



Rolland & Galarreta Esencia Tempranillo Rioja 2015
Hvad sker der, når verdens mest berømte ønolog går sammen med en spansk pioner om at lave vin?
Jo, det er faktisk ret spændende endda… Pilen peger hurtigt i retning af verdensklassen – eller lad os hellere sige: Rigtig lækker Rioja fra 4 udvalgte enkeltmarker, der udtrykker essensen af området og det ypperste, som Tempranillo kan præstere!
100 point-stjernen Michel Rolland har huseret i kælderen hos utallige store Bordeaux-huse, rig på know how og årelang erfaring. Den visionære Javier Galarreta har været med til at bringe spansk vin frem i det internationale rampelys og har stort insiderkendskab til det lokale terroir.
Ja, spændende er det, når to kulturer og vinfremstillingsstile mødes. En fantastisk vin fra Riberas tætteste rival…
Und dig selv oplevelsen af Michel Rollands tæmning af det spanske terroir… Bare en enkelt gang!
Nyd vinen til oksekød, lam, vildt, grill, stuvninger, tapas, and, kraftige gryderetter og osteanretninger. Server ved 16-18°C
Nyd vinen til oksekød, lam, vildt, grill, stuvninger, tapas, and, kraftige gryderetter og osteanretninger. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Rolland & Galarreta Esencia Tempranillo Rioja 2015?
Flot mørk kirsebærfarve i glasset. Den koncentrerede duft af sorte, saftspændte kirsebær, blåbær, fede modne blommer og brombærmarmelade vælter op af det velskænkede glas. Fadkrydderier i form af vanilje, kokos og chokolade bryder igennem sammen med antydninger af lakrids og ’’Rhône-peber’’. Elegance, kompleksitet og power fylder meget i den højintense oplevelse, der holdes oppe af friskhed, der sværmer for tungen samt antydninger af mineralitet, der siver igennem den næsten uigennemtrængelige frugtfylde. En robust og sejlivet vin, der kan holde mange år endnu. Der er bare intet som Rioja – især når det er lavet af Frankrigs nok allerbedste ønolog! Drik nu eller gem +15 år fra høståret.!
Rolland & Galarreta Esencia Tempranillo Rioja 2015 passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage
Allergener