



Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcelas 22-66 2019
Crème de la crème fra Rueda og netop kåret til en af topregionens 100 bedste vine af Spanien-eksperten, Tim Atkin… En helt unik kælderskat fra legenden Michel Rolland - verdens største og mest indflydelsesrige winemaker de sidste 50 år!
Michel har oplyst, at topvinen normalt koster ca. 140-180 kroner og udskænkes på Iberia Airlines 1. klasses flyvninger. Men flyselskabet har købt færre flasker, end de plejer. Derfor kan du opleve den store skatkammervin, Vino de Guarda, til rent ud sagt forbløffende billig pris.
I et felt af hele 700 rivaliserende Rueda-hvidvine, testbedømt af Decanter, opnår kun tre (!!!) en bedre rating end de flotte 95 point, der tilfalder R&G Rueda Parcelas 22-66.
Kvalitetskræsne Guìa Peñin og Vinous blåstempler samme vin, i præcis denne 2019-årgang, med 94 og 92 point. Trumfet med et estimeret gemmepotentiale helt frem til 2030! Her går mesteren Michel Rolland all-in på kvaliteten…
Topfrugten håndselekteres fra op til 60 år gamle Verdejo-vinstokke i Ruedas mest legendariske og Grand Cru-lignende terroir, La Seca. Kun med brug af de allerbedste druer fra to højtliggende og ekstremt stenede parceller, med numrene 22 og 66.
Michel Rolland vælger - ganske unikt for Rueda - at fadlagre en del af vinen på 100 % nye franske egetræsfade med burgundisk omrøring af de fine gærrester. Genistregen topper den Sancerre-mineralske hvidvin med en cremet frugtfylde samt brioche-noter, der kan minde om Meursault.
Resultatet overstråler ALT, vi nogensinde har smagt til prisen!
……
Nyd den til fisk og skaldyr, fjerkræ (gerne stegt eller grillet), tapas, sushi, cremede pastaretter og halvfaste oste. Server ved 10-12 °C.
Hvordan smager Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcelas 22-66 2019?
Elegant gylden i glasset med friske grønlige glimt… Næsen lover stor og kompleks Rueda med powerulde aromaer af æble, fennikel, saftdryppende abrikos og honningmelon, der finder smukt sammen med strejf af kvæde, hasselnødder, smør, vanilje og ristet toastbrød fra kældermodningen på fad og flaske. Underneden fornemmes en friskt vibrerende mineralitet, i form af våde sten, rygende flint og saltet citrus, der nærmest tvinger glasset til munden… Hvidvinen lægger sig dejlig smørcremet på tungen, hvor det kølige højlandsterroir fuldender powerfrugten med en ganelæskende, forfriskende kvalitet. Hele herligheden kulminerer i en minutlang og perfekt fadkrydret finish, hvor mesteren Michel Rolland hiver utallige fine smagsnuancer op af hatten…. Wauw! Drik nu, eller gem ca. 10 år fra høståret.
Smagenoter
Honningmelon
Pære
Smør
Vanilje
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcelas 22-66 2019 passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage