





Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2014
10 år gammel årgang af vores mest efterspurgte spanske rødvin…
Med imponerende 95 point, samt anbefalingen ”Editor’s Choice” til prisen 125 kr., er Wine Enthusiast blæst fuldstændig bagover af dette kældermodnede “Museum-release”.
I 2011 køber Michel Rolland vinmarker i Rioja og lancerer en vinserie, som han sætter sit eget navn på. Det har han aldrig gjort før. En af disse marker ligger klos op ad en meget berømt enkeltmark, der laver 100 points vin til +2000 kroner pr. flaske.
Michel Rolland er verdens mest berømte vinmager. Han har fået 100 point af Robert Parker flere gange, end vi kan tælle. Michel Rolland er dog også en vinnørd - og vælger derfor at gemme nogle flasker fra de første år.
På denne måde kan han vise nye købere, hvor fantastisk vinen vil udvikle sig. Da Michel i 2023 frigav verdens sidste flasker af årgang 2012 fra sit personlige skatkammer, forsvandt hele partiet på meget, meget kort tid.
Nu starter rivegildet om samme signaturvin fra samme personlige skatkammer i årgang 2014, hvor anmeldelserne om muligt lover et endnu flottere niveau…. Rioja-fan, snyd dig ikke for dette vanvidskøb. Først til mølle!
Nyd den flotte Rioja til saftigt oksekød, grillmad, gris, gryderetter, tapas og modne oste. Servér ved 16-18 grader.
Hvordan smager Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2014?
R&G Rioja Tempranillo 2014 frister fed og mørklilla med en begyndende moden farvetone nær glassets kant… Og hold nu kaje, hvor det dufter stort! En powerfuld aromatisk trykbølge af saftige skovbær, sorte kirsebær, sveskeblommer og solmodne brombær stiger op fra glasset og indhylles i tørret viol og lavendel, læder, mineralsk skovbund samt røg, vanilje, kokos, chokolade, engelsk lakrids og kaffe fra fadlagringen… I munden lækker smooth og bærsaftig. Frugten har bevaret sin ungdoms friskhed og vibrerende nerve på flotteste vis, mens de mange år på fad og flaske løfter rødvinens krydrede kompleksitet til helt forbløffende højder. En minutlang finish med bøfvenlige silketanniner tager stikket hjem... Sikken Rioja, sikket køb! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Chokolade
Kokos
Lakrids
Sorte kirsebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2014 passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener