
Sélection Laurence Feraud Coteaux d'Aix en Provence 2021
Fra 100 point-Châteauneuf til premium-rosé fra Provence… Hvor Laurence Féraud fra Domaine du Pegau lægger navn til en vin, så er verdensklassen en selvfølgelighed.
Selvom Laurence med rette er stolt af sine kult-rødvine fra Rhône, så erkender hun gerne, at klodens bedste rosévine kommer ovre fra naboerne i Provence.
Derfor tager hendes rosé os med til kølige og nordvendte topmarker i området omkring Aix-en-Provence - lige midt i et spektakulært landskab af vildtvoksende garrigue-krydderurter og duftende lavendelmarker.
Druerne høstes i de tidligste morgentimer, og presses direkte, så kun den mest dugfriske og delikat Provence-farvede frugt finder vej til den færdige vin.
Det hemmelige krydderi, der løfter kvaliten det sidste stykke op over konkurrenterne, er 10% af den aromatiske hvidvinsdrue Rolle… Miraval, go home!
Nyd den som en luksuriøs som aperitif – eller til sushi, fisk og skaldyr, lette asiatiske retter, tapas, ratatouille, fjerkræ og fyldige salater. Servér ved 8-10°C.
Hvordan smager Sélection Laurence Feraud Coteaux d'Aix en Provence 2021?
Allerede ved ophældningen smukt vibrerende med elegant, lys laksefarve... Næsen fortsætter veloplagt med de pureste rene sommerdufte fra Provence! Nyplukkede roser, lavendel, hindbær og jordbær, citrus, fersken, friske mynteblade og våd kalksten strømmer dig i møde, så det kun kortvarigt er muligt at holde glasset fra munden! Roséen lægger sig kølig og silkefin og kølig på tungen, hvor du virkelig fornemmer terroiret og den sitrende mineralitet under den sarte, elegante frugt. Lang, mundrensende og uendeligt nuanceret finish. Wauw! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Sélection Laurence Feraud Coteaux d'Aix en Provence 2021 passer godt til...
Om Selection Laurence Feraud
“Laurence Féraud accesses some amazing fruit, and then fashions blends that represent top-notch value.” - Robert Parker
Domaine du Pegau fra Chateauneuf du Pape blev etableret i 1987 af den kvindelige winemaker Laurence Féraud, som efterfølgende har gjort vingården verdensberømt på rekordtid.
Feraud-familien har dog lavet vin på ejendommen i flere generationer, og efter navneforandringen til Domaine du Pegau har Laurence videreført sin far Paul Ferauds komplekse og karakterfulde vinstil.
Succesen er godt hjulpet af flagskibet Da Capo, som kun laves i særlige årgange, og som hele 5 gange i træk er tildelt perfekte 100 point fra verdens største vinkritiker, Robert Parker.
Navnet Pegau er et gammelt provencalsk udtryk for en særlig vinkande, som blev fundet ved udgravninger af 1300-tallets pavepalads i Avignon.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener