
Sélection Laurence Féraud Lirac 2019
Latterligt lækker Lirac-nyhed fra den verdensberømte vinmager bag 100 point-vinene fra Domaine du Pegau.
Med pragtvinen cementerer Laurence Féraud sin status som rhônevinenes dronning, og serverer du den blindt, bør Lirac 2019 uundgåeligt fremprovokere gæt på genboen Châteauneuf-du-Pape!
Wine Enthusiast hylder allerede årgangen som Sydrhônes bedste i årevis, og topfrugten kommer fra terroirs med rullesten af samme type som i netop Châteauneuf...
I glasset klassisk Pegau – og det nok vildeste køb fra topproducenten til dato!
Nyd den til saftige peberbøffer, lam med urter, charcuteri, vildt, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Sélection Laurence Féraud Lirac 2019?
Majestætisk mørk allerede ved ophældningen... Næsen er et frontalangreb af frugtintensitet med violer, skovjordbær, blå blommer, sorte kirsebær og brombær, der buldrer frem fra glasset! I andet geled følger Provence-urter, lakrids, peber, læder, skovbund og røget kød... Så lækkert, så komplekst! Vinen lægger sig fed og koncentreret på tungen, hvor en velgørende friskhed spiller flot op mod årgangens powerfrugt. Lang og kompleks finish med ægte Pegau-power og madvenlige tanniner... Kæmpevalue! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Hvordan er Sélection Laurence Féraud Lirac 2019 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 50% Grenache og 50% Syrah, som Laurence Féraud selekterer fra terroirs med rullesten af samme type, som vi kender fra Liracs berømte genbo Châteauneuf-du-Pape. Efter total afstilkning af druerne gærer vinen med frugtbevarende temperaturstyring, mens hele 30 dages udblødning af drueskallerne giver en kraft, klasse og smagsdybde, der nemt matcher samme topproducents Gigondas og Châteauneuf-du-Pape! Lirac 2019 fuldendes med 12 måneders lagring med de fine gærrester.
Om Selection Laurence Feraud
“Laurence Féraud accesses some amazing fruit, and then fashions blends that represent top-notch value.” - Robert Parker
Domaine du Pegau fra Chateauneuf du Pape blev etableret i 1987 af den kvindelige winemaker Laurence Féraud, som efterfølgende har gjort vingården verdensberømt på rekordtid.
Feraud-familien har dog lavet vin på ejendommen i flere generationer, og efter navneforandringen til Domaine du Pegau har Laurence videreført sin far Paul Ferauds komplekse og karakterfulde vinstil.
Succesen er godt hjulpet af flagskibet Da Capo, som kun laves i særlige årgange, og som hele 5 gange i træk er tildelt perfekte 100 point fra verdens største vinkritiker, Robert Parker.
Navnet Pegau er et gammelt provencalsk udtryk for en særlig vinkande, som blev fundet ved udgravninger af 1300-tallets pavepalads i Avignon.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener


