



Rolland & Galarreta Rioja Iconic 2016 magnum
Riojas svar på 1. Cru Classé og dobbelt testvinder... i ekstra luksuriøs magnumf!aske!
I den ultimative blindtest med verdens bedste vinsmagere, et superpanel tællende 40 Masters of Wine, bliver Iconic 2016 årets bedst bedømte Rioja med topkarakteren "Master Level", der er Global Wine Masters' svar på perfekte 100 point...
I sin artikel i Schweiz' mest læste dagblad, Blick, præsenterer vinskribenten Alain Kuntz toppen af poppen blandt de hundredevis af spanske vine, han har smagt i det forgangne år. Med årets højeste score, og konklusionen "FANTASTISCH!", brillerer Iconic 2016 som Spaniens bedste vin!
Michel Rolland grundlagde sin berømmelse i Bordeaux, hvor han har lavet adskillige 100-points succeser. Han har hele sin karriere ageret ønologisk konsulent, men i 2010 realiserede han sin drøm om at lave vin i eget navn i Spanien, hvor han altid har set et kæmpe potentiale. Sammen med Spaniens dygtigste vineksportør, Javier Galarreta, har de skabt en banebrydende vinserie, der skal løfte spansk vin endnu højere op i det internationale vinhierarki. Iconic er seriens absolutte flagskib, der tager Rioja til hidtil usete højder med lag-på-lag af krydret Tempranillo-frugt, der er forædlet i 18 måneder på 100 % nye franske egetræsfade. Selv Château Haut-Brion ville kigge anerkendende på denne fadlagring.
Nyd den enorme Tempranillo til saftige lammesteaks, rødt oksekød, vildtretter, kraftige tapas samt lagrede, faste oste som fx Manchego. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Rolland & Galarreta Rioja Iconic 2016 magnum?
Vinen præsenterer sig med en tæt og dybrød kulør. En helt og aldeles tryllebindende duft stiger op fra glasset med de flotteste sorte kirsebær, blommer, solbær og skovjordbær, der indpakkes i karamel, cedertræ, vanilje, sød pibetobak og lakrids fra den uhørt luksuriøse fadlagring. I munden er der silkeblød verdensklassevin for alle pengene. Med power og elegance ruller vinen hen over tungen alt imens der frigives så meget aromakraft, at sanseapparatet har svært ved at følge med. Både frugten, fadet og tanninerne spiller helt perfekt sammen og går over i en krydret og let urtet finish, der fortsætter i flere minutter. Rekord-lækker Rioja i 1. Cru Classé format med et drikkepotentiale, der strækker sig over de næste 20-25 år.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Cedertræ
Vanilje
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rolland & Galarreta Rioja Iconic 2016 magnum passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener