
Rosso Nero 2020
Syditaliensk Primitivo-røverkøb! Den magiske lavpris har en logisk forklaring: Alle elsker Rosso Nero, så vi har købt MEGET stort ind hos tophuset Lorusso Michele.
Maksimum-karakteren ★★★★★ i Vinavisen er absolut ikke tilfældig: Lorusso Michele fra "Italiens støvlehæl" er også vinhuset bag Tagaro-serien - de måske bedste Primitivo'er fra Apulien overhovedet.
Rosso Nero emmer af Italien – en drømmevin til ikke bare hygge, pizza, pasta og lasagne - men også barbeque og julemad! Nyd vinen ved 16-17°C.
Hvordan smager Rosso Nero 2020?
Dyb og tæt rubinrød i glasset. Næsen byder på solmodne aromaer af kirsebær, blomme og solbær, samt dybe strejf af rosin, nellike, kanel og vanilje. I munden pakket med saft, kraft og bløde tanniner. Slutter langt og herligt friskt med strejf af balsamico og lakrids.
Rosso Nero 2020 passer godt til...
Hvordan er Rosso Nero 2020 fremstillet?
Rosso Nero er primært fremstillet på Primitivo, som suppleres med Negroamaro, Merlot og Nero di Troia. Lorusso Michele høster druerne fra op til 30 år gamle vinstokke i berømte Apulien, nærmere bestemt fra Salento og Valle d'Itria.
Druerne køles efter høsten ned til 10°C og presses nænsomt. Mosten gærer temperaturstyret på ståltank, og vinen modner på 5 måneder på franske egetræsfade (medium toast) samt 4 måneder på flaske før frigivelse.
Vindata
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener






