Tilbage

Spanien

Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2016

1 fl. pr. stk.
199,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
79,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Guia Peñin

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Houlberg

91 Point

James Suckling

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2016

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”95 points. Outstanding” – Robert Parkers Vintage Chart
”95 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
“Excellent... Certainly the best recent vintage” – Jancis Robinson
“One of the best vintages in Rioja Alavesa memory” – Michel Rolland

Naboen til en berømt 100-point-vinmark er nu frigivet i den sublime årgang 2016, som flere anmeldere og vinmageren selv regner blandt Riojas største i nyere tid...

Vores mest populære Rioja-vin er skabt af ingen ringere end Michel Rolland, verdens mest berømte vinmager, der konsulterer over 100 producenter i verden. Han har aldrig selv sat sit navn på en vinetiket før han i 2010 indgår et samarbejde med Javier Galaretta, Spaniens dygtigste vinentreprenør og terroirspecialist.

De to herrer kan deres kram. De har nemlig udset sig nabovinstokkene til en af Riojas vildeste topvine til 2000 kr, der flere gange har scoret 100 point.   

“The photo shows *** ****** vineyard in the middle, on small terraces and our vineyards above and below it.” – Rolland & Galarreta

Trods stribevis af topratings til forgængerne så sprænger Rolland & Galarreta 2016 i overlegen stil skalaen for, hvor stor Rioja man kan få i dette prisleje.

100% Tempranillo modnet i et helt år på 100 % nye egetræsfade som ægte ”Rolland Rioja Cru Classé”. Smygende blød og tæt pakket med sorte kirsebær, fede blommer og fadkrydderier. Dios mío, hvor smager det godt!  

Smagenote

Ved ophældningen imponerende mørk og fortættet kirsebærrød med diskrete teglstensnuancer nær glassets kant… Næsen lover stor og saftspændt Rioja med solmoden duft af mørke kirsebær, blå blommer, frisk viol, lakrids, mineralsk skovbund og solbær, der er svøbt i de lækreste fadkrydrede noter af vanilje, kokos, chokolade, tørret pibetobak og ristede kaffebønner... I munden imponerende frugtkoncentreret med fadkrydderier i luksusklassen og en herlig understrøm af frisk mineralitet. Efter knapt 7 år på fad og flaske er tanninerne så smygende silkebløde, at vinen glider nærmest kælent over gummerne. Lang og kompleks eftersmag med lækre bærnuancer, lidt urter, lakrids og kakao. Verdens største winemaker overgår sig selv… rekordlækker Rioja til prisen! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.

Anmeldelser af Rolland & Galaretta Rioja 2016

93/100 Guía Peñin
“COLOUR: Dark-red cherry, garnet rim. AROMA: Ripe fruit, aged wood nuances, tobacco, sweet spices, toasty, creamy oak. FLAVOUR: Spicy, round tannins, long.”

93/100 Mad & Monopolet
"Rolland & Galarreta er to producenter, som jeg holder meget øje med – de laver nemlig fremragende vin fra Spanien, hvor der er sikker succes hver eneste gang. Denne Tempranillo fra 2016 er moden, vellavet og billig – helt perfekt! Duft af brombær, sorte kirsebær, syltet blomme, peber, espresso, tobak og eg. I munden er den smooth, har god frugtfylde og tanniner, som gør den perfekt til en pizza fra grillen, tapas eller en simreret."

92/100 Houlberg
"I næsen kan Michel Rollands taktstok omgående detekteres, for vinen har dette runde, bløde og tykke fadpræg, hvor fadene bidrager med sød finsk lakrids, chokolade, vanilje, kanel, kaffelikør, kokos og bløde jernbanesveller ... men sådan nogle har vi vist aldrig hørt om før. Frugten er også moden og blød,  solbær, mørke kirsebær og halvgærede blommer. Det er som udtrådt og comfortagtige hjemmesko, der sidder som de skal. Smagen er blød, rund og godmodig ... og alligevel fornemmes lidt peber, som lige drister sig til at stikke snuden frem. Der er godt med ristede noter, ristet kaffebønner med mørk chokolade til. Frugten er solbær, blåbær, saftige blommer og der er skam også nogle tanniner, der dog er nemme at danse med. Der er en svag syre, som har lidt balsamiske elementer og lidt sort-te bitterhed og frugtsødme, hvilket giver en vin, som er skruet godt sammen efter en kendt melodi som en tysk schlager. Men det smager godt, 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., mens prisen er 79,95 kr. ved køb af 6 flasker."

91/100 James Suckling
"Brambleberry, black-olive and cedar aromas follow through to a medium body with firm, chewy tannins and a polished finish. Needs two or three years to soften."

Nyd den flotte Rioja til saftigt oksekød, grillmad, gris, gryderetter, tapas og modne oste. Servér ved 16-18 grader.

Rolland & Galaretta Rioja 2016 bliver produceret på 100 % Tempranillo. Druerne høstes fra meget gamle vinstokke på forskellige parceller i byerne Labastida og Elvillar, som ligger i appellationen Rioja Alavesa. Flere af disse parceller ligger klos op ad markerne til en berømt 100 points vin. De bedste druer udvælges ved hjælp af det moderne udstyr, ”Vistalys”, der gør det muligt at måle, hvornår druerne har nået deres fulde aromatiske potentiale. I vineriet bliver samtlige druer afstilket inden knusning og koldmaceration, der trækker både smag og farve ud af skallerne. Vinen bliver både gæret og modnet på egetræsfade, hvilket giver vinen en herlig blød tekstur. Til sidst i processen modner vinen i et år på 100 % nye amerikanske og franske egetræsfade.

Om Rolland & Galaretta

Michel Rolland er verdens største og mest indflydelsesrige winemaker. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 huse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux. Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol, og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010 at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galareta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands winemaker skills har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 80 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu længere op i det internationale vinhierarki.

Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland

Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.” 

Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Rolland fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burdundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.

Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes, og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Svampe

Hygge

Årgang 2016
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 10-15 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
79,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Guia Peñin

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Houlberg

91 Point

James Suckling

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter