Tilbage

Tyskland

Rudi Rüttger Spätburgunder Vom Kalkboden 2022

1 fl. pr. stk.
129,95DKK
6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Houlberg

Supervin.dk

Bestil inden

12 timer 3 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Rudi Rüttger Spätburgunder Vom Kalkboden 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Super frisk og saftevandslæskende Pinot Noir ... En vin der er utrolig let at drikke, uden det på nogen måde bliver simpelt. Det her er bare super lækkert at drikke" WineWherever

"92 point. Er du glad for Pinot Noir, så får du her den tyske udgave, som spiller på alle tangenter ... Der hviler noget enkelt og stilfuldt over udtrykket i denne vin, som efter min mening placerer den højt på skalaen over vin i denne prisklasse" - Mad & Monopolet

"91 point. Rigtig fin Spätburgunder, der sgu sidder lige i skabet - eller hvor de nu sidder - og til prisen vildt interessant, så dermed 91 point." - Houlberg

”Pfalz Vintage 2022: Expect excellent red wines to be very structured, colorful, and expressive.” – Wines of Germany

Denne Pinot Noir SKAL du smage… Rudi Rüttgers Spätburgunder Vom Kalkboden er flere år i træk og af flere uafhængige hyldet som et helt usædvanligt godt vinkøb.

Nu er Pfalz-vinen landet i den dugfriske årgang 2022, der fra officielt hold hyldes som et supergodt tysk rødvinsår med flot farve og struktur og samt ekstra ekspressive frugtnoter.

Kvaliteten er ikke tilfældig… Rudolph er topuddannet ønolog fra Klosterneuburg og har lavet vin på New Zealand – det sidste smager man tydeligt i denne fantastiske og delvist fadlagrede Pinot Noir. Prøv den!

Smagenote

Vom Kalkboden 2022 præsenterer sig elegant kirsebærrød i glasset… Næsen lover Pinot Noir i topform med ungdommelige frugtnoter, der nærmest danser dig i møde. Nyplukkede hybenroser, saftige skovjordbær, røde og sorte kirsebær, røget spegepølse, våd kalk, sorte peber og svampe fra skovbunden... Den saftige Spätburgunder vibrerer veloplagt på tungen, hvor frugtens fine nuancer møder krydrede vaniljestrejf fra fadlagringen og løfter sig et gudesmukt, harmonisk hele. Lang og læskende finish. Igen-igen-igen en herlig uhøjtidelig og enormt drikkevenlig Spätburgunder, som i dén grad bokser over sin prisklasse… Mums! Drik nu, eller gem 5-7 år fra høståret.      

Anmeldelser af Rudi Rüttger Spätburgunder Vom Kalkboden Pfalz 2022

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Super frisk og saftevandslæskende Pinot Noir. Som bedstemors hjemmelavet saftevand fra kolonihaven hvor både syrlige og modne røde bær skaber liv i drikken. En vin der er utrolig let at drikke, uden det på nogen måde bliver simpelt. Det her er bare super lækkert at drikke. 93P"

92/100 Mad & Monopolet 
"Rudi laver virkelig lækker vin, og hans portefølje dækker ret bredt. Denne Vom Kalkboden kan købes for virkelig fornuftige penge, og er du glad for Pinot Noir, så får du her den tyske udgave, som spiller på alle tangenter. I næsen har den en dejlig, skøn duft af friske jordbær, tørrede blomster, peber, svampe, røg og vanilje. I munden er den elegant med blide tanniner og en elegant frugtfylde. Der hviler noget enkelt og stilfuldt over udtrykket i denne vin, som efter min mening placerer den højt på skalaen over vin i denne prisklasse. 129,95 - Bedste pris v/ 6 fl. 59,95"

91/100 Houlberg
"Duftmæssigt er det næsten arketypisk tysk Spätburgunder ... sådan med lidt sødlig og lidt grøn animalsk hestestald, elegant samt meget dyb og nærmest dekadent note, har en fabelagtig frugt, der både er frisk, lidt røget og rank med jordbær og tranebær, nogle blomster i form af roser og violer samt en jernagtig mineralitet. Smagen er lækker ... rund, blød, let sød og saftig, har også - som i næsen - godt med røg, sorte te-blade og kraftige tørrede rosenblade, en frugt med jordbær, tranebær samt lidt ribs, men egentlig på noget mørkere måde end lige forventet, for vinen har dybde, krop ... og så samtidigt et lyst sind. Rigtig fin Spätburgunder, der sgu sidder lige i skabet - eller hvor de nu sidder - og til prisen vildt interessant, så dermed 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 129,95 kr., men kan fås til 69,95 kr. ved køb af 6 flasker ... køb en kasse eller to."

....

Tidligere årgange:

90/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"Man kan næsten tillade sig at kalde det her for “billig Pinot Noir”, hvilket er en sjældenhed. Men trods den billige pris får man faktisk mere en bare en omgang tynd sprøjt. Her er der både frugt, struktur, bærnoter og masser af friskhed. 1 stk 129,95 – TILBUD V/ 6 FL. 59,95"

"BEDSTE KØB I STORTEST AF SPÄTBURGUNDERE" - René Langdahl (årg. 2020)
"Smagningens mest utrolige pris/kvalitetsforhold fandt man til gengæld i Rudi Rüttgers Vom Kalkboden 2020, som ikke er kompleks eller stjerneintens, men leverer pinoté, kirsch-tranebær-friskhed, fin saftighed og masser af sødmefuld bærsaftighed på tungen til grotesk billig pris lige nu. SKYND DIG – jeg frygter at Rudi Rüttger taber penge på den tilbudspris, men jeg er nok bare naiv." (årg. 2020)

GODT KØB - Din Vinguide (årg. 2020)
"Medium koncentration. Frisk med et let fadstrejf. Pæn og sprød afslutning."  (årg. 2020)

★★★★★ Flaskehalsen (årg. 2017)
"På mange måder er denne Spätburgunder helt klassisk og typisk, men alligevel er der noget, der gør den anderledes. Det er som om, at der er skruet op for størrelsen på smagen, og det giver en meget frugtig fornemmelse. Der er frugter og bær i massevis, og eftersmagen er lang og blød. Det giver et flot samlet indtryk af en Spätburgunder, der holder et fornemt niveau til prisen." (Vurderet ved 79,95 kr)

Nyd den til hygge, tun og laks, fjerkræ og lyst kød, fyldige salater, charcuteri, lette svamperetter og cremede oste. Servér ved 14-17°C

Vinen er fremstillet på 100% Spätburgunder (Pinot Noir) fra Rudi Rüttgers køligste kalkmarker omkring Neuleiningen i det nordlige Pfalz. Vinen er fremstillet i en ren og charmerende stil med frugtbevarende gæring på ståltank ved relativt kølige 25-28°C. 7 dages udblødning af drueskallerne giver vinen farve og smagsdybde med Pinot Noirs læskende elegance i behold. Vinen modner primært frugtbevarende på betontank, mens 10% hviler på egetræsfade for ekstra smagsdybde og krydret kompleksitet.

Om Rudi Rüttger

Vi finder det populære vinhus i byen Neuleiningen, i det allernordligste Pfalz, hvor familien Rüttger har lavet vin siden 1643. I dag drives huset af den unge og ambitiøse Rudolph Rüttger, der er winemaker-uddannet fra Klosterneuburg i Østrig, og som desuden har lavet vin i Marlborough, New Zealand.

Det lille familiehus råder i dag over 15 hektar vinmarker, som fordeler sig på de tre enkeltmarker Sonnenberg, Schlossberg og Feuermännchen. Disse fremtrædende terroris skærmes mod regn og vestenvind af de skovklædte Haardt-bjerge, som ligger i direkte nordlig forlængelse af Vogeserne i Alsace.

Hovedfokus ligger klart på Riesling-hvidvinene, som med uhørt attraktive priser og ratings helt op til 97 point begejstrer både forbrugere og anmeldere.  Stilen er til den tørre side, dog uden at være knastør.

Dertil kommer et par dejligt alsidige hvidvine på Pinot Blanc (Weissburgunder) og Pinot Gris (Grauburgunder), som til prisen klart overgår al konkurrence fra Alsace.

Glemmes må absolut ikke Rudolphs forrygende og flot anmeldte vine på Sauvignon Blanc og Pinot Noir (Spätburgunder), som trods skarpe priser sagtens måler sig med seriøse eksempler fra inspirationskilden New Zealand.

Og har du en sød tand, må du hverken snyde dig for den halvtørre Riesling ”Le Tendre”, eller den lidt sødere og mere aromatiske Scheurebe, der ofte beskrives som Tysklands svar på Sauvignon Blanc.

Passer godt til

Salat

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Fjerkræ

Fisk

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2022
Servering 14-17°C
Gemme potentiale 5-7 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
129,95DKK
6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Houlberg

Supervin.dk

Bestil inden

12 timer 3 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu