Tilbage

Spanien

Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2012

1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
159,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Verema

93 Point

Guia Peñin

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Flaskehalsen

92 Point

Houlberg

Bestil inden

12 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2012

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”95 points.” - Verema
”93 point.
Det er vellavet, modent og så koster det virkelig ikke ret meget” - Mad & Monopolet
"92 point. Meget attraktiv pris i forhold til både kvalitet og alder." - Houlberg

Unikt, drikkemodent restparti fra 2012 af den storsælgende Rioja Tempranillo fra Rolland & Gararreta. Topanmeldt med hele 95 points fra spanske Verema!

Det her er naboen til en af Riojas mest ikoniske 100 points-vinmarker og vores absolut mest populære Rioja det forgangne år. Derfor giver Michel Rolland os førstevalg på dette restparti, og vi tøver ikke ét sekund med at tage de sidste flasker fra deres lager!

Grunden til, at denne årgang 2012 (samt årgang 2011 som vi også har fået) ikke for længst er solgt, er at Michel Rolland og Javier Galaretta for mange år siden besluttede at holde et lille antal flasker tilbage for at vise, hvor flotte de ville blive med +10 års kældermodning. Og når man smager resultatet i glasset, kan man kun sige Merci og Gracias til de to vinkunstnere.

Michel Rolland er verdens mest berømte vinmager og konsulterer over 100 producenter i verden. Han har aldrig selv sat sit navn på en vinetiket før han i 2010 indgår et samarbejde med Javier Galaretta, Spaniens dygtigste vinentreprenør og terroirspecialist.

De to herrer kan deres kram. De har nemlig udset sig nabovinstokkene til en af Riojas vildeste topvine til 2000 kr, der flere gange har scoret 100 point.   

“The photo shows *** ****** vineyard in the middle, on small terraces and our vineyards above and below it.” – Rolland & Galarreta

100% Tempranillo, der er modnet i et helt år på 100 % nye egetræsfade som ægte ”Rolland Rioja Cru Classé” og efterfølgende lagt i kælderen indtil nu. Smygende blød og tæt pakket med sorte kirsebær, fede blommer og fadkrydderier. De mange års kældermodning har desuden givet vinen herlige nuancer af cigarkasse, skovbund og tørrede frugter. Rioja-fans, I skal prøve denne vin!

Smagenote

Rolland & Galarretas Tempranillo 2012 står uhyre elegant i glasset med en kirsebærrød kerne og lidt modne teglstensnuancer i kanten. Næsen er kompleks, moden, men stadig sprællevende og det vælter op med mørke kirsebær, blå blommer, solbær og tørrede violer, der lidt efter lidt afløses af mineralsk skovbund, cigarkasse og perfekt integrerede fadkrydderier i form af vanilje, kokos, chokolade, tørret pibetobak og ristede kaffebønner.. Efter godt 11 år på fad og flaske er der ingen skarpe kanter – Vinen smyr sig om tungen med en fløjlsblød Tempranillo-frugt, der stadig har en frisk understrøm af mineralitet. Vinen slutter af med en lang, kompleks eftersmag af tørrede krydderurter, lakrids og kakao. Vinen er perfekt drikkemoden nu, men kan gemmes 10-15 år fra høståret.

Anmeldelser af Rolland & Galaretta Rioja 2012

95/100 Verema

93/100 Guía Peñin

93/100 Mad & Monopolet
"Jeg har smagt ret meget af det Rolland & Galarreta producerer, og det er virkelig godt. Det er vellavet, modent og så koster det virkelig ikke ret meget. Denne er fra 2012 og er et perfekt eksempel på, at spansk vin har et generelt højt niveau. I næsen har den noter af brombær, blomme, eg, vanilje, læder, skovbund og et hint af røg. I munden er den fyldig, og der er masser af frugtfylde og kraft, som sammen med tanniner og en syre skaber en enorm flot vin til prisen.”

92/100 Flaskehalsen
"
Det er hele 11 år siden, at druerne til denne Rioja-vin blev høstet. Siden har vinen fået lov at lagre i 12 måneder på nye, franske fade – og i en lang årrække i vinhusets kælder. Det er et unikt og spændende eksempel på den helt særlige fornemmelse, man kun kan skabe ved at lade tiden gå. Fornemmelsen af, at alle kanter bliver afrundet og komprimeret, og at den helt bløde og behagelige frugt er det eneste, der er tilbage. Jeg er jo helt skør med ung vin, der stadig har lidt spræl og syre, og det må jeg undvære i denne vin. Jeg nøjes med at savne de kække, ungdommelige smagsnuancer i mit stille sind – og vælger i stedet at komplimentere den bløde stil og charme, der kun kan skabes med tålmodighed, tid og nænsom lagring. Normalpris kr. 199,95, Set til kr. 89,95"

92/100 Houlberg
"Michel Rollands runde, sofahyggevarme og fadtykke præg kan nærmest duftet omgående. Det dufter bare fremragende og min første tanke er en moden Bordeaux af ædel race. Vinen har i hvert fald fået en smuk modenhed, så på den måde er Rollands tanke om at vise, hvad lang kældermodning kan gøre, lykkes fuldt ud. Der er denne modne duft af både solbær, mørke kirsebær, noget blommekompot, godt med sød finsk lakrids, chokolade, vanilje og kaffelikør, kanelstænger samt kokos. Sådan smager den også ... blød, rund og godmodig, men har samtidig en frisk syre, som gør, at det fortsat er en meget levende vin med en direkte nerve. Syren virker lidt balsamisk med lidt sort-te bitterhed og frugten er solbær, blåbær og saftige blommer ... og alt med denne dejlige, fine og lækre modenhed. 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., mens prisen er 89,95 kr. ved køb af 6 flasker ... meget attraktiv pris i forhold til både kvalitet og alder. Vinanmeldelse 5/7"  

Nyd den flotte Rioja til saftigt oksekød, grillmad, gris, gryderetter, tapas og modne oste. Servér ved 16-18 grader.

Rolland & Galaretta Rioja 2012 bliver produceret på 100 % Tempranillo. Druerne høstes fra meget gamle vinstokke på forskellige parceller i byerne Labastida og Elvillar, som ligger i appellationen Rioja Alavesa. Flere af disse parceller ligger klos op af markerne til en berømt 100 points vin. De bedste druer udvælges ved hjælp af det moderne udstyr, ”Vistalys”, der gør det muligt at måle, hvornår druerne har nået deres fulde aromatiske potentiale. I vineriet bliver samtlige druer afstilket inden knusning og koldmaceration, der trækker både smag og farve ud af skallerne. Vinen bliver både gæret og modnet på egetræsfade, hvilket giver vinen en herlig blød tekstur. Til sidst i processen modner vinen i et år på 100 % nye amerikanske og franske egetræsfade.

Om Rolland & Galaretta

Michel Rolland er verdens største og mest indflydelsesrige winemaker. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 huse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux. Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol, og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010 at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galareta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands winemaker skills har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 80 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu længere op i det internationale vinhierarki.

Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland

Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.” 

Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Rolland fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burdundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.

Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes, og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Svampe

Hygge

Årgang 2012
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 10-15 år fra høståret.
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95DKK
6 fl. pr. stk.
159,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Verema

93 Point

Guia Peñin

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Flaskehalsen

92 Point

Houlberg

Bestil inden

12 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter