





Quinta da Pedra Escrita Douro 2019 ØKO
Vi har sagt det før... Nu er det officielt. Pedra Escrita er Dourodalens bedste rødvin!
2019 trumfer alle tidligere bedrifter med den nok mest koncentrerede og imponerende Pedra Escrita, verden endnu har set og smagt.
Fortryllet af vinens minutlange finish kårer Decanters professionelle blindsmager-panel Pedra Escrita som Dourodalens bedste rødvin i årgang 2019... Ja, selv i direkte duel mod samme års bedste Ribera del Duero ender portugisiske Pedra Escrita som delt testvinder...
Sammenligningen er ikke tilfældig. Druerne til "Ribera del Dueros værste mareridt" høstes længere nede ad samme flod som kultvinene fra Spaniens mest berømte vinområde... Vine som Pedra Escrita før har besejret med adskillige point hos samme Decanter.
Rui Madeira laver sit økologiske mesterværk på topdruer fra 575 meter høje granitmarker i Douro Superior, ikke langt fra de spanske rivaler i Toro og Ribera del Duero. Resultatet er power, krydderi og mineralsk elegance højt hævet over al spansk konkurrence til prisen.
Nyd den til grillet oksekød, saftig lam med urter, andesteg, flæskesteg, BBQ og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Quinta da Pedra Escrita Douro 2019 ØKO?
Ved ophældningen nærmest chokerende mørk i glasset... Næsen hiver dig ind i et magtfuldt og magisk duftunivers af parfumeret viol, knust mynte, våd granit, middelhavsurter, brombær, blåbær og solbær, som bindes smukt sammen med fadets strejf af ceder, chokolade og ristede espressobønner... I munden kødfuld og koncentreret med powerfrugt, mørk mineralitet og fadkrydderier i sublimt samspil. Eftersmagen er ren rock 'n' roll og Stairway to Heaven. En dybt imponerende finale med lag på lag af superfrugt, luksuriøse krydderier og ”bøfvenlige” tanniner.... Absolut verdensklasse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Quinta da Pedra Escrita Douro 2019 ØKO passer godt til...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bag vinene fra Beyra er den anerkendte Rui Roboredo Madeira, som i 2011 overtog den vingård i landsbyen Vermiosa, som tilbage i 1987 gav ham sin debut som vinmager. Rui er opvokset i Douro-dalen, men har rejst hele verden rundt for at besøge vindyrkende regioner og lære om vinproduktion. Derfor var det ligesom at vende hjem for ham, da det endelig kunne lade sig gøre.
Vinmarkerne fra Beyra er blandt de højeste i hele Portugal og ligger omringet af bjerge. Et fantastisk sted med beliggenhed i hele 750 meters højde. Varme og solrige dage veksler med kølige nætter og morgener, hvilket giver druerne optimal balance mellem frugt og friskhed.
Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal. Han forsøger konstant at bringe innovation og nyskabelse til de ældgamle vinmarker, som ligger i og omkring Dourodalen.
Rui nyder velfortjent stjernestatus. Hans rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen. Hans vine er blevet Beira Interior-regionens flagskib. Rui råder over små 10 hektarer med vinmarker i Beira Interior D.O., hvorfra han producerer vine til serien Beyra Vinhos de Altitude.
Foruden vinene fra Beyra producerer Rui vine fra Douro D.O. som er verdens ældste officielle vinregion. Douro-floden glider igennem hele regionen og giver liv til alle de vinstokke, hvis druer anvendes i portvin såvel som i bordvin. I samme region ligger underregionen Douro Superior, hvor Rui har 17 hektarer på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset er i Ruis hænder blevet til et 8. generations familiejet vinhus. Samtidigt ejer han 12 hektar på Quinta de Fafide i samme region, hvor der også bliver lavet enkeltmarksvine. Det stopper ikke der. Rui Madeiras topanmeldte vine fra hans serie Castello d’Alba, som var hans første serie, han frigav som uafhængig vinmager, kommer nemlig også fra Douro D.O.
En mand som er født af landet og lever og ånder af naturen, som har en finger med i næsten alt der foregår i både Douro såvel som Beira.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold