



Rui Roboredo Beyra Grande Reserva 2020 i trækasse
Beyra Grande Reserva har tre årgange i træk overgået verdensberømte vine fra Ribera del duero (ingen nævnt, ingen glemt!) hos anmelderen Houlberg... Nu er Portugals måske bedste rødvin og største danskerfavorit landet i den helt nye årgang 2020.
Den rigtig gode nyhed er, at kvaliteten - mindst - er på højde med de tre topanmeldte forgængere. 2020 brillerer meget sigende med et ekstra gear af frugtpower og helt op mod 15% alkohol.
Til gengæld er mængderne små. Kun årgangens absolut allerbedste druer har fundet vej til Beyra Grande Reserva 2020, som vi er tildelt færre flasker af end normalt.
Vil du opleve Ribera del Duero-vinenes værste mareridt - i sin måske bedste årgang? Så fyld kurven før det er for sent.
Leveres i smukke, originale 6-stk trækasser.
.......
Nyd den til krydrede, saftige bøffer, lam, vildt, BBQ, gourmet burgers, moden skinke og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Rui Roboredo Beyra Grande Reserva 2020 i trækasse?
Beyra Grande Reserva 2020 står flot brombærrød i glasset med næsten sort kerne… Allerede i næsen ”supercharged” med klar lovning om Tempranillo i turboklassen! Fra glasset vælter lakrids, violer, skovbær, sorte kirsebær og brombær, som bakkes perfekt op med et fadkrydret fyrværkeri af vanilje, kokos og ristede kaffebønner. På tungen fed og voluminøs med årgangens lækre, bredpenslede frugtkoncentration. Poweren trumfes med udsøgte krydderier og bøfvenlige tanniner fra den lange fadlagring, mens knust granit og mundrensende friskhed føjer de fine detaljer til Ruis mesterværk. Det her er Tempranillo så stor, kompleks og fuldendt, at vi sjældent har smagt mage. Ej heller i Ribera del Duero! Drik nu, eller gem +15 år fra høstået.
Rui Roboredo Beyra Grande Reserva 2020 i trækasse passer godt til...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bag vinene fra Beyra er den anerkendte Rui Roboredo Madeira, som i 2011 overtog den vingård i landsbyen Vermiosa, som tilbage i 1987 gav ham sin debut som vinmager. Rui er opvokset i Douro-dalen, men har rejst hele verden rundt for at besøge vindyrkende regioner og lære om vinproduktion. Derfor var det ligesom at vende hjem for ham, da det endelig kunne lade sig gøre.
Vinmarkerne fra Beyra er blandt de højeste i hele Portugal og ligger omringet af bjerge. Et fantastisk sted med beliggenhed i hele 750 meters højde. Varme og solrige dage veksler med kølige nætter og morgener, hvilket giver druerne optimal balance mellem frugt og friskhed.
Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal. Han forsøger konstant at bringe innovation og nyskabelse til de ældgamle vinmarker, som ligger i og omkring Dourodalen.
Rui nyder velfortjent stjernestatus. Hans rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen. Hans vine er blevet Beira Interior-regionens flagskib. Rui råder over små 10 hektarer med vinmarker i Beira Interior D.O., hvorfra han producerer vine til serien Beyra Vinhos de Altitude.
Foruden vinene fra Beyra producerer Rui vine fra Douro D.O. som er verdens ældste officielle vinregion. Douro-floden glider igennem hele regionen og giver liv til alle de vinstokke, hvis druer anvendes i portvin såvel som i bordvin. I samme region ligger underregionen Douro Superior, hvor Rui har 17 hektarer på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset er i Ruis hænder blevet til et 8. generations familiejet vinhus. Samtidigt ejer han 12 hektar på Quinta de Fafide i samme region, hvor der også bliver lavet enkeltmarksvine. Det stopper ikke der. Rui Madeiras topanmeldte vine fra hans serie Castello d’Alba, som var hans første serie, han frigav som uafhængig vinmager, kommer nemlig også fra Douro D.O.
En mand som er født af landet og lever og ånder af naturen, som har en finger med i næsten alt der foregår i både Douro såvel som Beira.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold