



Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020
Wow, hvilken enkeltmarks-Tempranillo... Det her er seriøst verdensklasse-niveau fra Rodriguez Sanzo, der bider de store kultproducenterne fra Ribera del Duero i haserne.
Og hvad er så meningen med det?
Whiskyen fjerner fadets tanniner og imprægnerer det med helt vidunderlig frugt og vaniljekrydderi. Og da whisky samtidig er fri for farve og vinsten holdes fadets porer vidåbne, så vinen opnår en forbedret "mikro-oxidering" og udvikler sig langt bedre...
Du er nødt til selv at smage med, for vi har sjældent smagt så innovativ og spændende rødvin.
Men skynd dig - der er kun fremstillet 2660 voksforseglede flasker.
..........
Vinmageren, Javier Rodriguez, anbefaler selv vinen til møre oksekødsbøffer, lam, vildtgryde og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Hvordan smager Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020?
Vinen sejler mørk og fed rundt i glasset. I næsen venter der et sandt festfyrværkeri af solmodne mørke bær, tilføres elegante noter af chokolade, vanilje og søde krydderier. I munden detonerer en smagsbobme af blød, fadkrydret bærfrugt, der tilføres ristet kompleksitet fra de gamle whisky-fade. Eftersmagen er så lang som Duero-floden og hænger længe i munden med behageligt afrundede tanniner. Drik nu, eller gem, +10 år fra høståret.
Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020 passer godt til...
Hvordan er Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020 fremstillet?
Whisky Barrel Tempranillo er fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro). Den kreative og nyskabende winemaker, Javier Rodriguez, vælger herefter af modne vinen i 18 måneder på gamle whisky-fade.
Rodriguez & Sanzo Toro "Whisky Wine" 2020 er fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro). De gamle stokke aflever få, små og enormt smagskoncentrerede druer.
Vinen modner først 18 mdr. på brugte whiskyfade, og dernæst 12 mdr. på flaske før frigivelse. Javier Rodriguez fortæller, at fadenes prægning med whisky giver to fordele. Dels optager vinen mindre tannin fra fadet, og dels afgiver whiskyen ekstra kompleksitet til vinen.
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener












