





Rolland & Galarreta Finca Rosalejo Eldoze Single Vineyard 2015
Kultvinen har været rangeret blandt Spaniens 100 bedste vine af Gilbert & Gaillard…
Den blev Spaniens bedste Syrah i Concurso Civas’ test af 5000 vine…
Nu har Michel Rolland, verdens mest berømte vinmager, endelig frigivet et perfekt kældermodnet museum-release i kongeåret 2015, hvor enkeltmarksvinen Eldoze ellers for længst er udsolgt i hele verden.
Og det bliver bedre endnu. I Danmark koster en tilsvarende moden årgang af vinen (2014) fra 299,00 til 399,00 på tilbud! Se lige vores pris…
Spaniens bedste Syrah… Eldozes store gennembrud kom for ca. 10 år siden, da den peberkrydrede rødvin fejede samtlige sine Syrah-konkurrenter til side ved Concurso CIVAS, hvor ikke mindre end 5000 spanske vine hvert år rangeres efter kvalitet.
Præstationen skal ses i lyset af, at juryen med 35 spanske TOP-sommelierer er notorisk streng. Således tildeles ingen vine 100, 99 eller 98 point – og blot én ud af ti høster 90 point eller mere!
Eldoze, ”dusinet”, hentyder til en 12 hektar stor og øde beliggende enkeltmark 670 meter oppe i Toledos bjerglandskab. Fra dette økologisk dyrkede terroir har Michel Rolland i årgang 2015 fremtryllet et lille antal nummererede flasker af Spaniens største Syrah.
....
Nyd den til peberbøffer, BBQ, lam, vildt, simremad, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Rolland & Galarreta Finca Rosalejo Eldoze Single Vineyard 2015?
Eldoze 2015 præsenterer sig flot brombærrød med et indbydende modent skær nær glassets kant… I næsen en vidunderligt kompleks Syrah hvor tørrede violer og lavendel møder sort peber, vilde hindbær, sorte kirsebær og solmoden brombærfrugt, der bakkes op med modne læder- og skovbundsnoter samt røget kød, lakrids, chokolade og vanilje fra den femten måneder lange fadlagring... Den snart 10 år gamle rødvin viser suveræn topform på tungen, hvor den silkebløde tekstur langsomt forvandler sig til lag-på-lag af jublende lækre smagsnuancer! En lækker kødfuld Syrah der ikke kun vil imponere fans af Nordrhône, men som afgjort byder sig til hos det oversøiske publikum. Eldoze 2015 hænger imponerende længe i munden, den kældermodnede skatkammervin tager stikket hjem med nærmest Pomerol-fløjlsbløde tanniner, knust peber og smukt integrerede fadkrydderier… Længe leve kongen af spansk Syrah! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Chokolade
Røg
Sort peber
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rolland & Galarreta Finca Rosalejo Eldoze Single Vineyard 2015 passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener