
Rosso di Orma 2019
Bolgheris bedste bargain? Vi præsenterer Rosso di Orma 2019! Den helt nye vin og vanvittige value fra Ormas berømte Bolgheri-mark mellem Sassicaia og Ornellaia.
Lanceringen er perfekt timet. Wine Enthusiast rater årgang 2019 med 95 point og må næsten 10 år tilbage i Bolgheris historie for at finde en vinhøst med så vildt et kvalitetspotentiale. Og du smager det straks!
Rosso di Orma er en tæskelækker supertoscaner, der nøjagtigt som kultvinen Orma er skabt på de franske bordeauxdruer Merlot og Cabernet Sauvignon.
Det unikke særtræk er 10% af Brunello-druen Sangiovese, der gør Rossi di Orma så uimodståelig saftig og vibrerende, at selv topprofessioinelle anmeldere har mere end svært ved at holde sig fra glasset!
Nyd den til steaks, kraftige pastaretter, lam med krydderurter, fuglevildt, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Rosso di Orma 2019?
Ved ophældningen præsenterer Orma-vinen sig funklende kirsebærrød med næsten sort kerne og ung mørklilla kant... Næsen nærmest stinker af Bolgheri-klasse! Violer, rosenblade, vilde hindbær, sorte kirsebær, solbær, mynte og blommer, vælter uimodståeligt og flot nuanceret frem fra glasset, hvor læder, vanilje og lidt mørkristede kaffebønner føjer kompleksitet til duften. I munden smooth og fyldig med topårgangens indsmigrende frugt så langt fremme i smagsbilledet, at du ikke ænser de næsten 15% alkohol. Rosso di Orma 2019 slutter perfekt af med silkefine tanniner i en lang og mineralsk eftersmag, der nærmest tigger og ber om endnu en slurk! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Rosso di Orma 2019 passer godt til...
Om Tenuta Orma
Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold