Tilbage

Spanien

Rolland & Galarreta Priorat Clos D'en Ferran 2018

1 fl. pr. stk.
499,95 DKK
6 fl. pr. stk.
399,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
97 Point - BEDSTE PRIORAT Decanter
96 Point - TESTVINDER Flaskehalsen
95 Point Houlberg
95 Point Mad og Monopolet
94 Point Guia Peñin
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point International Wine Challenge
93 Point Din VinGuide
92 Point James Suckling
⭐ 4,2 Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Rolland & Galarreta Priorat Clos D'en Ferran 2018

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”97 points. An immensely classy wine. Quality Priorat” – Decanter
"96 point. Testvinder - stor og aldeles velskabt rødvin" - Flaskehalsen
"95 point. Smager vildt godt ... kraft, saft og power" - Houlberg
"95 point. Smager himmelsk og er i verdensklasse" - Mad & Monopolet

Bedste Priorat og en delt vinder af Spaniens bedste rødvin ved Decanter World Wine Awards... Clos d'en Ferran 2018 er simpelthen for VILD!

Et af de fineste terroirs i Priorat. Frankrigs største winemaker. Så har vi allerede sagt det meste.

En fabelagtig vin fra det rå, bjergrige område, der tidligere har stået i skyggen af Ribera- og Rioja… Men nu er det slut! Takket være Michel Rolland og en række andre winemakere, der tæmmer det barske terroir og laver vine med kompleksitet, power og finesse på et helt nyt niveau.

En mikroskopisk enkeltmark Clos d’en Ferran på blot 6 hektar er arnestedet for druerne Carignan og Garnacha plantet tilbage i 2007. De lokale druesorter er perfekt tilpasset det relativt kølige terroir – og kvaliteten er såre smuk…

Den skiferholdige jordbund er den ældste i Priorat… Hele 400 mio. år gammel. Jorden er rig på kvarts og andre mineraler, der farver jorden rød nogle steder – lidt à la Pomerol. I 500-650 meters højde kan druerne få lov til at modne langsomt, mens de opbygger den perfekte aromatisk kompleksitet. Med den 15 måneders lange fadmodning på helt nye franske fade løftes vinen yderligere op – ja, mere præcist sagt: op på verdensklasseniveau!

Smagenote 

Wow-faktoren indfinder sig allerede ved betragtning af farven i glasset, der er meget mørk og intens kirsebærrød. Aromaer af sorte kirsebær, brombær og florale strejf af lavendel fremkalder en dyb fascination, der kun bliver større, efterhånden som vinens kompleksitet udfolder sig i glasset. Fadnoter som vanilje, kanel og tobak nuancerer den opulente frugt, og fadet er markant, men veldoseret. Tæt, kødfuld og intens på samme tid. Elegancen, finessen og mineraliteten er også udtalt – et særkende ved vinene fra dette helt særlige, oldgamle terroir. En perfekt Priorat! Drik nu eller gem +10-15 år fra høståret.

Anmeldelser af Rolland & Galarreta Clos d’en Ferran Priorat 2018

97/100 Decanter
“Refined, compelling, singular aromas of soft spice, tar, rose petals and fresh red fruits. Classy, exceedingly drinkable and very much of its place. Something quite exceptional, well-managed lip-smacking tannins providing much life on the finish and aftertaste. An immensely classy wine. Quality Priorat at its most delightful.”

96/100 "Testvinder - spansk opsamsling" - Flaskehalsen
"Rolland & Galaretta skaber vine i flere forskellige spanske områder, og denne Priorat fra 2018 er bare én af de forrygende vine, der er kommet fra det store spanske vinhus. Vi er i Catalonien med en fint sammensat vin med både Carignan og Garnacha-druer, hvor der er plads til intensiteten og kompleksiteten fra Carignan og samtidig en charmerende frugtig fornemmelse fra Garnacha-drruerne. Det hele er vidunderligt balanceret, holdt på en fornuftig alkoholprocent på 14 – og generelt er det en stor og aldeles velskabt rødvin."

95/100 Houlberg
"Det dufter sgu nærmest af skæve, skarpe og tørre granitskæver, tørrede rosenblade, violer, røget kød, røg, engelsk lakrids, brombær. sorte kirsebær, svesker og blommegrød. Derudover har vinen en fin lille afdæmpet og delikat fadnote, som lige fornemmes med kanel, chokolade og lakridskonfekt. Det smager vildt godt ... kraft, saft og power, har stor dybde, men alligevel en rigtig frisk smag, som virker helt eliksiragtig, ren og ret frugtrig med masser af kirsebær, brombær og hindbær. Tanninerne er saftige og flæskede.  Hold op for en lækker vin, så 95 point. "

95/100 Mad & Monopolet
”Priorat er et af de virkelig populære områder i Spanien, og de er glade for Grenache. Nogle af de bedste smager himmelsk og er i verdensklasse. Rolland & Galarretas er i den kategori. I næsen har den tydelig duft af mørke kirsebær samt sødmefulde krydderier som nellike, kanel og et hint af lavendel. Efter lidt tid i glasset kommer der duft af vanilje og en kølig cremet duft af ymer/fløde. I munden er den kraftfuld og fyldt med frugt samt syre og helt blide tanniner.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)

94/100 Guía Penín
"Color: intense cherry, Aroma: complex, expressive, spicy, mineral, Mouth: full, long, persistent"

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Enkeltmarks-Garnacha fra Priorats karakteristiske skiferholdige jordbund, som de på katalansk kalder Llicorella. Godt med parfume i duften hvor roser og rosenpeber vælter ud. I munden har den fyldighed uden frugtsødme og en bemærkelsesværdig lav alkoholprocent på kun 14. Denne vin distancerer sig markant fra regionens ellers så kendte tunge og klodsede vine, og det gør den meget nemmere at gå til. Flot moderne Priorat-fortolkning." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)

93/100 International Wine Challenge
“Succulent cherry and strawberry fruit with spicy oak note. A structured wine with firm fine grained tannins and sweet fruity finish.”

93/100 Din VinGuide
"Vin fra Priorat på carignan og grenache. Masser af intensitet i smagen med mørke krydderier, sorte bær, tobak, lakrids og vanilje. Moderne og alligevel en smule rustik på den gode måde. Saftig med en flot lang afslutning. 93."

92/100 James Suckling
“A fragrant nose of dark cherries, plums, incense, dried herbs, coconut and vanilla. Full-bodied with fine tannins. Polished and creamy with a velvety texture. Generous oak spice.”

Vinen anbefales til oksekød, stuvninger, lam, vildt og modne oste. Server ved 15-18 °C.

Rolland Galarreta Clos d’en Ferran Priorat 2018 er lavet på 62 % Carignan og 38 % Garnacha. Druerne høstes fra et helt særligt og oldgammelt terroir, en skifer- og jernholdig jordbund rig på kvarts og andre mineraler, der farver jorden rød og bidrager til et unikt mineralsk udtryk i vinene. Vinstokkene blev plantet tilbage i 2007 på den lillebitte enkeltmark Clos d’en Ferran på blot 6 hektar, et af de bedste terroirs i Priorat, der ligger i 500-650 meters højde over havets overflade. Druerne selekteres af flere omgange, så kun det bedste druemateriale finder vej til vinen, og macerationen (udblødning af drueskallerne i mosten) og gæringen foregår over 20 dage for at udtrække smag og farve på skånsom vis. Herefter modner vinen hele 15 måneder på nye, franske egetræsfade for at tilføre ekstra krydderi og kompleksitet. Restsukker: Under 2 g./L.

Om Rolland & Galarreta

Frankrig møder Spanien. En af de mest indflydelsesrige franske ønologer allierer sig med en lokal entreprenør med kendskab til de fineste spanske terroirs. To kulturer og to forskellige traditioner for at lave vin smelter sammen. 

Michel Rolland har rådgivet et utal af vinproducenter, og hans indflydelse har haft stor betydning for tendenser inden for den franske og globale vinindustri. Den innovative Javier Ruíz de Galarreta har ligeledes være trendsættende for den spanske vinbranche siden grundlæggelsen af ARAEX Rioja Alavesa i 1993, der var med til at markedsføre og sætte vine fra regionen på verdenskortet samt åbne forbrugernes øjne for spansk vin. 

Senere kastede entreprenøren sin interesse på andre områder i Spanien såsom Ribera del Duero, Navarra, Rias Baixas og Rueda mfl. og grundlagde et en ny organisation kaldet Spanish Fine Wines. I dag går foretagendet under navnet ARAEX Grands Spanish Fine Wines, og Javier søger hele tiden nye vineventyr, men fælles for dem alle er, at der udvises respekt for naturen, den regionale identitet og nationale arv.

Javier Galarreta har endda ’’shanghajet’’ stjernen Michel Rolland til at lave vin for sig. Og der er i den grad kommet verdensklasse ud af samarbejdet mellem de to mænd, der udviser samme høje ambitioner og seriøsitet, når det gælder vin. Spansk vin med bravur!

Årgang 2018
Servering 15-17 °C
Gemme potentiale 10-15 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
499,95 DKK
6 fl. pr. stk.
399,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
97 Point - BEDSTE PRIORAT Decanter
96 Point - TESTVINDER Flaskehalsen
95 Point Houlberg
95 Point Mad og Monopolet
94 Point Guia Peñin
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point International Wine Challenge
93 Point Din VinGuide
92 Point James Suckling
⭐ 4,2 Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter