
Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013
Flydende fløjl fra Volnay – og bourgogne-value i særklasse!
Graciøs, yndefuld, fortryllende… En sanselig totaloplevelse, der spiller på samtlige feminine tangenter, som har skaffet verdensberømmelse til den lille vinkommune Volnay.
1er Cru Robardelles byder på ægte terroirvin og ekstra aromatisk intensitet fra 50 år gamle Pinot Noir-stokke på mikroskopiske 0,43 hektar!
Fad- og flaskemodnet til perfektion efter 10 år i producentens kølige kældermørke…
Nyd den gerne til fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svampe og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
En skjult perle! I berømte Volnay har vi lokaliseret det lille familiehus Rossignol-Cornu, hvis vine er som sendt fra himlen til bourgognekendere på jagt efter ekstrem value.
Domænet har rødder tilbage til 1840, hvor familien Rossignol fra Volnay og familien Cornu fra Pernand-Vergelesses slog pjalterne sammen. Siden 1989 er familiens vingård drevet af Didier Rossignol med hjælp fra sønnen Julien.
Fra mark til flaske emmer produktionen af kvalitet: Familiens 6 hektar topmarker kultiveres skånsomt ved pløjning, mens høstudbyttet holdes nede for at give ekstra intens smag til druer og vin. Alle druer høstes i hånden.
I vineriet fremelskes en frugtbevarende stil, der efterfølgende tilføjes komplekse krydderier fra modning på nyere samt helt nye egetræsfade. Langvarig modning på gærresterne runder vinene perfekt af med lækker cremet tekstur.
Resultatet er præcis, hvad alle bourgognefans drømmer om: fantastiske vine til lige så fantastiske priser!
Hvordan smager Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013?
Lys kirsebærfarve med begyndende modenhed. Næsen drager parfumeret med fin duft af viol, kirsebær, skovbund, vanilje, tørret kød og mokka. I munden harmonisk med delikat fadkrydret frugt, der i eftersmagen giver plads til trøfler, mineralitet og kærtegnende tanniner. Textbook Volnay!
Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013 passer godt til...
Hvordan er Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, der håndhøstes fra 0,43 hektar på 1er Cru-marken Robardelles, nær grænsen til Meursault.
Druerne afstilkes 100% ved ankomst til vineriet. Inden gæringen koldmacererer druerne 5-6 dage, hvor pigeage hjælper til at udtrække terroirets karakteristika. Selve gæringen sker på betontank, mens den malolaktiske gæring finder sted på egetræsfade. Vinen modner herefter 12 måneder på 228 liter burgundiske egetræsfade, heraf 15% helt nye og resten 1-2 år gamle. Afslutningsvis omstikkes vinen til ståltank, hvor den hviler 6 mdr. yderligere inden aftapning på flaske.
Druer
Pinot NoirOm Rossignol-Cornu et Fils
”These are certainly good wines!” - Burgundy Report
En skjult perle! I berømte Volnay har vi lokaliseret det lille familiehus Rossignol-Cornu, hvis vine er som sendt fra himlen til bourgognekendere på jagt efter ekstrem value. Domænet har rødder tilbage til 1840, hvor familien Rossignol fra Volnay og familien Cornu fra Pernand-Vergelesses slog pjalterne sammen. Siden 1989 er familiens vingård drevet af Didier Rossignol med hjælp fra sønnen Julien. Fra mark til flaske emmer produktionen af kvalitet: Familiens 6 hektar topmarker kultiveres skånsomt ved pløjning, mens høstudbyttet holdes nede for at give ekstra intens smag til druer og vin. Alle druer høstes i hånden. I vineriet fremelskes en frugtbevarende stil, der efterfølgende tilføjes komplekse krydderier fra modning på nyere samt helt nye egetræsfade. Langvarig modning på gærresterne runder vinene perfekt af med lækker cremet tekstur. Resultatet er præcis, hvad alle bourgognefans drømmer om: fantastiske vine til lige så fantastiske priser!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage
Allergener