



Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2012
Unikt, drikkemodent restparti fra 2012 af den storsælgende Rioja Tempranillo fra Rolland & Gararreta. Topanmeldt med hele 95 points fra spanske Verema!
Det her er naboen til en af Riojas mest ikoniske 100 points-vinmarker og vores absolut mest populære Rioja det forgangne år. Derfor giver Michel Rolland os førstevalg på dette restparti, og vi tøver ikke ét sekund med at tage de sidste flasker fra deres lager!
Grunden til, at denne årgang 2012 (samt årgang 2011 som vi også har fået) ikke for længst er solgt, er at Michel Rolland og Javier Galaretta for mange år siden besluttede at holde et lille antal flasker tilbage for at vise, hvor flotte de ville blive med +10 års kældermodning. Og når man smager resultatet i glasset, kan man kun sige Merci og Gracias til de to vinkunstnere.
Michel Rolland er verdens mest berømte vinmager og konsulterer over 100 producenter i verden. Han har aldrig selv sat sit navn på en vinetiket før han i 2010 indgår et samarbejde med Javier Galaretta, Spaniens dygtigste vinentreprenør og terroirspecialist.
De to herrer kan deres kram. De har nemlig udset sig nabovinstokkene til en af Riojas vildeste topvine til 2000 kr, der flere gange har scoret 100 point.
“The photo shows *** ****** vineyard in the middle, on small terraces and our vineyards above and below it.” – Rolland & Galarreta
100% Tempranillo, der er modnet i et helt år på 100 % nye egetræsfade som ægte ”Rolland Rioja Cru Classé” og efterfølgende lagt i kælderen indtil nu. Smygende blød og tæt pakket med sorte kirsebær, fede blommer og fadkrydderier. De mange års kældermodning har desuden givet vinen herlige nuancer af cigarkasse, skovbund og tørrede frugter. Rioja-fans, I skal prøve denne vin!
Nyd den flotte Rioja til saftigt oksekød, grillmad, gris, gryderetter, tapas og modne oste. Servér ved 16-18 grader.
Hvordan smager Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2012?
Rolland & Galarretas Tempranillo 2012 står uhyre elegant i glasset med en kirsebærrød kerne og lidt modne teglstensnuancer i kanten. Næsen er kompleks, moden, men stadig sprællevende og det vælter op med mørke kirsebær, blå blommer, solbær og tørrede violer, der lidt efter lidt afløses af mineralsk skovbund, cigarkasse og perfekt integrerede fadkrydderier i form af vanilje, kokos, chokolade, tørret pibetobak og ristede kaffebønner.. Efter godt 11 år på fad og flaske er der ingen skarpe kanter – Vinen smyr sig om tungen med en fløjlsblød Tempranillo-frugt, der stadig har en frisk understrøm af mineralitet. Vinen slutter af med en lang, kompleks eftersmag af tørrede krydderurter, lakrids og kakao. Vinen er perfekt drikkemoden nu, men kan gemmes 10-15 år fra høståret.
Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2012 passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener