidlig kandidat til den bedste vin i 2021." - Flaskehalsen

- Bedst anmeldte toscaner i Flaskehalsens (flere tusind ratings lange) historie!

I 20 år har Crognolo leveret italiensk kultklasse kvalitet i sådan en grad, at vinen har fået navnet "The Tignanello Killer".

Det fejres med en sjælden Limited Edition udgave. Crognolo 20th Anniversary er – som Vega Sicilias berømte Reserva Especial - et superpremium blend af særligt udvalgte fade fra de tre topår, 2013, 2015 og 2016.

Tenuta Sette Pontis trilogi af topanmeldte Crognolo'er supplerer hinanden sublimt, og den forlængede fadmodning løfter "20 Anni" op på et helt forrygende niveau af klasse og kompleksitet.

Smagenote

Dyb rubinrød farve. Intens duft af røde blomster, tranebær og kirsebær. Næsen fuldendes med urtede undertoner af solbærbusk og middelhavskrydderier, der går hånd i hånd med modne strejf af balsamico, espressobønner og cigaræske. I munden frugtfyldig og lækker bærsaftig med ekstraordinær koncentration og kompleksitet. Tanninerne bider kælent fra sig i den forrygende finish, der overbeviser allerede nu - og lover mere end godt for fremtiden! Drik nu, eller gem +15 år.

Anmeldelser af Crognolo Limited Edition 20th Anniverary

97/100 Flaskehalsen
"Det her er en helt særlig vin, der er sammensat af formidable Crognolos bedste årgange 2013, 2015 og 2016. Den er skabt som markering af, at Crognolo i år fejrer 20 års jubilæum som værene blandt toneangivende toscanske vine, og det er endt i en fænomenalt lækker toscaner. Kombinationen af kødfuld Cabernet Sauvignon, blød Merlot og syrepræget og tør Sangiovese giver en vin, der har så mange facetter og er så kompleks – samtidig med at den er balanceret, så det aldrig bliver vanskeligt at have med at gøre. Det er enormt intenst og saftigt og har samtidig et lækkert bid undervejs. Det er en tidlig kandidat til den bedste vin i 2021."

96/100 Winescritic.com
"A distinctive nose displays hints of red plums, cherries, currants and wild myrtle. Many citrus notes in the background with lemon peel and orange pulp. Complex and authentic, as precise as the soul of this solid company. Medium-full body, sculpted and fine-grained tannins and a brilliant and luminous finish. A blend of 3 great vintages in Tuscany, 2013, 2015 and 2016 from Sangiovese and Merlot grapes to pay homage to the 20 years of production of Crognolo. Excellently successful. Only 10000 bottles produced."

95/100 James Suckling
” A very fresh and refined red with lots of cherries, flowers and hazelnuts on the nose and palate. Medium body, firm and silky tannins and a flavorful finish. Shows length and focus. Fascinating blend of 2016, 2015 and 2013.”

93-94/100 Houlberg
"5,5 Thumps Up. WAUW ... totalt indbydende næse, masser af mørke bær, stort dybde, pænt med fad, men shit det dufter godt. Det er jordbær, sorte kirsebær, blåbær, lidt svesker, røg, lejrbål, lakrids, og nogle nøddede aromaer, kaffe, tobak, mørk chokolade, sødme og fortsat med den lidt balsamiske italienske syre. Nice. I munden er der sgu, saft kraft og masser af bundtræk, men på en syrlig, let og elegant facon. Vinen er smagsmæssigt klart langt lysere, mere frisk og rank, end duften egentlig lagde op til. Der er masser af ren, rank, strunk og karakterfast frugt, masser af syre, lyse, strenge tanniner, som syrer og udtørrer mundehulen pænt meget uden at være skræmmende. Samtidig har vinen også nogle mineralske elementer, som er med til at give vinen dette rene udtryk.Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 399,95 kr., mens prisen pt. på tilbud er 149,95 kr. ved køb af 6 flasker. Det er bare en vild god pris for denne lille perle."

92/100 Vinhulen
"Rubinrød. Duften rummer en diskret floral note sammen med kirsebær og kvas/krat på den fede måde og supplerende krydderier og tobaksblade i modent duftbillede. Smagen er blød og rund med kirsebær, kvas, krat og krydderi, tobak og en flig af vanilje i moden smag med fast frugtsyre og rette bid. Tæt vin uden at være tung i dejlig harmoni og begyndende modenhed. Dette er en blanding af 3 årgange 2013-2015-2016 i denne jubilæumsudgave. Flot vin og helt forrygende til 6 stk. prisen" 

Nyd vinen til oksekød, lam, vildt, gris, kraftige pastaretter, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C.

Crognolo er fremstillet på 85% Sangiovese, 8% Merlot og 7% Cabernet Sauvignon fra højtliggende og sydvendte parceller nær Arezzo, i Chianti Colli Aretini. Mosten gærer temperaturstyret med 20 dages udblødning af drueskallerne, hvorefter vinen modner på brugte franske barriquefade. Jubilæumsudgaven 20th Anniversary er lavet på særligt udvalgte fade fra de tre seneste fantomår, 2013, 2015 og 2016.

Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.  Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo.

Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modemagnat Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far.

I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.

Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet.

I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia!

Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…

Servering 16-18 °C
Gemme potentiale +15 år
Alkohol 14 %
Indhold 150 cl
Lukketype Kork
1 fl. pr. stk.
599,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter