0Kurv

Tilbage

Rolland & Galarreta Priorat Clos D'en Ferran 2018

Spanien

Spanien, Catalonien

14% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
529,95 DKK
6 fl. pr. stk.
424,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
95 Point Mad og Monopolet
95 Point Houlberg
94 Point Guia Peñin
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point International Wine Challenge
93 Point Din VinGuide
92 Point James Suckling
97 Point - BEDSTE PRIORAT Decanter
⭐ 4,2 Vivino
96/100 Testvinder - spansk opsamsling Flaskehalsen

Bestil inden

1 timer 21 min

og vi sender i dag!

Rolland & Galarreta Priorat Clos D'en Ferran 2018

Spanien

Spanien, Catalonien

14% alk.

75 cl

"95 point. Smager himmelsk og er i verdensklasse" - Mad og Monopolet

"95 point. Smager vildt godt ... kraft, saft og power" - Houlberg

"97 points. An immensely classy wine. Quality Priorat" - Decanter

"96 point. Testvinder - stor og aldeles velskabt rødvin" - Flaskehalsen

Bedste Priorat og en delt vinder af Spaniens bedste rødvin ved Decanter World Wine Awards... Clos d'en Ferran 2018 er simpelthen for VILD!

Et af de fineste terroirs i Priorat. Frankrigs største winemaker. Så har vi allerede sagt det meste.

En fabelagtig vin fra det rå, bjergrige område, der tidligere har stået i skyggen af Ribera- og Rioja… Men nu er det slut! Takket være Michel Rolland og en række andre winemakere, der tæmmer det barske terroir og laver vine med kompleksitet, power og finesse på et helt nyt niveau.

En mikroskopisk enkeltmark Clos d’en Ferran på blot 6 hektar er arnestedet for druerne Carignan og Garnacha plantet tilbage i 2007. De lokale druesorter er perfekt tilpasset det relativt kølige terroir – og kvaliteten er såre smuk…

Den skiferholdige jordbund er den ældste i Priorat… Hele 400 mio. år gammel. Jorden er rig på kvarts og andre mineraler, der farver jorden rød nogle steder – lidt à la Pomerol. I 500-650 meters højde kan druerne få lov til at modne langsomt, mens de opbygger den perfekte aromatisk kompleksitet. Med den 15 måneders lange fadmodning på helt nye franske fade løftes vinen yderligere op – ja, mere præcist sagt: op på verdensklasseniveau!

Vinen anbefales til oksekød, stuvninger, lam, vildt og modne oste. Server ved 15-18 °C.

1 fl. pr. stk.
529,95 DKK
6 fl. pr. stk.
424,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
95 Point Mad og Monopolet
95 Point Houlberg
94 Point Guia Peñin
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point International Wine Challenge
93 Point Din VinGuide
92 Point James Suckling
97 Point - BEDSTE PRIORAT Decanter
⭐ 4,2 Vivino
96/100 Testvinder - spansk opsamsling Flaskehalsen

Bestil inden

1 timer 21 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Rolland & Galarreta Priorat Clos D'en Ferran 2018

95 Point

Mad og Monopolet

Priorat er et af de virkelig populære områder i Spanien, og de er glade for Grenache. Nogle af de bedste smager himmelsk og er i verdensklasse. Rolland & Galarretas er i den kategori. I næsen har den tydelig duft af mørke kirsebær samt sødmefulde krydderier som nellike, kanel og et hint af lavendel. Efter lidt tid i glasset kommer der duft af vanilje og en kølig cremet duft af ymer/fløde. I munden er den kraftfuld og fyldt med frugt samt syre og helt blide tanniner. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)

95 Point

Houlberg

Det dufter sgu nærmest af skæve, skarpe og tørre granitskæver, tørrede rosenblade, violer, røget kød, røg, engelsk lakrids, brombær. sorte kirsebær, svesker og blommegrød. Derudover har vinen en fin lille afdæmpet og delikat fadnote, som lige fornemmes med kanel, chokolade og lakridskonfekt. Det smager vildt godt ... kraft, saft og power, har stor dybde, men alligevel en rigtig frisk smag, som virker helt eliksiragtig, ren og ret frugtrig med masser af kirsebær, brombær og hindbær. Tanninerne er saftige og flæskede. Hold op for en lækker vin, så 95 point.

94 Point

Guia Peñin

Color: intense cherry, Aroma: complex, expressive, spicy, mineral, Mouth: full, long, persistent

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Enkeltmarks-Garnacha fra Priorats karakteristiske skiferholdige jordbund, som de på katalansk kalder Llicorella. Godt med parfume i duften hvor roser og rosenpeber vælter ud. I munden har den fyldighed uden frugtsødme og en bemærkelsesværdig lav alkoholprocent på kun 14. Denne vin distancerer sig markant fra regionens ellers så kendte tunge og klodsede vine, og det gør den meget nemmere at gå til. Flot moderne Priorat-fortolkning. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)

93 Point

International Wine Challenge

Succulent cherry and strawberry fruit with spicy oak note. A structured wine with firm fine grained tannins and sweet fruity finish.

93 Point

Din VinGuide

Vin fra Priorat på carignan og grenache. Masser af intensitet i smagen med mørke krydderier, sorte bær, tobak, lakrids og vanilje. Moderne og alligevel en smule rustik på den gode måde. Saftig med en flot lang afslutning. 93.

92 Point

James Suckling

A fragrant nose of dark cherries, plums, incense, dried herbs, coconut and vanilla. Full-bodied with fine tannins. Polished and creamy with a velvety texture. Generous oak spice.

97 Point - BEDSTE PRIORAT

Decanter

Refined, compelling, singular aromas of soft spice, tar, rose petals and fresh red fruits. Classy, exceedingly drinkable and very much of its place. Something quite exceptional, well-managed lip-smacking tannins providing much life on the finish and aftertaste. An immensely classy wine. Quality Priorat at its most delightful.

⭐ 4,2

Vivino

96/100 Testvinder - spansk opsamsling

Flaskehalsen

Rolland & Galaretta skaber vine i flere forskellige spanske områder, og denne Priorat fra 2018 er bare én af de forrygende vine, der er kommet fra det store spanske vinhus. Vi er i Catalonien med en fint sammensat vin med både Carignan og Garnacha-druer, hvor der er plads til intensiteten og kompleksiteten fra Carignan og samtidig en charmerende frugtig fornemmelse fra Garnacha-drruerne. Det hele er vidunderligt balanceret, holdt på en fornuftig alkoholprocent på 14 – og generelt er det en stor og aldeles velskabt rødvin.

Hvordan smager Rolland & Galarreta Priorat Clos D'en Ferran 2018?

Wow-faktoren indfinder sig allerede ved betragtning af farven i glasset, der er meget mørk og intens kirsebærrød. Aromaer af sorte kirsebær, brombær og florale strejf af lavendel fremkalder en dyb fascination, der kun bliver større, efterhånden som vinens kompleksitet udfolder sig i glasset. Fadnoter som vanilje, kanel og tobak nuancerer den opulente frugt, og fadet er markant, men veldoseret. Tæt, kødfuld og intens på samme tid. Elegancen, finessen og mineraliteten er også udtalt – et særkende ved vinene fra dette helt særlige, oldgamle terroir. En perfekt Priorat! Drik nu eller gem +10-15 år fra høståret.

Rolland & Galarreta Priorat Clos D'en Ferran 2018 passer godt til...

Hvordan er Rolland & Galarreta Priorat Clos D'en Ferran 2018 fremstillet?

Rolland Galarreta Clos d’en Ferran Priorat 2018 er lavet på 62 % Carignan og 38 % Garnacha. Druerne høstes fra et helt særligt og oldgammelt terroir, en skifer- og jernholdig jordbund rig på kvarts og andre mineraler, der farver jorden rød og bidrager til et unikt mineralsk udtryk i vinene. Vinstokkene blev plantet tilbage i 2007 på den lillebitte enkeltmark Clos d’en Ferran på blot 6 hektar, et af de bedste terroirs i Priorat, der ligger i 500-650 meters højde over havets overflade. Druerne selekteres af flere omgange, så kun det bedste druemateriale finder vej til vinen, og macerationen (udblødning af drueskallerne i mosten) og gæringen foregår over 20 dage for at udtrække smag og farve på skånsom vis. Herefter modner vinen hele 15 måneder på nye, franske egetræsfade for at tilføre ekstra krydderi og kompleksitet. Restsukker: Under 2 g./L.

Om Rolland & Galarreta

image

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.

Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”

Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.

Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland

Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.” 

Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.

Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.

Vindata

Vinen kommer fra

Årgang

2018

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

15-17 °C

Gemmepotentiale

10-15 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Lignende produkter