
Rodriguez & Sanzo Verdejo Bajo Velo Rueda 2021
Glem alt om gennemsnitlig Rueda… Det her er stor og uforglemmelig kompleks hvidvin fra - hold nu fast - vinstokke plantet i år 1900!
900 meter over havet i Rueda finder vi de absurd gamle “præ-phylloxera” buskvine, der yder druer i verdensklasse til Javier Rodriguez' ultimative, voksforseglende Verdejo-flagskib.
Hvidvinen forkæles minimum 10 måneder på luksuriøse, næsten nye egetræsfade. Og det blivere vildere endnu…
Det giver sund selvtillid at blive kåret som Spaniens bedste winemaker, og Javier Rodriguez går bestemt ikke i vejen for eksperimenter i vinkælderen.
Som navnet ”Bajo Velo” (under flor) indikerer, holdes en del af hvidvinen i kontakt med et gærlag af samme type, der føjer unik karakter til de verdensberømte hedvine fra sydspanske Jerez.
Resultatet er et topanmeldt mesterværk, som enhver fan af stor og kompleks hvidvin bør unde sig at opleve... 2021 er meget sigende hyldet med overbevisende 94 point på Tim Aktins Rueda TOP100, hvor den placerer sig oppe blandt de bedste vine med en plads som #24!
Nyd den solo eller til tapas, fisk og skaldyr, fjerkræ, sushi, lyst kød og modne oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Rodriguez & Sanzo Verdejo Bajo Velo Rueda 2021?
Ved ophældningen fed og elegant gylden… Næsen er enormt spændende med "knockout" lækker duft af kamilleblomst, ristet brioche, saltet citrus, friske æbler, kvæde, hø, nødder, fersken, vanilje og honning, der hurtigt tvinger glasset til munden… I munden fed, blød og smørcremet med en velgørende saltmineralsk citrusfriskhed der finder flot sammen med smør, nødder, karamel og masser af x-faktor. Det her er Rueda på et så sjældent, højkomplekst et niveau, at du uundgåeligt føler dig privilegeret over at smage med. Delikat mineralsk og gastronomisk finish med et appetitvækkende pikant og tapasvenligt touch. Sådan stor kan Verdejo altså være... Wauw! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Grønne æbler
Honning
Hø
Ristet brød
Vanilje
Rodriguez & Sanzo Verdejo Bajo Velo Rueda 2021 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener