
Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2008
12 år gammel Pinot Noir - fra en frimærkestor 1er Cru-enkeltmark i Volnay!
Der er noget helt særligt ved at åbne en rød bourgogne med alder, og denne fremragende Volnay nærmer sig så småt toppen af sin udviklingskurve.
Den umiskendelige burgundiske kompleksitet gør sig nu for alvor gældende - i smuk harmoni med de delikate og raffinerede røde bærnoter. Et røverkøb!
Nyd den gerne til fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svampe og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
”These are certainly good wines!” Burgundy Report
En skjult perle! I berømte Volnay har vi lokaliseret det lille familiehus Rossignol-Cornu, hvis vine er som sendt fra himlen til bourgognekendere på jagt efter ekstrem value.
Domænet har rødder tilbage til 1840, hvor familien Rossignol fra Volnay og familien Cornu fra Pernand-Vergelesses slog pjalterne sammen. Siden 1989 er familiens vingård drevet af Didier Rossignol med hjælp fra sønnen Julien.
Fra mark til flaske emmer produktionen af kvalitet: Familiens 6 hektar topmarker kultiveres skånsomt ved pløjning, mens høstudbyttet holdes nede for at give ekstra intens smag til druer og vin. Alle druer høstes i hånden.
I vineriet fremelskes en frugtbevarende stil, der efterfølgende tilføjes komplekse krydderier fra modning på nyere samt helt nye egetræsfade. Langvarig modning på gærresterne runder vinene perfekt af med lækker cremet tekstur.
Resultatet er præcis, hvad alle bourgognefans drømmer om: fantastiske vine til lige så fantastiske priser!
Hvordan smager Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2008?
Lys kirsebærfarve med rustfarvet kant. Enormt dragende næse med tørrede roser, kirsch og tranebær, som går elegant i spænd med trøfler, tobak, læder, lakrids og sødlige fadkrydderier. I munden svævende let og silkefin med nuancerede noter af friske og tørrede bær. En mineralsk-krydret finish runder smagsoplevelsen fornemt af... Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2008 passer godt til...
Hvordan er Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2008 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, der håndhøstes fra 0,43 hektar på 1er Cru-marken Robardelles, nær grænsen til Meursault.
Druerne afstilkes 100% ved ankomst til vineriet. Inden gæringen koldmacererer druerne 5-6 dage, hvor pigeage hjælper til at udtrække terroirets karakteristika. Selve gæringen sker på betontank, mens den malolaktiske gæring finder sted på egetræsfade. Vinen modner herefter 12 måneder på 228 liter burgundiske egetræsfade, heraf 15% helt nye og resten 1-2 år gamle. Afslutningsvis omstikkes vinen til ståltank, hvor den hviler 6 mdr. yderligere inden aftapning på flaske.
Druer
Pinot NoirOm Rossignol-Cornu et Fils
”These are certainly good wines!” - Burgundy Report
En skjult perle! I berømte Volnay har vi lokaliseret det lille familiehus Rossignol-Cornu, hvis vine er som sendt fra himlen til bourgognekendere på jagt efter ekstrem value. Domænet har rødder tilbage til 1840, hvor familien Rossignol fra Volnay og familien Cornu fra Pernand-Vergelesses slog pjalterne sammen. Siden 1989 er familiens vingård drevet af Didier Rossignol med hjælp fra sønnen Julien. Fra mark til flaske emmer produktionen af kvalitet: Familiens 6 hektar topmarker kultiveres skånsomt ved pløjning, mens høstudbyttet holdes nede for at give ekstra intens smag til druer og vin. Alle druer høstes i hånden. I vineriet fremelskes en frugtbevarende stil, der efterfølgende tilføjes komplekse krydderier fra modning på nyere samt helt nye egetræsfade. Langvarig modning på gærresterne runder vinene perfekt af med lækker cremet tekstur. Resultatet er præcis, hvad alle bourgognefans drømmer om: fantastiske vine til lige så fantastiske priser!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering







